Naminis tepamas sūrelis - Boursin tipo

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Naminis tepamas sūrelis - Boursin tipo
Nuotraukos Dovillės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Naminis tepamas sūrelis - Boursin tipo
Naminis tepamas sūrelis - Boursin tipo
Autorius apie receptą: Šis burnoje tiesiog sutirpstantis tepamas sūris yra prancūziška legenda, prasidėjusi dar 1957 m. Normadijoje nuo Francua Boursin. Prancūzijoje iki šiol išgirsite posakį Šis burnoje tiesiog sutirpstantis tepamas sūris yra prancūziška legenda, prasidėjusi dar 1957 m. Normadijoje nuo Francua Boursin. Prancūzijoje iki šiol išgirsite posakį “Du Pain, du vin, du Boursin” (vertimas - “šiek tiek duonos, šiek tiek sūrio, šiek tiek Boursin”). Šio sūrelio tekstūra kremiška, tačiau drauge šiek tiek “crumby”, o skonių šiais laikais rasite pačių įvairiausių. Šiandien mes savo virtuvėje pabandėme atkartoti klasikinį česnaku ir žolelėmis gardintą sūrelį. Ir nesikuklinsime - pavyko beprotiškai skaniai! Šį sūrelį šaldytuve sandariame indelyje galima laikyti iki 2 savaičių (tinka ir užšaldyti), tad rekomenduojame vienu kartu pasigaminti daugiau. Paragavę suprasite kodėl. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo, kambario temperatūros)
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto, nebūtina)
1 šaukštas džiovintų petražolių
1 šaukštelis džiovintų krapų
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio džiovintas mairūnas
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio česnakų laiškų (džiovintų, galima keisti petražolėmis, bazilikais ar kitomis žolelėmis)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos (arba pagal skonį, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į dubenį dėti kambario temperatūros sviestą ir kreminį sūrį. Plakti elektriniu plaktuvu arba kombainu su maišymo antgaliu apie 3-4 min arba iki masė taps vientisa ir puri.
2.
Suberti druską, česnakų miltelius, krapus, mairūną, bazilikus, česnako laiškus, pipirus ir petražoles. Dar kartą trumpai paplakti.
3.
Galiausiai suberti tarkuotą kietąjį sūrį ir išmaišyti.
4.
Skaniausias šis sūrelis - patiektas kambario temperatūros.
Patarimai:
Šį sūrelį šaldytuve sandariame indelyje galima laikyti iki 2 savaičių, prieš tiekiant, kelias minutes palaikykite jį kambario temperatūroje, taip jis šiek tiek suminkštės ir bus kremiškesnis.
Sūrelio skonį drąsiai galima koreguoti pagal save. Vienas žoleles keisti kitomis, naudoti tik vieną rūšį ar savo mėgiamą derinį, pagardinti aitriosios ar rūkytos paprikos milteliais ar kaip tik sugalvosite.
Jei norite gaiviau ir vasariškiau, džiovintas žoleles galima keisti šviežiomis, bet tada sūrelį reikėtų sunaudoti per savaitę.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital