Riešutų kremas (sviestas) - 39 receptai, kam jį panaudoti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-01-13
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Riešutų kremo sviesto receptai
@Shutterstock

Mėgstate riešutų kremą (sviestą), bet nusibodo jį tiesiog kabinti šaukštu ar tik skaninti košę? O gal Kalėdų Senelis po eglute atnešė šio puikaus skanėsto? Riešutų kremas gali būti paruoštas iš įvairiausių riešutų, skaninamas įvairiais priedais ar be jų (dažniausiai patariame rinktis būtent tokį, kurio sudėtyje yra tik riešutai), jis gali būti puikiu ingredientu ir mūsų kasdienėje mityboje. Dažniausiai riešutų kremas daugeliui tikriausiai asocijuojasi su saldžiais gaminiais, bet šiandien Jums parodysime, kad jis puikiai dera ir į sočius patiekalus, pvz., troškinį karį! Riešutų kremas, jei neturi jokių priemaišų, gali ne tik paįvairinti patiekalų skonį, bet ir praturtinti gyvulinės kilmės maisto nevartojančių mitybą. 

Svarbu paminėti, kad pagal ES nustatytus prekių ženklinimų reikalavimus, šį skanėstą parduotuvių lentynose dažniausiai rasite pavadinimu "Riešutų kremas", na, o šnekamojoje kalboje, receptuose visgi dažniau išlikęs riešutų sviesto pavadinimas. 

Vieną riešutų kremą receptuose dažniausiai galima pakeisti kitu, svarbiausia, kad Jums patiktų jo skonis! Atrinkome net 39 LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptu su riešutų kremu, kurie, tikimės, patiks ir Jums!

 

Šie nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius, pastaraisiais mėnesiais užkariavo socialinius tinklus. Kas nieko keisto, nes jie visiškai puikūs - ingredientai paprastučiai, paruošimas užtrunka vos pusvalandį, o skonis mmm kaip džiugina. Datulių ir žemės riešutų sviesto derinys šiems sausainiams tinka tobulai, bet jei norite eksperimentuoti, datules drąsiai galite keisti kitais džiovintais vaisiais (ar tiesiog trupučiu klevų sirupo ar medaus), o vietoje žemės riešutų sviesto galite naudoti migdolų, anakardžių ar kitų riešutų kremus. Pamirkymas šokolade suteikia sausainiams dar daugiau žavesio bei skonio, bet jei skubate ar šokolado neturite po ranka, galite šį žingsnį praleisti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Skani ir maistinga pusryčių (ir ne tik!) avižinė košė! Ji ruošiama su natūraliai saldžiais produktais, tad nereikės naudoti pridėtinio cukraus. Riešutų sviestą rinkitės mėgstamiausią, tiks tiek žemės, tiek migdolų, tiek kitokie.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Labai šokoladinis, labai skanus ir puikiai sustingstantis tinginys. Tradiciškai Kūčių stalas saldumynais gausus nėra, tačiau šis tinginys yra saikingai saldus ir ruošiamas be gyvulinės kilmės produktų, tad smaližių Kūčioms tikrai tiks. Beje, vietoje apelsinų sulčių taip pat tinka ir obuolių sultys, persikų sultys ar pvz. kava. Eksperimentuokite drąsiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Snickers - gundantis ir viliojantis! Nuo tradicinio šokoladuko (galbūt net naminio!) iki puikaus torto. Traškūs, sūrus riešutai, tąsi nuga ir traškus šokoladas - kiekvienas kąsnelis užburia. Na, o mes rodome kaip paruošti šiek tiek sveikesnį legendinio skanėsto variantą, tobulai tiksiantį tiek norint palepinti mažuosius smaližius, tiek ieškant idėjų, kuo paįvairinti mokyklinę priešpiečių dėžutę. Ir reikės jam vos keturių ingredientų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Viena svarbiausių taisyklių drėgniems brauniams: NEPERKEPKITE. Tikriausiai tą jau girdėjote kokį tūkstantį kartų, bet aš pasiruošusi pakartoti ir dar, įsitikindama, jog šį kepinį iš orkaitės ištrauksite laiku.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Ypač skanūs, maistingi ir itin paprastai pagaminami užkandžių batonėliai. Šiam skanėstui reikės tik trijų ingredientų, o jų derinimo būdų daugybė, atraskite savo mėgstamiausią ir būtinai išbandykite šį skanėstą! Beje, iškyloms juos geriau ruošti ne su pūstomis kruopomis, o avižiniais dribsniais - taip jie bus tvirtesni.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Pasaulyje gyvena daugybė skonių ir būtent eksperimentuodami, o ne prisirišdami prie taisyklių galime savo gyvenimui suteikti daugiau spalvų ir patirčių. Tad šįkart su jumis Dovilė dalinasi savo mėgstama labai šokoladiško tinginio variacija, kuriai tekstūros suteikia džiovinti vaisiai, riešutai bei truputis avižinių dribsnių (jei nedrąsu, keiskite mėgiama granola ar tiesiog įdėkite daugiau riešutų), o konsistencijos ir tvirtumo - kokybiško juodo šokolado ir kokosų kremo derinys. Riešutų kremas tinginiui suteikia daugiau skonio ir minkštesnę konsistenciją, bet jei neturite, galite nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Atrodytų, imi riešutus, sutrini, štai tau ir sviestas. Darbo mažai, o rezultatas - vertas kiekvienos įdėtos minutės. Skaitykite Dovilės patarimus ir paruoškite puikų riešutų kremą namuose!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai skanus, sotus, sveikesnis "Twix" tipo šokoladuko desertas, kurį tikrai lengva pasigaminti!

Receptą rasite čia.

Šis braunis yra vienas mūsų mėgstamiausias sveikesnių skanumynų. Žinoma, kadangi šis braunis yra saldus tik natūraliai bei labai bananiškas, jo skonis tikrai skiriasi nuo klasikinio šokoladinio braunio. Visgi sveikesnių skanėstų kategorijoje jis yra mūsų favoritas, nes pavyksta drėgnas, skalsus, ne tik pradžiuginantis, bet ir pasotinantis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ar mėgstate "Tinginį"? Kaip dažnai jį gaminate savo virtuvėje? O ar esate gaminę jį tik iš 4 produktų? Namuose buvo atidarytas stiklainis riešutų sviesto, tad įdėjau jo į šį desertą ir skonį pakylėjo aukščiau - apie šio Tinginio atsiradimo istoriją pasakoja Odeta.

Receptą rasite čia.

Riešutų sviestas ir granola, tikriausiai, vieni iš nedaugelio produktų, kurių visuomet turiu virtuvėje. Juos paruošti paprasta ir jie visuomet pasitarnauja ruošiant seikus užkandžius. Granola ir riešutų sviestu mėgstu pagardinti trintus kokteilius, košę, jogurtą ar tiesiog jais užkandžiauti. Granola ir riešutų sviestas puikiai dera, tad kodėl neparuošus riešutų sviesto granolos? Vienas mėgstamiausias produktas + kitas mėgstamiausias produktas! Ruošiau su riešutų sviestu, bet galima naudoti ir migdolų ar anakardžių. Dėkite savo mėgstamiausių riešutų, sėklų, klevų sirupo ir žiupsnelį druskos. Iš nurodytų ingredientų paruošite maždaug 600 gr.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Dar vienas skanėstas smaližiams! Šie moliūginiai kamuoliukai labai gardūs, maistingi ir puikiai tiks prie puodelio arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Riešutų, datulių, šokolado ir mėtų batonėlis. Gardus ir maistingas užkandis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Purus, skanutėlis ir minkštas biskvitas be glitimo - puiki alternatyva tradiciniam biskvitui, jei norite paruošti šventišką tortą be glitimo. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Tobulas derinys - riešutų sviestas ir šokoladas. Sausainiai nėra labai saldūs, tad patiks ne tik smaližiams.

Receptą rasite čia.

Kartais nutinka taip, kad smegenys, tiesiog desperatiškai reikalauja bent vieno vienintelio keksiuko prie pusrytinės kakavos, savaitgalį. Tuomet reikia greit sumaišyti paprasčiausius ingridientus, kurie beveik visada maišosi spintelėse arba šaldytuve, ir bam, keksiukas yra. Tiksliau 7 keksiukai su riešutų sviestu. Tiek jų gavosi iš šito kiekio produktų. Patys keksiukai labai paprasti, lengvi, bet riešutų sviestas suteikia truputį sprangumo, todėl prie kakavos, kavos ar arbatos jie puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Nuostabaus skonio, sultinga višta, kuriai nereikia daug pasiruošimo, valandėlę pamarinuoti, o tuomet leisti jai lėtai kepti orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Šokoladiškas, kremiškas ir tikrai labai skanus! Dar niekas nėra atspėjęs, iš ko pagamintas šis braunis. Avinžirniai jam suteikia ypatingo minkštumo bei drėgmės, tačiau jų pačių skonis visiškai pradingsta. Lieka tik be galo skanus ir maistingas gardumynas, kurio norisi dar ir dar.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitai paruošiami, sveiki ir labai skanūs kąsneliai! Galite juos gaminti tiek su žemės riešutų sviestu, tiek su bet kokiu kitu mėgiamu (pvz. migdolų ar anakardžių) riešutų sviestu. Kaip greitai pasiruošti naminį žemės riešutų sviestą, žiūrėkite čia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai lengvai pagaminamas, skanus ir kvapnus pyragas, tobulas su puodeliu arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Skanus, sveikas ir greitai paruošiamas keksas be kiaušinių ir pieno produktų. Tiks visiems saldumynų mėgėjams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Sveikuoliškas desertas - užkandis smaližiams, kuriam nereikia pridėtinio cukraus! Jaukuma kvepiantys moliūgo batonėliai, kuriuos galima laikyti šaldytuve arba šaldiklyje.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, sveikuoliški sausainukai be cukraus ir jokios orkaitės! Patiks ir mažiems, ir dideliems. Kiekvienas šių sausainių kąsnelis tirpsta burnoje. Ruoškite su mėgstamais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingi pasukų lietiniai (galima kepti ir su kefyru), patiekiami su šokoladiniu kremu. Beje, jie labai skanūs bus ir su kitokiais mėgstamais priedais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ be MOM be FIT

Puikus skanėstas visiems smaližiams - reikia tik trijų ingredientų, dešimt minučių paruošimui, šiek tiek kantrybės iki kol sušals ir galima mėgautis saldžiais, labai gardžiais ir sveikesniais saldainiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai gardus pyragas. Jei mėgstate šokoladą, riešutų sviestą, siūlau išbandyti šį pyragą, nes paruošiamas greitai ir paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sriuba - mėgstamiausias Renatos Ničajienės ("Sezoninė virtuvė") vakarienės patiekalas. Ji dalinasi savo dažnai verdamos trintos moliūgų sriubos su žemės riešutų sviestu ir Ramen makaronais receptu. Užtruksite tik pusvalandį ir skaniausia moliūgų sriuba jau garuos ant Jūsų stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Jei užklupo netikėti svečiai arba atsirado begalinis noras kažko saldaus, šie sausainiai bus puikus išsigelbėjimas. Aišku, teks luktelti, kol jie iškeps, bet, žinokit, verta. O kaip namai pakvips... Mmmm, tikras skanumynas. Beje, puiki proga gaminti šiuos sausainius kartu su vaikais, nes lengvai pagaminama, o vaikams puiki proga pasimokyti kepti sausainius Mamyčių dienai!

Receptą rasite čia.

Ingrida dalinasi, kad humuso paruošimas jai visuomet atrodė iššūkiu, nes jame naudojama sezamų pasta tahini, tačiau pagal šį J. Oliverio recepo jos nereikia. Humusas pavyksta labai skanus ir tampa puikiu užkandžiu su daržovių lazdelėmis.

Receptą rasite čia.

Nuostabūs skoniai susipina tarpusavyje: bananai, riešutų sviestas ir karamelė... Ko daugiau reikia? Tik puodelio arbatos šalia!

Receptą rasite čia.

Skanus, minkštas riešutų sviesto pyragas iš neįmantrių ingredientų.

Receptą rasite čia.

Maistinga, tinka pusryčiams ar užkandžiams. Sužavėti bus ir dideli, ir maži smaližiai!

Receptą rasite čia.

Panašu į sveikuoliškus Snickers batonėlius. Jie pavyksta tikrai nepaprastai skanūs, pagaminę kartą, tikriausiai norėsite ruošti ir vėl!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Sigita Cooks

Labai labai skanu ir labai paprasta paruošti! Kepami vaflinėje, todėl reikės tik trupučio (arba, jei vaflinei tas nebūtina - ir visai neprireiks) papildomų riebalų. Natūraliai saldūs nuo bananų. Puikūs!

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikus, maistingas kokteilis dubenėlyje. Šis - gaivus, jau po truputį kvepiantis pavasariu, puikiai tiks tiems, kam jau pabodo sotūs ir sunkesni žiemos patiekalai.

Receptą rasite čia.

Tikrai taip, su riešutų kremu galima paruošti net ir karštus sumuštinius! Šie šiek tiek primena amerikietiškus peanut butter and jelly sumuštinius, tik būtent apkepimas jiems suteikia viliojančio traškumo!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital