Sveikesni naminiai Snickers saldainiai - rodome žingsnis po žingsnio

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-08-24
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Sveikesni snickers
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Snickers - gundantis ir viliojantis! Nuo tradicinio šokoladuko (galbūt net naminio!) iki puikaus torto. Traškūs, sūrus riešutai, tąsi nuga ir traškus šokoladas - kiekvienas kąsnelis užburia. Na, o artėjant rugsėjui jums rodome kaip paruošti šiek tiek sveikesnį legendinio skanėsto variantą, tobulai tiksiantį tiek norint palepinti mažuosius smaližius, tiek ieškant idėjų, kuo paįvairinti mokyklinę priešpiečių dėžutę.


 

20 vnt sveikesnių Snickers saldainių pagaminti reikės:

  • 20 vnt minkštų datulių (~400 g, naudojome Medjool)
  • 200 g šokolado (naudojome pienišką, bet tinka ir juodas)
  • 10 šaukštelių žemės riešutų kremo (anksčiau vadinto riešutų sviestu)
  • saujelės kepintų, sūdytų žemės riešutų
     

 

Pradedam!

1. Pasiruoškite ingredientus. Riešutų kremą (sviestą) gerai išmaišykite, kad būtų vientiso tirštumo. Datules nuplaukite ir nusausinkite.

    

 

2. Kiekvieną datulę išilgai įpjaukite (iki kauliuko) nedidelio, aštraus peilio galiuku. Išimkite kauliuką.

 

 

3. Datulę praskleiskite ir į vidų dėkite po pusę šaukštelio riešutų kremo (sviesto). Datulę lengvai suspauskite, jei šiek tiek riešutų kremo (sviesto) “išlįs”, nubraukite perteklių šaukšteliu. Sudėkite ant pjaustymo lentutės ar kito patogaus paviršiaus ir 10 - 20 minučių dėkite į šaldiklį.

 

 

 

4. Ruošiame šokoladą. Šokoladą smulkiai sukapokite. Du trečdalius (~130 g) šokolado ištirpinkite garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje. Jei tirpinsite mikrobangų krosnelėje - rinkitės mažiausią nustatymą ir kaitinkite 30 sekundžių, tada išmaišykite, vėl kaitinkite 30 sekundžių ir maišykite, taip kartokite iki šokoladas visiškai ištirps. Neperkaitinkite!

 

 

5. Likusį trečdalį šokolado suberkite į jau ištirpusį šokoladą (jei tirpinote garų vonelėje - nuimkite nuo kaitros!) ir aktyviai maišykite, kol likęs šokoladas ištirps. 

 

Svarbu: toks šokolado tirpinimo būdas - “naminė” šokolado temperavimo technika - būtent taip paruoštas šokoladas užtikrins, kad pakartotinai stingdamas jis suformuos dailią, blizgią ir traškią šokolado plutelę; paimti į rankas saldainiai taip greit netirps nuo rankų šilumos. Tokia technika tinka ir naminiams sūreliams ruošti ar torto papuošimams gaminti.

 

    

 

6. Įdarytas datules ištraukite iš šaldiklio. Po vieną merkite į šokoladą ir šakutėmis pavartykite, kad pilnai pasidengtų šokolade. Nuvarvinkite šokolado perteklių ir dėkite datulę ant kepimo popieriaus.

 


 

7. Ant datulės, iš karto po mirkymo šokolade (kitaip šokoladas sustings), uždėkite po 2 - 3 žemės riešutų puseles. Taip paruoškite visas datules.

 

 

8. Palikite kelias minutes sustingti - tinkamai paruoštas šokoladas stingsta gana greitai. Ir mėgaukitės!



 


 

Patarimai ruošiant naminius Snickers:

  • Kaip juos laikyti? Jei namuose nėra labai karšta, saldainiai kelias dienas puikiai laikysis ir kambario temperatūroje, paprastoje (nebūtinai sandariai uždaromoje) dėžutėje. Jų skonis ryškesnis, kai saldainiai kambario temperatūros. Bet jei namuose labai šilta ar juos norite saugoti ilgiau, galima dėti į šaldytuvą.
  • Ar tinka kitoks riešutų kremas? Jei nemėgstate, ar esate alergiški žemės riešutams, galite rinktis ir kitokių mėgstamų riešutų kremą (sviestą), pvz. migdolų ar anakardžių. Skonis, žinoma, bus kitoks nei Snickers saldainių.
  • Jei skubate ir norite super greito deserto, labai gardu ir tiesiog datules įdaryti riešutų kremu (sviestu) be šaldymo ir mirkymo šokolade.

 

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Nijolė
2023-05-04 15:06
Ačiū, gavosi labai skanūs! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital