Avinžirnių braunis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Avinžirnių braunis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Avinžirnių braunis
Avinžirnių braunis
Avinžirnių braunis
Autorius apie receptą: Šokoladiškas, kremiškas ir tikrai labai skanus! Dar niekas nėra atspėjęs, iš ko pagamintas šis braunis. Avinžirniai jam suteikia ypatingo minkštumo bei drėgmės, tačiau Šokoladiškas, kremiškas ir tikrai labai skanus! Dar niekas nėra atspėjęs, iš ko pagamintas šis braunis. Avinžirniai jam suteikia ypatingo minkštumo bei drėgmės, tačiau jų pačių skonis visiškai pradingsta. Lieka tik be galo skanus ir maistingas gardumynas, kurio norisi dar ir dar. (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
1 skardinė avinžirnių (naudojau Bonduelle virtus garuose)
120 gramų žemės riešutų sviesto (arba migdolų sviesto)
120 mililitrų klevų sirupo (arba kitokio saldiklio, žr. patarimus)
100 gramų juodojo šokolado
30 gramų kakavos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek augalinio pieno (arba jogurto ar vandens)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių.
2.
Avinžirnius perplaukite šaltu vandeniu. Gerai nuvarvinkite.
3.
Jei turite papildomas 10 minučių, nuo avinžirnių nuimkite luobeles (kaip čia darant humusą) - braunis bus dar kremiškesnis. Bet jei skubate, praleiskite - skanus bus ir taip.
4.
Į elektrinio trintuvo indą dėkite avinžirnius, riešutų sviestą, klevų sirupą, kakavą, vanilės ekstraktą, žiupsnelį druskos ir apie 2 šaukštus augalinio pieno (ar jogurto ar tiesiog vandens).
5.
Viską sutrinkite iki vientisos, kremiškos konsistencijos. Jei sunkiai trintųsi, įpilkite dar šlakelį pieno (arba vandens). Galutinė konsistencija turėtų būti glotni, tiršta, bet maišoma šaukštu (primenanti sviestinio kekso tešlą). Jei atrodo kietoka ar sunku maišyti, įpilkite dar šiek tiek augalinio pieno (arba vandens).
6.
Šokoladą sukapokite nedideliais kubeliais. Du trečdalius šokolado įmaišykite į braunio tešlą.
7.
Kepimo formą (naudojau 20x20 cm) išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite tešlą ir išlyginkite paviršių. Užberkite likusį šokoladą ir šaukštu lengvai įspauskite.
8.
Kepkite iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje (kaitinimas viršus+apačia, be vėjelio) apie 21-25 minutes, iki braunio viršuje susiformuos plutelė.
9.
Išimkite iš orkaitės, leiskite brauniui šiek tiek atvėsti formoje, o tada perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti ir sutvirtėti.
10.
Atvėsus pjaukite ir skanaukite!
Patarimai:
Jei liko nesuvalgyto braunio, gabalėlius sudėkite į sandarią dėžutę ir laikykite šaldytuve iki savaitės (arba šaldiklyje 3-4 mėnesius).
Klevų sirupas - kuo pakeisti? Jei neturite klevų sirupo, vietoje jo tinka datulių sirupas, agavų sirupas ar medus. Arba galite naudoti cukrų (pvz. kokosų žiedų ar rudąjį), tokiu atveju trindami įpilkite kiek daugiau augalinio pieno.
Vietoje avinžirnių? Avinžirnius galie keisti baltosiomis pupelėmis, su jomis braunis irgi pavyks puikus.
Kokį šokoladą rinktis? Braunį būtinai gaminkite su tokiu šokoladu, kurį skaniai valgytumėte ir vieną, nes jo skonis tikrai jausis. Aš pati mėgstu gaminti su 85% šokoladu.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital