Šokoladinis pyragas su riešutų sviestu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šokoladinis pyragas su riešutų sviestu
Autorius apie receptą: Labai gardus pyragas. Jei mėgstate šokoladą, riešutų sviestą, siūlau išbandyti šį pyragą, nes paruošiamas greitai ir paprastai. Labai gardus pyragas. Jei mėgstate šokoladą, riešutų sviestą, siūlau išbandyti šį pyragą, nes paruošiamas greitai ir paprastai. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 sluoksnis:
4 vienetai kiaušinių
225 gramai juodojo šokolado (kokybiško)
190 gramų rudojo cukraus
180 gramų sviesto
110 gramų kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 sluoksnis:
150 mililitrų pieno (kambario temperatūros)
100 gramų riešutų sviesto
2 vienetai kiaušinių trynių
20 gramų sviesto (minkšto)
25 gramai rudojo cukraus
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
pagal skonį vanilės
Viršui:
170 gramų vyšnių (gali būti šaldytos ar iš kompoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šokoladiniam sluoksniui į dubenį dėti sviestą, šokoladą ir ištirpinti garų vonelėje. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
2.
Į kitą dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, druską ir išplakti, tuomet supilti sviesto ir šokolado masę. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.
3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti paruoštą masę.
4.
Riešutų sviesto sluoksniui į dubenį sudėti trynius, suberti cukrų, vanilę ir išplakti, tuomet sudėti riešutų sviestą, sviestą, supilti pieną, įberti kukurūzų krakmolo ir išmaišyti.
5.
Ant paruošto šokoladinio sluoksnio šaukštu sudėti riešutų kremo sluoksnį paliekant tarpus, maišyti ar skirstyti per visą plotį nereikia.
6.
Ant viršaus sudėlioti vyšnias, jas kiek įspausti.
7.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 - 40 minučių.
Patarimai:
Naudota 24x24 cm skersmens kvadratinė kepimo forma.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Lina
2021-03-10 13:36
Na, supylus į tešlą 150ml pieno, trynius, 100g riešutų sviesto, o iš kietųjų/biriųjų ingredientų naudojant tik 1 šaukštą krakmolo, kaip sau norit, antrą sluoksnį tenka ne šaukštu dėliot, bet užpilt- masė visiškai skysta. Klaidingas receptas ATSAKYTI
Živilė
2020-11-12 21:56
Gal pieno 50 ne 150 ml, nes gavosi labai skysta masė ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital