Kvapni riešutų skonio višta

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kvapni riešutų skonio višta
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio, sultinga višta, kuriai nereikia daug pasiruošimo, valandėlę pamarinuoti, o tuomet leisti jai lėtai kepti orkaitėje. Nuostabaus skonio, sultinga višta, kuriai nereikia daug pasiruošimo, valandėlę pamarinuoti, o tuomet leisti jai lėtai kepti orkaitėje. Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas vištos
250 gramų ryžių
1 galva česnako
1 vienetas citrinų
1 šaukštelis citrinos žievelės
3 šaukštai žemės riešutų sviesto
2 šaukštai sojos padažo
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis aitriosios paprikos (džiovinti, smulkinti)
1 šaukštelis imbiero (tarkuotas)
šiek tiek druskos
šiek tiek vandens (verdantis)
Patiekiant:
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištą išplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite druska ir pipirais (nedaug, nes marinate bus sojos padažas ir čili pipirai).
2.
Į virtuvės kombaino indą įdėkite 3 česnako skilteles ir juos susmulkinkite. Įdėkite žemės riešutų sviestą, sojos padažą, čili pipirus, citrinos žievelę bei imbierą ir viską susmulkinkite.
3.
Švelniai ir atsargiai įkiškite pirštus po oda ir padarykite tarpą (kaip kišenę) tarp odos ir krūtinėlės. Tą patį pakartokite su kojom. Paimkite marinatą ir įtrinkite juo vištą po oda. Likusiu marinatu įtrinkite vištieną iš viršaus ir jos vidų. Palikite vištą marinuotis 1 valandai.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Paruoškite gilesnį kepimo indą su dangčiu. Didelis ketaus puodas puikiai tiks. Patepkite kepimo indą aliejumi. Perpjaukite per pusę citriną. Nuvalykite viršutinį sluoksni nuo česnako galvos, bet ne per daug - taip, kad skiltelės laikytųsi kartu. Perpjaukite ją išilgai per pusę. Įkiškite į vištos vidų citriną ir česnaką, tada suriškite jos kojas. Įdėkite vištą į kepimo indą. Uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę.
5.
Kepkite 2,5-3 val., (priklausomai nuo vištos dydžio). Likus 20 - 30 minučių iki kepimo pabaigos, įberkite išplautus ryžius į kepimo indą su višta ir pilkite ant ryžiu tiek verdančio vandens, kad jis per pirštą uždengtų ryžius. Uždenkite dangtį, grąžinkite kepimo indą į orkaitę ir baikite kepti.
6.
Išimkite iš orkaitės, pabarstykite susmulkintomis šviežiomis petražolėmis ir pateikite kartu su salotomis. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital