Veganiškas tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Veganiškas tinginys
Veganiškas tinginys
Veganiškas tinginys
Veganiškas tinginys
Autorius apie receptą: Labai šokoladinis, labai skanus ir puikiai sustingstantis tinginys, kuriam nereikia pieno produktų. Beje, vietoje apelsinų sulčių taip pat tinka ir obuolių sultys, persikų Labai šokoladinis, labai skanus ir puikiai sustingstantis tinginys, kuriam nereikia pieno produktų. Beje, vietoje apelsinų sulčių taip pat tinka ir obuolių sultys, persikų sultys ar pvz. kava. Eksperimentuokite drąsiai! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
220 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
200 gramų juodojo šokolado (naudojau Pergalės 72 %)
100 mililitrų kokosų pieno
60 gramų migdolų (nebūtina)
1 vienetas apelsinų (mažo arba pusės didesnio)
1 šaukštas riešutų sviesto (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais ir suberiame į didelį dubenį.
2.
Šokoladą ištirpiname (virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje).
3.
Į dar šiltą šokoladą supilame kokoso pieną ir išmaišome iki vientisos konsistencijos.
4.
Į šokolado kremą per kelis kartus įspaudžiame apelsino sultis, vis išmaišydami. Tikslus sulčių kiekis priklausys nuo naudojamo šokolado - jų spauskite tiek, kad šokoladinė masės konsistencija primintų riebią grietinę (man paprastai prireikia apie 80 ml sulčių).
5.
Sudėkite riešutų sviestą (jei naudojate) ir dar kartą išmaišykite.
6.
Į dubenį su sausainiais suberiame smulkintus migdolus, sukrečiame šokoladinę masę ir gerai išmaišome.
7.
Masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą ir standžiai suspaudžiame, jog neliktų tarpų.
8.
Tinginį dedame į šaldytuvą bent 4-5 valandoms (arba nakčiai), jog sustingtų.
Patarimai:
Riešutų sviestą aš naudojau migdolų, bet puikiai tiks ir bet koks mėgiamas arba galite jo nedėti visai. Jis tinginiui suteikia tiesiog truputėlį daugiau minkštumo ir, žinoma, išraiškingesnio skonio.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Vita
2020-12-18 16:43
Labai patiko, dariau su apelsinų sultimis, bet be riešutų sviesto ATSAKYTI
Simona
2020-12-08 13:04
Sveiki, kokį kokosų pieną naudoti: tirštą iš skardinių ar skystą kaip pienas iš tetra pakelio? ATSAKYTI
Dovilė
2020-12-08 13:45
Naudojau 18 % riebumo kokoso pieną iš tetra palkelio, bet truputį riebesnis (pvz. 21% kur būna) irgi tinka :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital