Tikriausiai daugeliui žiemos švenčių sezonas kvepia mandarinais ir apelsinais! Kai visi namai prispildo jaukaus šurmulio, šiltų šypsenų ir malonių staigmenų. Laukdami švenčių norime ir su Jumis pasidalinti LaMaistas.lt lobynuose ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių skanėstų receptais, kurie namuose paskleis gundančius aromatus ir jais bus smagu vaišinti artimuosius!
Medaus tortas - tai visiška Kalėdinė klasika, tad šį desertą patiekti per šventes renkasi ne viena šeima. Toks nostalgiškas receptas dažnai yra perduodamas iš kartos į kartą ir gaminamas nieko per daug nekeičiant. Visgi, jei ir jūs mėgstate į virtuvę įnešti eksperimentų ir atrasti naujų net ir tokio visiems žinomo deserto variacijų, tai šis taip pat turėtų labai patikti.
Drėgnas, maloniai citrusais kvepiantis keksas tiems, kas labai mėgsta aguonas! Gabalėlis šio skanėsto tobulai dera su puodeliu kvapnios nesaldintos arbatos ar kavos.
Be galo skanus, gaivus ir labai šventiškai atrodantis tortas, kurį pagaminti užtrunku vos pusvalandį. Jogurtas bei vaisiai šiam skanėstui suteikia gaivos, o maskarponė ir gritinėlė - kremiškumo bei purumo. Šis tortas yra vienas mano mėgstamiausių šventėmis kvepiančių žiemos desertų.
Šis Vokietijoje populiarus pyragas šiek tiek primena sūrio tortus, bet įdaras ruošiamas iš pieno ir grietinės. Minkštas, švelnaus skonio, bet toks gardus - kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje, tad puikiai tinka net ir šventiniam stalui.
Drauge su krentančiomis snaigėmis į namus žingsnis po žingsnio atkeliauja Kalėdų laukimas. Ir šis tortas būtent toks - ir skoniu, ir išvaizda lyg nužengęs iš žiemos pasakos. Gardintas imbieriniais sausainiais, spanguolėmis ir apelsinais, kremiškas ir su kiekvienu kąsniu sutirpstantis burnoje. Kaip ir daugeliui nekeptų tortų taip ir šiam paruošti užtruksite vos 30-40 minučių.
Be galo kvapnus, minkštas ir purus keksas smaližiams. Kepinyje susipina puikiausi skoniai - gaivūs apelsinai ir spanguolės su lengva rūgštele. Iškepusį tinka pabarstyti cukraus pudra.
Ruošiant ir ragaujant šį tortą, visi namai tikrai maloniai pakvips citrusais ir, be abejo, Kalėdomis! Tortas lengvas ir gaivus, o papildomo sotumo jam priduoda biskvito gabaliukai. Kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje.
Šis šventiškais prieskoniais pagardintas apelsinų limonadas tikrai patiks ir mažiems, ir dideliems, o paruošiamas itin paprastai. Prieskonių, ypač aštresnių, kiekį galite drąsiai pritaikyti savo skoniui, aš užrašiau, kas man labiausiai patinka. Taip pat galite juos pakeisti prieskonių mišiniu karštam vynui, tik jį rinkitės kokybiškesnį, kad nebūtų vien razinos ar cukatai. Man labai patinka skonio nata, kurią šiam limonadui suteikia tonikas, bet jei nemėgstate, galite keisti gazuotu vandeniu.
Pyragas švelnus, lengvas, kremiškas ir puikia mandarinų gaiva - tikras skanėstas žiemos švenčių sezonui, ypač Kalėdoms, kai norisi jaukiai su šeima pasimėgauti gabalėliu kokio skanėsto.
Puikus šventinių pusryčių receptas! Vafliai iškepa kvapnūs, traškūs ir labai skanūs! Patiekti galima pabarsčius cukraus pudra, o labai šventiškam variantui - su kaušeliu ledų!
Nekeptas sausainių tortas su nuostabiu jogurto kremu ir vaisiais. Vaisius galite naudoti kokius mėgstate, ar kokių turite, tiks ir mandarinai (švieži ar konservuoti), ir persikai, ir kiti. Tortas puošiamas plakta grietinėle ir tirpintu šokoladu, bet labai skanus ir be papuošimų!
Kai atsivalgysite šviežių mandarinų, pagaminkite šiuos sausainius. Tai skonių bomba, o ne tiesiog sausainiai. Minkštučiai, ne per saldūs, su lengvu mandarino kartumu. Papasakoti neįmanoma, reikia tai paragauti.
Kvapnus apelsininis keksas su minkštu vidumi ir traškia plutele išorėje. Kepant šį keksą visi namai pakvips tiesiog pasakiškai! Keksas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, o ypač puošnu, jei papuošite jį cukraus pudra.
Nuostabaus skonio, gaivus ir taip nostalgiškai Kalėdiniais mandarinais kvepiantis varškės tortas. Tortą galima paruošti šventės išvakarėse, o geriausia, kad net nereikės orkaitės, todėl tuo metu galėsite ruošti kitus patiekalus! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!
Saldūs, šiek tiek lipnūs ir klampūs, šiek tiek traškūs ir tikrai labai charizmatiški – štai tokie yra prancūziški skanėstai, vadinami florentinais. Prie puodelio juodos kavos šis saldus karameliškas migdolų sausainis yra nepamainomas desertas. Nuostabūs jie ir klasikiniai tiesiog migdoliniai, tačiau jeigu artėjant Kalėdoms florentinus pagardinsite saldžiomis džiovintomis spanguolėmis, gaivių spalvų suteikiančiomis pistacijomis, saujele aguonų ir žiupsneliu kvapnaus muskato riešuto, jie akimirksniu taps sausainiais, tiesiog sukurtais atsidurti šventinėje dovanų dėžutėje.
Skanus ir nesudėtingai paruošiamas tortas! Desertas pavyksta ypatingai gaivus ir kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje. Mandarinai puikiai dera šiame torte, bet jei norite, galite pakeisti ir kitais vaisiais ar uogomis, pvz., persikais ar vynuogėmis.
Kalėdų kvapas namuose! Purus, putlus ir labai skanus biskvitas, skanutėlis grietinėlės kremas ir maloni mandarinų gaiva! Tortas nėra pernelyg saldus, todėl patiks ir tiems, kas mėgsta gaivesnius skanėstus. Tortas ruošiamas su puikiu japonišku biskvitu, kremas neįmantrus, bet labai skanus, na, o mandarinai - tikras Kalėdų simbolis.
Labai purūs, aromatingi, tirpstantys burnoje keksiukai. Jeigu nemėgstate razinų, jų galima visai nedėti ar pakeisti džiovintomis spanguolėmis, vyšniomis, slyvomis.
Skanus ir labai gaivus tortas. Jeigu nenorite kepti naminio biskvito, vietoje jo galite naudoti ir pirktinį ar padaryti nekeptą pagrindą iš sutrupintų sausainių bei sviesto. Kremui jogurtą galite naudoti tiek natūralų, tiek su mėgstamu skoniu. O jeigu norite šiek tiek skalsesnio torto, dalį jogurto galite pakeisti standžiai išplakta riebia grietinėle ar maskarponės sūriu.
Veganiški tobuli lietiniai. Prie jų dar dariau karamelizuotų apelsinų padažą. Dar puikiai tiktų šokoladinis padažas, nes apelsinai nuostabiai su juo dera.
Tiesiog labai gardu ir paprasta paruošti! Maskarponės sūrį galite pakeisti kremine varške. O pabarstymui vietoje cukraus pudros galite rinktis cinamoną!
Labai dailūs, kvapnūs ir gaivūs keksiukai. Apelsinus geriausia rinkitės saldesnius arba galite juos pakeisti mandarinais. Keksiukai dailūs, su maloniai karamelizuotais vaisiais. Jei patieksite neapverstus, ragaujančių laukia dar didesnė staigmena!
Nuostabaus skonio, kvapnus obuolių pyragas su apelsinų sultimis! Ragautojai nė neįtars, kaip paprasta paruošti šį pyragą! Pyragas minkštutėlis ir labai drėgnas, o jei norite, galite papildomai pagardinti smulkintais riešutais.
Jei ir Jums mandarinų kvapas labiausiai asocijuojasi su Kalėdomis, tai ruošiant šį torta jomis tikrai pakvips namai! Švelnus, kreminis ir labai skanus tortas. Beje, jei Kalėdų kvapams namuose Jūs dar nepasiruošę, vietoje mandarinų galima naudoti ir apelsinus.
Šis apelsininis keksas yra ypač gaivaus skonio ir nuostabios tekstūros. Abrikosų džemas suteikia keksui lengvos rūgštelės ir dailaus žvilgesio, bet neturint abrikosų džemo, kuo puikiausiai galima naudoti ir kitą mėgstamą džemą, arba aplieti šokolado ar cukraus pudros glazūra. Į kekso tešlą taip pat galima įmaišyti šokolado gabaliukų ar džiovintų uogų.
Biscotti - traškūs itališkos kilmės sausainukai. Tradiciškai jie gaminami su migdolais, bet Jurgitos variacija su džiovintais vaisiais vietoje riešutų mums labai patiko ir tarp ragavusių abejingų nepaliko. Tinka naudoti perpus razinas ir džiovintus abrikosus, bet eksperimentuokite drąsiai.
Tikriausiai vienas paprasčiausiai paruošiamų pyragų! Pyragas iškepa minkštas, skanus, su puikia mandarinų gaiva. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Valgome viena, su plakta grietinėle ar ledais.
Keksas purus, sodraus skonio, neapsunkinantis ir tiesiog labai skanus, jo norisi dar ir dar gabalėlio. Kepant šį skanėstą nuostabių kvapnų prisipildys visi namai!
Tikra prancūzų virtuvės klasika - trapūs migdoliniai sausainukai (be kvietinių miltų!) su švelniu kremu viduje, šį kartą kremas - mandarinų, o macarons sausainiai itin spalvingi. Kiekvienas kąsnelis su pasimėgavimu ištirpsta burnoje.
Nuostabiai putlūs ir skanūs apelsininiai mieliniai sklindžiai su razinomis, visi namai pakvips pasakiškai! Valgyti labai skanu karamelizuotu kondensuotu pienu, pabarsčius cukraus pudra ar kitais priedais.
Paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus varškės tortas su apelsinais ir kokosais. Tortas gaivus, kremiškas ir tikrai puikiai tinka šventinėms vaišėms!
Varškės pyrago gabalėliui sunku atsispirti, o ypač t- tokio gardaus. Šis kepinys pavyks ne per saldus, formą išlaiko puikiai, o kitą dieną jis bs net skanesnis nei ką tik iškepęs.
Keksiukai - tikri gražuoliai! Ryškūs ir spalvingi, su traškia plutele išorėje ir minkštu vidumi. Keksiukai puošiami standžiu sviestiniu kremu, bet skanūs ir be jo.
Drėgnas, kvapnus ir labai skanus mandarinų pyragas, išsiilgusiems Kalėdinių aromatų. Pyragas iškepa su saldžia plutele ir itin drėgnu vidumi. Beje, pyragui naudojami vos penki ingredientai ir nereikia kvietinių miltų!
Kiek daug įvairiausių būdų paruošti labai skanų Tinginį! Vienas iš jų - pagardinti mandarinais ir kava. Patikėkite, jis kvepia pasakiškai, o ir skonis tikrai nenusileidžia.
Gražuolis varškės tortas su net dviem itin Kalėdiškais elementais - aguonomis ir mandarinais! Tortas lengvas, gaivus ir visai nesudėtingai paruošiamas, nes jo net nereikės kepti.
Trapios tešlos tortas su maskarponės kremu ir gaiviu mandarinų sluoksniu. Šis spalvingas gražuolis gana sotus ir sodrus, todėl pasmaližiauti pakaks visia nedidelio gabalėlio.
Maloniai gaivūs ir labai skanūs sausainukai, kuriuos ragaujant labai tinka merkti į arbatą ir mėgautis. Beje, nuorodoje rasite ir daugiau žiemiškų sausainių receptų, o būtent šių apelsininių sausainių receptas yra trečias.