Drėgnas apelsininis morkų keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Drėgnas apelsininis morkų keksas
Drėgnas apelsininis morkų keksas
Drėgnas apelsininis morkų keksas
Drėgnas apelsininis morkų keksas
Autorius apie receptą: Ryškus, drėgnas, saldus, su apelsinų rūgštele keksas. Ryškus, drėgnas, saldus, su apelsinų rūgštele keksas. Gaminu Namuose
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
2 vienetai morkų
200 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas apelsinų (reikės sulčių ir žievelės)
100 mililitrų aliejaus
50 gramų cukraus (arba medaus)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įjungiame orkaitę, jog įkaistų iki 180 C laipsnių.
2.
Morkas sutarkuojame per burokinę smulkesnę tarką. Jei turite, geriau per bulvių tarką. Sumaišome su cukrumi arba medumi. Mušame kiaušinius, pilame aliejų. Gerai išmaišome.
3.
Nuplauname su soda apelsiną. Nutrakuojame jo žievelę (per smulkią burokinę tarką) į masę. Dedame druską.
4.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į masę. Gerai ranka permaišome. Masę pilame į silikoninę kepimo formą. Jei tokios neturite, metalinę formą išklojame kepimo popieriumi ir pilame tešlą.
5.
Šauname į įkaitusią orkaitę ir kepame apie 50 minučių (ar keksas iškepė tiesiog patikrinkitę įbesdami medinį pagaliuką - jei ištraukus pagaliukas sausas, neaplipęs tešla, vadinasi iškepė).
6.
Iškepusį keksą paliekame atvėsti. Atvėsusį uždengiame lėkšte ar medine lentele, prispaudžiame ranka ir apverčiame. Švelniai paplekšnojame ir atsargiai nuimame kepimo formą.
7.
Išspaudžiame apelsino sultis. Pilame jas ant kekso, žiūrime, jog susigertų. Tuomet dar papilame. K
8.
eksą galime papuošti baltu glajumi. Jam vieną kiaušinio baltymą gerai iki putų išplakame. Dedame apie 10 v. š. cukraus pudros ir pusę v. š. citrinos rūgšties (galite pilti apelsino sulčių). Gautą masę pilame ant kekso. Geriausia prieš patiekimą. Puošiame pagal nuožiūrą ir skonį.
Patarimai:
Iš šio kekso tešlos galite daryti ir keksiukus - juos reiėktų kepti apie 20 minučių (ar iškepė irgi tikrinkite mediniu pagaliuku).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital