Labai apelsininis tortas su maskarponės kremu

AUTORIUS:
Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Labai apelsininis tortas su maskarponės kremu
Labai apelsininis tortas su maskarponės kremu
Labai apelsininis tortas su maskarponės kremu
Labai apelsininis tortas su maskarponės kremu
Labai apelsininis tortas su maskarponės kremu
Labai apelsininis tortas su maskarponės kremu
Labai apelsininis tortas su maskarponės kremu
Labai apelsininis tortas su maskarponės kremu
Labai apelsininis tortas su maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Labai kvapnus, gaivus, minkštutėlis, jau daugelio pamėgtas, mano sukurtas apelsininis tortas. Labai kvapnus, gaivus, minkštutėlis, jau daugelio pamėgtas, mano sukurtas apelsininis tortas. Odeta Morozienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių (L dydžio)
240 gramų cukraus
200 gramų kvietinių miltų
90 mililitrų rapsų aliejaus (bekvapio)
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės)
40 gramų bulvių krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
260 mililitrų apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
300 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
90 gramų sviesto (minkšto)
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės)
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
3 šaukštai cukraus
0.5 vieneto citrinų
Sulaistymui:
1 vienetas apelsinų (sulčių)
1 šaukštelis cukraus
šiek tiek vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitą visada kepu iš vakaro, kitą dieną lengviau pjaustosi. Kiaušinius, cukrų, druską plakti lygiai 15 min, iki masė bus puri ir vos ne patrigubės. Pačiu lėčiausiu greičiu įplakti apelsino žievelę, aliejų. Plakti neilgai, vos kelias sekundes, kad nesukristų kiaušiniai.
2.
Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti, persijoti ir silikonine mentele įmaišyti į kiaušinių masę. Maišyti lėtais judesiais, nemakaluoti, kad masė liktų puri. Stengtis ilgai nemaišyti. Sudėti tešlą į 24 cm skersmens kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
3.
Kepti 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Mano orkaitė kaitri, tai aš prisitaikius tokią kepimo temperatūrą, man puikiausiai iškepa per 45 min. Bet vis gaunu klausimų apie nepavykusį biskvitą. Tai manau dėl temperatūros. Kepkite įprasta jums temperatūra, kaip visada kepate biskvitus ar pyragus. Šiaip biskvitus rekomenduoja kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ar iškepė, tikrinti mediniu pagaliuku - įbestas į biskvito vidurį, ištrauktas jis turi likti švarus. Jei aplipęs tešla, kepti dar 5 min ir vėl tikrinti.
4.
Apelsinų pertepimui į puodą supilti sultis, suberti cukrų, krakmolą, tarkuotą žievelę, įmušti kiaušinius ir virti ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, nuolat maišyti, kad neprisviltų. Sutirštėjus, nukelti nuo kaitros ir įmaišyti minkštą, kambario temperatūros sviestą. Palikti per naktį atvėsti ir sustingti.
5.
Kremui maskarponės sūrį su cukrumi ir citrinos sultimis perplakti kelias sekundes, kol susijungs. Tada pilti šaltą grietinėlę ir plakti iki purumo. Kremas neturi būti saldus.
6.
Biskvito sulaistymui sumaišyti sultis su šiek tiek vandens ir cukrumi.
7.
Maskarponės kremą sveriu ir dalinu į 3 lygias dalis.
8.
Torto surinkimas. Nuotraukoje pirmas darytas tortas. Dabar biskvitą pjaunu į 3 dalis ir dedu tik 2 sluoksnius kremo. Taigi biskvitą pjauname į tris lakštus. Pirmą lakštą lengvai pašlakstome silikoniniu teptuku sirupu. Ant biskvito konditeriniu maišeliu padarome iš maskarponės kremo kraštelį, į vidurį tepame apelsinų pertepimą ir likusį tos dalies maskarponės kremą ant viršaus - tai padaryti lengviau irgi maišeliu, lengvai palyginti, kad nesusimaišytų su pertepimu. Tada dedame antrą biskvitą ir kartojame tą patį. Dedame trečią biskvitą, pašlakstome sirupu ir tepame trečią dalį maskarponės kremo, bet ne visą, pasiliekame šiek tiek šonams aptepti. Aš pasilieku šiek tiek kremo indelyje šaldytuve. Nes tortą tepu vieną dieną, palieku susistovėti. Puošiu tik kitą dieną.
Patarimai:
Taip pat galite išsikepti ir citrininį biskvitą bet kokiam gaiviam tortui, apelsiną keičiant citrina.
Sultis apelsinų pertepimui spaudžiu iš maždaug 5 apelsinų ir 2 citrinų, nes vien iš apelsinų, man trūksta rūgštelės.
AUTORIUS: Odeta Morozienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Sandra
2020-07-07 17:26
O kuom tortą apibarstet? ATSAKYTI
Jūratė
2020-07-02 08:15
Labai skanus tortas,bet cukraus apelsunų pertepime reikia gerokai mažint,kitaip tortas per saldus. Aš ragauju dėdama cukrų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital