Apelsininiai Biscotti su džiovintais vaisiais

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Apelsininiai Biscotti su džiovintais vaisiais
Autorius apie receptą: Kepant šiuos Biscotti džiūvėsėlius visi namai pakvipo apelsinais (nuo tarkuotos žievelės), tad rekomenduoju ją būtinai dėti. Kepiau pirmą kartą ir tikrai dar kepsiu. Kepant šiuos Biscotti džiūvėsėlius visi namai pakvipo apelsinais (nuo tarkuotos žievelės), tad rekomenduoju ją būtinai dėti. Kepiau pirmą kartą ir tikrai dar kepsiu. Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė: Biscotti - traškūs itališkos kilmės sausainukai. Tradiciškai jie gaminami su migdolais, bet Jurgitos variacija su džiovintais vaisiais vietoje riešutų mums labai patiko ir Biscotti - traškūs itališkos kilmės sausainukai. Tradiciškai jie gaminami su migdolais, bet Jurgitos variacija su džiovintais vaisiais vietoje riešutų mums labai patiko ir tarp ragavusių abejingų nepaliko. Vaisius mes naudojome perpus razinas ir džiovintus abrikosus, bet jų klausimu eksperimentuokite drąsiai. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų miltų
200 gramų džiovintų tropinių vaisių mišinio (arba kitų džiovintų vaisių mišinio)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas apelsinų
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Apelsiną labai švariai nuplauname. Nutarkuojame žievelę (tik oranžinę dalį, nes balta dalis karti) ir išspaudžiame sultis.
2.
Kambario temperatūros kiaušinį su cukrumi plakame iki purios masės. Supilame du šaukštus apelsinų sulčių ir dar kartą išplakame. Beriame miltus, kepimo miltelius, druską, apelsino žievelę, išmaišome.
3.
Džiovintus vaisius nuplauname karštu vandeniu ir sumaišome su tešla.
4.
Daliname tešlą į 2 dalis ir suformuojame 2 batono tipo kepaliukus (galima siek tiek plokštesnius, nes kepdami pakils).
5.
Kepame juos iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 minučių (žiūrėkite pagal savo orkaitę), kol iškepa, bet nesukietėja per daug - supjaustę juos dar kepsime.
6.
Šiek tiek atvėsiname ant grotelių ir aštriu peiliu supjaustome 1 cm storio riekelėmis. Jei visgi kepaliukai per stipriai sukietėja, prieš pjaustydami apšlakstykite juos vandeniu.
7.
Grąžiname riekeles į orkaitę ir džioviname 130°C temperatūroje apie 30 - 40 minučių, kol gražiai paruduoja. Kepant galima juos pavartyti, kad abi pusės būtu vienodos spalvos (apačia paprastai kepa greičiau).
8.
Iškeptus/padžiuvusius atvėsiname ant grotelių.
9.
Laikome sandariame sausame inde. Bet jų taip greit nelieka, kad ir indo neprireikia :)) Skanaus visiems!
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital