Drėgnas apelsininis aguonų keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Apelsininis aguonų keksas
Apelsininis aguonų keksas
Apelsininis aguonų keksas
Autorius apie receptą: Palaikius šį keksą sandariame inde per naktį jis bus dar skanesnis. Šį puikų keksą kepiau pagal receptą iš "Saulėtos virtuvės" tinklaraščio. Palaikius šį keksą sandariame inde per naktį jis bus dar skanesnis. Šį puikų keksą kepiau pagal receptą iš "Saulėtos virtuvės" tinklaraščio. Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų miltų
250 gramų pieno
220 gramų cukraus
200 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių
120 gramų aguonų
4 šaukštai apelsinų sulčių
1 šaukštas vanilės ekstrakto
1 šaukštas apelsino žievelės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 - 190 C laipsnių temperatūros. 24 cm skersmens kekso formą su skyle viduryje ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais.
2.
Nedideliame puodelyje pakaitinti pieną ir aguonas tol, kol pienas beveik užvirs. Nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kol atvės.
3.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius.
4.
Į kitą dubenį išsijoti miltus ir kepimo miltelius, įberti žiupsnelį druskos. Sausą miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto plakinį. Supilti vanilę, apelsino žieveles ir apelsinų sultis. Viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą.
5.
Kepti ~50-60 min., kol medinis pagaliukas ištrauktas iš pyrago bus švarus.
6.
Iškepusiam keksui leidžiame šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių..
7.
Palaikius jį per naktį sandariame inde, keksas bus skanesnis, subrendęs.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Danutė
2019-06-19 19:34
Labai skanus.Ačiū už receptą. ATSAKYTI
GITANA
2018-12-24 08:29
Ačiū už receptą. Keksas labai skanus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital