Varškės pyragas su mandarinais

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Varškės pyragas su mandarinais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pyragas švelnus, lengvas, kremiškas ir puikia mandarinų gaiva - tikras skanėstas žiemos švenčių sezonui, ypač Kalėdoms. Pyragą kepu 24 cm skersmsn formoje. Pyragas švelnus, lengvas, kremiškas ir puikia mandarinų gaiva - tikras skanėstas žiemos švenčių sezonui, ypač Kalėdoms. Pyragą kepu 24 cm skersmsn formoje. Jolanta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
150 gramų kvietinių miltų
70 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų varškės 9% (ne kreminės!)
3 vienetai mandarinų (nedidelių)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai cukraus
40 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
1 šaukštas krakmolo (su kaupuku)
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai sviestą supjaustyti kubeliais, įsijoti miltus su kepimo milteliais, berti druską ir cukrų. Rankomis viską trinti iki trupinių. Įmušti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Jei tešla pernelyg sausa, galima įpilti truputį vandens, bet nepersistenkite! Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
2.
Varškę sutrinti elektriniu trintuvu su sviestu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti kiaušinius, krakmolą. Išmaišyti iki vientisumo.
3.
Atvėsusią tešlą iškočioti iki kiek didesnio, nei kepimo forma, skersmens. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Įkloti tešlą ir suformuoti neaukštus kraštelius. Ant viršaus sudėti varškės masę.
4.
Mandarinus nulupti, išdalinti skiltelėmis ir negiliai įsmaigstyti į varškės masę.
5.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
6.
Iškepusį pyragą palikti visiškai atvėsti.
7.
Atvėsusį galite iškart pjaustyti, bet man jis pats skaniausias, palaikytas per naktį šaldytuve.
Patarimai:
Mandarinus geriau naudoti mažesnius, nes juose paprastai būna mažiau sėklyčių.
AUTORIUS: Jolanta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Indre
2022-12-28 01:49
Na ka,isbandziau siandien. Galvojau patieksiu ryt gimtadieniui savo sveciams tai pasigailejau,kad apsiemiau kepti butent siai progai. Visu pirma visiskai neatitinka kremo storis,gavos is sio kiekio produktu daug plonesnis nei foto,praktiskai perpus,nors formos plotis tesiskyre tik beveik 1 cm, pries kepant pamatavau. Na,o skonis tai kaip varskes apkepo,tik tiek,kad su mandarinais ir padas dar po apacia. Kasdieniniam valgymui viskas puiku,bet ziurint i nuotrauka atrodo ypatingiau nei yra istikruju. Vistiek dekoju uz recepta. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital