Nuostabus apelsininis keksas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Apelsinų keksas
Apelsinų keksas
Apelsinų keksas
Apelsinų keksas
Autorius apie receptą: Kepant šį keksą visi namai kvepia nepakartojamu apelsinų aromatu. Apelsininis keksas yra ypač gaivaus skonio ir nuostabios tekstūros, nei per sausas, nei per šlapias, tiesiog Kepant šį keksą visi namai kvepia nepakartojamu apelsinų aromatu. Apelsininis keksas yra ypač gaivaus skonio ir nuostabios tekstūros, nei per sausas, nei per šlapias, tiesiog pats viduriukas. Abrikosų džemas suteikia keksui lengvos rūgštelės ir dailaus žvilgesio, bet neturint abrikosų džemo, kuo puikiausiai galima naudoti ir kitą mėgstamą džemą, arba aplieti šokolado ar cukraus pudros glazūra. Kuomet tarkuosite apelsinų žieveles, stenkitės nutarkuoti tik geltonąją dalį, nes balta apelsino žievelės dalis gali suteikti keksui kartų skonį. Į kekso tešlą taip pat galima įmaišyti šokolado gabaliukų ar džiovintų uogų. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
200 gramų cukraus pudros
200 gramų miltų
2 vienetai apelsinų
3 šaukštai abrikosų džemo (ar marmelado)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
2.
Sviestą sudedame į dubenį, išplakame elektriniu plakikliu, suberiame cukraus pudrą ir išplakame iki kreminės masės. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.
3.
Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Miltus įsijojame į tešlą ir išplakame.
4.
Nutarkuojame abiejų apelsinų žieveles ir šaukštu įmaišome į tešlą.
5.
Kepimo formą patepame sviestu ir pabarstome miltais.
6.
Tešlą supilame į kepimo formą, išlyginame paviršių ir pašauname į orkaitę. Kepame 35-45 min. Ar keksas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Keksą kepiau pailgoje kepimo formoje aukštais kraštais.
7.
Kai keksas iškepa, atsargiai išimame iš kepimo formos ir padedame ataušti ant grotelių.
8.
Mikrobangėje pašildome abrikosų džemą, kad suskystėtų ir aptepame atvėsusio kekso paviršių. Keksą galite papuošti apelsino griežinėliais. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis