Lengvas jogurtinis žele tortas su apelsinais

AUTORIUS:
Evelina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Jogurtinis žele tortas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Skanus ir labai gaivus tortas. Jeigu nespėjate išsikepti naminio biskvito, vietoje jo galite naudoti ir pirktinį ar padaryti nekeptą pagrindą iš sutrupintų sausainių bei Skanus ir labai gaivus tortas. Jeigu nespėjate išsikepti naminio biskvito, vietoje jo galite naudoti ir pirktinį ar padaryti nekeptą pagrindą iš sutrupintų sausainių bei sviesto. Kremui jogurtą galite naudoti tiek natūralų, tiek su mėgiamu skoniu (jeigu naudosite saldintą jogurtą, dėkite mažiau cukraus). Jeigu darau su natūraliu jogurtu, žele aš paprastai renkuosi citrinų skonio, nes suteikia tortui gaivumo, bet tinka ir kitoks mėgiamas skonis. O jeigu norite šiek tiek skalsesnio torto, dalį jogurto galite pakeisti standžiai išplakta riebia grietinėle ar maskarponės sūriu. (...daugiau) Evelina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
5 šaukštai miltų
4 šaukštai cukraus
Kremui:
800 gramų jogurto (naudojau natūralų)
200 mililitrų vandens
100 mililitrų pieno
77 gramai želės (norimo skonio, 1 pakelis)
3 šaukštai želatinos
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
Viršui:
1 vienetas apelsinų
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas želatinos
0.5 šaukšto citrinų sulčių
100 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui pirmiausia kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame su cukrumi iki baltumo. Atskirai išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų (jog apvertus dubenį su baltymais, jie neiškristų). Į trynius pakaitomis įmaišome persijotus miltus ir standžiai išplaktus baltymus. Maišome tik tiek, kad nebūtų matyti baltymų gumuliukų, bet jokiu būdu nepermaišome.
2.
Masę pilame į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens). Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių. Ar biskvitas iškepęs, patikriname mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus smeigtukas aplipęs tešla, kepti dar kelias minutes, jei sausas - biskvitas jau iškepęs. Iškepusį biskvitą pirmiausia šiek tiek atvėsiname formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių.
3.
Želatiną užpilame pienu ir paliekame 15-20 minučių išbrinkti. Išbrinkusią ištirpiname virš garų vonelės (jokiu būdu neužvirinti, nes nesustings). Žele iš pakelio ištirpiname 200 ml šilto vandens drauge su cukrumi (cukraus kiekį galite koreguoti pagal savo skonį).
4.
Abi želatinas maišydami plona srovele supilame į kambario temperatūros jogurtą. Masė bus gan skysta, viskas gerai. Ją supilame ant atvėsusio biskvito ir paliekame šaldytuve bent 4 - 5 valandoms (geriausia - per naktį) sustingti.
5.
Ant sustingusio torto viršaus išdėliojame plonomis riekelėmis supjaustytą apelsiną. Torto viršui skirtą želatiną užpilame 100 ml kambario temperatūros vandens ir paliekame 15-20 min išbrinkti. Išbrinkusią ištirpiname virš garų vonelės drauge su cukrumi ir citrinos sultimis, bei šiek tiek atvėsiname. Atvėsusią žele atsargiai šaukštu paskirstome ant apelsinais dengto torto paviršiaus (ja būtinai padengiame visus apelsinus, nes tas apsaugos juos nuo apdžiūvimo).
6.
Tortą dedame į šaldytuvą 1 - 2 valandoms, jog viršus sustingtų.
AUTORIUS: Evelina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Karolina
2018-09-03 13:27
O kaip manot, ar gautųsi, jei aš sluoksniuočiau: biskvitas, kremas, vel biskvitas vel kremas? Man reikia gana didelio torto, tai galvoju į aukštį pavaryt :D ATSAKYTI
Evelina
2018-09-03 16:54
Šis biskvitas gali netikti aukštam tortui, nes yra gana lengvos tekstūros, puresnis ir nuo didelio aukščio gali susispausti. Aukštam tortui geriau naudokite kokį biskvitą, kuriame yra daugiau riebalų, va pvz kaip šiame straipsnyje aprašytas Svaro tipo biskvitas ar koks kitas, kad sunkesnis, tvirtesnis būtų. Ir būtinai leiskite kremo sluoksniu apstingti (ne visiškai, kad kitas biskvitas priliptų, bet taip gana sutvirtėti) prieš dedant naują sluoksnį, kad nepaskęstų biskvitas kreme. ATSAKYTI
Karolina
2018-09-04 14:54
Ačiū ATSAKYTI
Adriana
2018-03-31 08:43
Ar skanus? Man labai reikia atsakymo, nes kepsiu seimynai Velykoms. ATSAKYTI
Emilija
2018-03-31 14:00
Mums patiko, toks labai gaivus, tik aš vietoje dalies jogurto dar įdėjau maskarponės indelį (ją sumaišiau su jogurtu), kad būtų šiek tiek kremiškesnis, šventiškesnis. Arba dar galima dalį jogurto standžiai išplakta grietinėle pakeisti, irgi turėtų tikti. Arba jeigu norisi labai gaivaus, tai likite prie originalaus recepto :-) ATSAKYTI
Kornelija
2017-03-16 22:51
Su kokiu jogurtu bandėte? :) ATSAKYTI
Vilija
2018-03-05 12:06
Dariau su naturaliu jogurtu ir apelsinine zele, nuostabus tortukas ATSAKYTI
Julija
2017-02-16 17:22
As kepiau 24 cm apvalioje formoje atsegamais krastais, bet tiktu ir 26 cm ar 22 cm forma, tiesiog biskvitas truputi plonesnis arba truputi storesnis bus ir tiek. Gaivus ir skanus tortukas gaunasi, tik as dariau ne su apelsinais, o su mandarinais (isdeliojau mandarinu skilteles ant torto virsaus). Niam :-) ATSAKYTI
Vilija
2017-02-16 13:22
o kokio dydžio skardoje kepti biskvitą? ATSAKYTI
raimondas
2015-07-12 01:12
skanus gavosi :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis