Purus apelsininis keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Purus apelsininis keksas
Purus apelsininis keksas
Purus apelsininis keksas
Autorius apie receptą: Šis keksas yra vienas tų, kuriuos drąsiai įtraukiu į savo sąrašą kaip tokį, kurį jau net užsimerkusi galiu iškepti. Na, o jei mintyse jums kibžda mintis, ir ko jis jau toks geras Šis keksas yra vienas tų, kuriuos drąsiai įtraukiu į savo sąrašą kaip tokį, kurį jau net užsimerkusi galiu iškepti. Na, o jei mintyse jums kibžda mintis, ir ko jis jau toks geras ar ypatingesnis už kitus, atsakymas trumpas - jis purus, sodraus skonio, neapsunkinantis ir tiesiog labai skanus, jo norisi dar ir dar! (...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
160 gramų miltų
150 gramų jogurto, natūralaus
150 gramų aliejaus
75 gramai kukurūzų krakmolo (arba bulvių krakmolo)
1 vienetas apelsinų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilės
2 šaukštai apelsinų uogienės (nebūtina)
Papuošimui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Riebalais ištepame ir miltais pabarstome kekso formą.
2.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sumaišome su cukrumi, jogurtu, aliejumi, vanile ir nutarkuota apelsino žievele. Išsukame iki vientisos, kreminės masės. Kiaušinių baltymus išplakame su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Miltus persijojame su kukurūzų krakmolu ir kepimo milteliais. Juos suberiame į trynių masę. Gerai, bet atsargiai, išmaišome. Tuomet įmaišome pusę baltymų, maišydami atsargiai, bet greitai, kad jie gerai įsimaišytų. Tada - kitą pusę, maišant jau kiek lėčiau.
3.
Supilame tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepame apie 30 - 35 minučių arba kol įsmeigtas pagaliukas ištraukus bus sausas. Atvėsiname ant grotelių.
4.
Sulaistymas nebūtinas, bet su juo keksas dar skanesnis. Iš apelsino išspaudžiame sultys, pakaitiname su uogiene nedideliame prikaistuvyje ir sulaistome jau atvėsusį keksą. Keksą papuošti galima tiesiog pabarstant cukraus pudra.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
agne
2019-05-15 11:24
labai skanus, tik desiu turputi maziau cukraus, o siaip pavyko puikiai, aciu ATSAKYTI
Neringa
2017-12-17 21:00
Labai dekui Vilte ATSAKYTI
Neringa
2017-12-14 22:54
As labai atsiprasau, o kooks jogurtas ? ATSAKYTI
Viltė
2017-12-15 09:00
Šiam receptui jo reikėtų paprasčiausio natūralaus, be skonio. Bent aš su tokiu gaminau ir labai gardžiai pavyko :) ATSAKYTI
Anonimė
2017-04-13 22:08
O aš su citrinininiu marmeladu dariau vietoj apelsino sulaistymui. Gaivu ir labai skanu! :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital