Nekeptas jogurtinio kremo tortas su mandarinais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Nekeptas jogurtinio kremo tortas su mandarinais
Autorius apie receptą: Skanus, paprastas, spontaniškai pagamintas tortukas. Tortui naudoti 18 - 20 centimetrų skersmens torto formą. Skanus, paprastas, spontaniškai pagamintas tortukas. Tortui naudoti 18 - 20 centimetrų skersmens torto formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
180 gramų šokoladinių sausainių
70 gramų sviesto
Kremui:
300 gramų graikiško jogurto
120 gramų konservuotų mandarinų (nuvarvintų)
120 gramų grietinėlės, 35% riebumo
77 gramai citrinų želė (arba apelsinų, su 250 mililitrų vandens)
25 gramai šokolado (tarkuoto)
8 gramai želatinos
šiek tiek apelsino žievelės
šiek tiek cukraus
Viršui:
200 gramų konservuotų mandarinų (nuvarvintų)
50 mililitrų mandarinų sulčių
0.5 šaukštelio želatinos (smulkios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius susmulkinti į trupinius ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, suberti sausainių-sviesto masę, tolygiai paskirstyti, lengvai paspausti ir padėti į šaldytuvą sustingti 30 minučių.
2.
Kremui paruošti citrininę arba apelsininę žėlė, kaip nurodytą ant pakelio. Į dar šiltą žėlė įmaišyti želatiną, kad ji ištirptų. Ir palikti atvėsti, bet nesustingdyti.
3.
Grietinėlę išplakti iki standumo, o jogurtą išsukti su cukrumi. Sudėti mandarino mažais gabalėliais pjaustytus mandarinus, suberti šokolado drožles, apelsino žievelę, supilti žėlė ir išmaišyti. Atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę. Paruoštą masę supilti į torto formą ir padėti į šaldytuvą sustingti.
4.
Nuvarvintus mandarinus išdėlioti ant balto sustingusio sluoksnio. Sultis pašildyti su želatina, kol ji ištirps ir palikti atvėsti. Užpilti ant mandarinų ir vėl padėti į šaldytuvą sustingti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Žmonės
2018-11-29 11:57
Ačiū, Kotryna. ATSAKYTI
Žmonės
2018-11-28 17:54
Turiu klausimą. Ką reiškią grietinę išplakti arba ten kiaušinius iki STANDUMO? Kaip vizualiai tai turėtų atrodyti? Kiek maždaug laiko tas baltas sluoksnis stingsta..
ATSAKYTI
Kotryna
2018-11-29 09:27
Iki standumo plakta grietinėlė - tai tokia, kokią patiekia desertuose, baltos, kremiškos, standžios putos :) Kiaušinių baltymai irgi panašiai - baltos, standžios putos. O sustingti turėtų per 5-6 valandas (aš paprastai tokius tortus ruošiu iš vakaro ir šaldytuve laikau per naktį). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital