Gaivus nekeptas varškės tortas su mandarinais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Gaivus nekeptas varškės tortas su mandarinais
Gaivus nekeptas varškės tortas su mandarinais
Gaivus nekeptas varškės tortas su mandarinais
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio, gaivus ir taip nostalgiškai Kalėdiniais mandarinais kvepiantis varškės tortas. Tortą galima paruošti šventės išvakarėse, o geriausia, kad net nereikės Nuostabaus skonio, gaivus ir taip nostalgiškai Kalėdiniais mandarinais kvepiantis varškės tortas. Tortą galima paruošti šventės išvakarėse, o geriausia, kad net nereikės orkaitės, todėl tuo metu galėsite ruošti kitus patiekalus! (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
160 gramų sausainių (Selgos tipo)
90 gramų sviesto
Įdarui:
500 gramų varškės 9%
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
6 šaukštai cukraus
100 mililitrų vandens
1 pakelis citrinų želė (naudojome Dr. Oetker)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (naudojome Dr. Oetker)
Viršui:
pagal poreikį mandarinų
80 mililitrų vandens
1 šaukštas želatinos milteliai (naudojome karštame vandenyje tirpius Dr. Oetker)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sutrupinti iki smėlio konsistencijos virtuviniu kombainu ar sudėti į maišelį, užrišti ir sutrupinti kočėlu. Sviestą ištirpinti, supilti į sausainių trupinius.
2.
Formos nusegamais kraštais (naudojome 24 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi. Dėti sausainių masę ir paspaudžiant šaukštu arba rankomos, suformuoti pagrindą. Dėti į šaldytuvą arba šaldiklį, kol ruošite kremą, jog sutvirtėtų.
3.
Citrininę želė užpilti karštu vandeniu ir maišyti, kol ištirps. Palikti atvėsti.
4.
Varškę sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos, kad neliktų varškės grūdelių. Įmaišyti cukrų ir vanilinį cukrų. Supilti želė, gerai išmaišyti.
5.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
6.
Varškės kremą supilti ant sausainių pagrindo ir padėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms sustingti.
7.
Tortui sustingus galima jį papuošti mandariniais. Tam pirmiausia reikia želatinos miltelius ir cukrų užpilti karštu vandeniu ir maišyti, kol ištirps. Įmaišyti citrinos sultis ir palikti atvėsti. Jeigu naudojate ne tirpius želatinos mitlelius, o įprastą želatiną, ją užpilkite ne karštu, o kambario temperatūros vandeniu ir palikite 15-20 min išbrinkti ir ištirpinkite virš garų vonelės.
8.
Ant torto išdėlioti mandarino skilteles. Atsargiai mandarinus padengti atvėsusia želė (tas apsaugos juos nuo išdžiūvimo). Labai svarbu - želė “skystis” turi būti visiškai atvėsęs, kad netirpintų torto.
9.
Padėti tortą valandėlei-dviems į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų.
RECEPTO DRAUGAS: Dr. Oetker
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis