Vasariški užkandžiai - 39 skanūs ir nesudėtingi receptai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-06-15
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 14)
@Shutterstock
Nors oras šią vasarą už lango kol kas ne visuomet džiuginantis, tačiau jau vis dažniau galime pasidžiaugti šiltomis ir saulėtomis dienomis. O su kaitriais orais dažniausiai sumažėja noras ilgai suktis virtuvėje prie puodų, bet tiesiog būtina mėgautis vasaros gėrybėmis ir kaupti jėgas pramogoms. Atrinkome net 39 labai skanių, vasariškų nesudėtingų užkandžių receptus. Kurį rinksitės Jūs?
Krevetės iškepa ypatingo traškumo. Krevetėms akompanuojančią gvakamolę papildome jogurtu bei kuminu ir ši primins indišką raitos padažą - sunku atsispirti.
Jie nuo stalo visada nušluojami. Ir nieko keisto, nes šiose užkandėlėse susijungia tarsi vienas kitam gimę ingredientai - traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti.
Labai skanus ir greitai pagaminamas patiekalas su smidrais. Kepti galima ne tik grilyje, bet ir iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tik keps šiek tiek ilgiau. Jeigu kepsite orkaitėje, papildomai smidrų galite ir neapvirti, nes jie spės suminkštėti.
Suktinukai puikiai tinka tiek ant šventinio, tiek kasdienio stalo, o šie tokie gaivūs, sotūs, tad puikiai tinka vasariškoms vaišėms. Paruošimas tikrai ilgai neužtrunka, tik reikia šiek tiek laiko, kad sutvirtėtų.
Tokie krevečių salotų krepšeliai tikrai papuoš švenčių stalą. Spalvingi, maistingi, puikiai suderinto, tačiau nenuobodaus skonio. Beje, vietoje mango galite naudoti ir konservuotus ananasus, o vietoje sriracha padažo tinka ir sweet chilli padažas ar tiesiog truputis aštresnių prieskonių.
Į žodžius netelpta, kaip labai rekomenduojame pabandyti, šis greitas užkandis bus vakaro žvaigždė, pamatysite! Kas nežino, tai stracciatella yra tas minkštutis kreminis reikalas burrata viduje. Ir šiemet jo homemade receptai kaip reikiant numešė visus soc tinklus - nuo angliškų iki lietuviškų. Tikrai ne veltui, nes pagaminti beprotiškai paprasta, o perkamas jis eurų kainuoja nemažai. Tinka ne tik ant pomidorų, bet ir tiesiog ant toast’o, kepsniuko, salotų, pusryčių kiaušinių ir kur fantazija nuneš.
Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!
Nuostabus atradimas ir vienas skaniausių (o tuo pačiu ir paprasčiausių) užkandžių! O pagrindinis ingredientas - silkė be aliejaus! Kas galėtų pagalvoti, kad visų mūsų mėgstama silkė sukuria tokį nuostabų derinį su avokadu, mangu ir laimo sultimis?
Legvai pikantiško skonio krapų sviestas, kurį pagaminsite per 5 minutes! Jis tobulai skanus užteptas ant paskrudintos duonelės, su virtomis ar keptomis bulvytėmis, prie lašišos ar vištienos ar kaip tik sugalvosite. Beje, ruošti tinka ir su kitokiais žalumynais - petražolėmis, kalendra ar kitokiais mėgstamais.
Jei ieškote greito, paprasto ir labai gardaus recepto užkandžiui, šis tiks puikiai. Vos keli ingredientai, greitas paruošimas ir puikus skonis - puiki idėja tiek šventiniams užkandžiams, tiek tiesiog kai norisi skaniai ir greitai.
Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.
Greitai paruošiama, pikantiška ir labai skani užkandėlė, kurią galima valgyti tiek šaltą, tiek karštą. Beje, šoninę šiame recepte galima keisti ir šaltai rūkytu kumpiu.
Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.
Tik trys ingredientai ir labai gardūs kąsneliai paruošti. Šis užkandis tinka paruošti net iš likučių ir leidžia juos sujungti į naują, žavingą kombinaciją!
Suktinukai, tai vienas iš tų užkandžių, kurie greitai išgaruoja nuo stalo, bet yra taip nesudėtingai paruošiami, kad tampa vienu mėgstamiausių. Šie pavyksta labai skanūs, o ir prireiks neįmantrių ingredientų bei vos 15 minučių, o tuomet tik šiek tiek kantrybės iki kol skoniai šaldytuve susijungs ir suktinukas sutvirtės.
Puiki užtepėlė, kurioje persipina viskas: ir malonus kremiškumas, ir gaiva, ir lengvumas, ir česnako pikantiškumas. Vietoje grietinės galima naudoti ir graikišką jogurtą, vietoje žaliosios citrinos - paprastą, o avokadus rinkitės gerai prinokusius.
Sausainiai varškėtukai, taip būtų galima juos pavadinti. Maloni minkšta varškės tekstūra, cukinijų drėgnumas ir švelnumas yra būtent tai, kas šiuos sausainius paverčia tokiais skaniais. Beje, šį receptą radau itališkame puslapyje, ten jie originaliai gaminami su rikota, tad jei norisi šiek tiek salstelėjusio skonio, galima varškę keisti būtent rikota. Patiks švelnių skonių mėgėjams, o skaniausi jie tą pačią dieną.
Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.
Labai skani avinžirnių užtepėlė. Jei neturite laiko virti avinžirnių, juos galite naudoti konservuotus. Beje, šiame recepte gausu vietos improvizacijoms: galite drauge su avinžirniais sutrinti šiek tiek šviežio čili pipiro, pagardinti humusą orkaitėje keptomis paprikomis ar net burokėliais, dėti kitų mėgstamų priedų, o gamtoje kabinti traškučiais ar duonos lazdelėmis!
Greitai paruošiama užkandėlė, kuri pavyksta labai daili ir skani. Žinoma, šią tuno užtepėlę tinka tepti ir ant duonos ar bagetės riekelių, bet su agurkais derinukas yra ypač gaivus.
Taip, tai nėra tikri sušiai, bet vasarą šie agurkų apgavikai džiugina ir dar kaip. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir tikrai labai skanūs! Jei nevalgote pieno produktų, kreminį sūrį keiskite avokadu ar humusu, o jeigu norisi veganiškai - vietoje lašišos puikiai tiks tofu gabalėlis.
Su traškiomis bulvytėmis, ar lašiša, ar tiesiog užteptas ant juodos duonos - visoks jis labai gardus. Jeigu norite šį pesto paruošti be pieno produktų, vietoje sūrio dėkite 1 - 2 šaukštus šviežiai išspaustų citrinų sulčių.
Nors šis užkandis atrodo ypač puošniai ir dailiai, paruošti jį daug paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio! Įdarui galite rinktis savo mėgstamus ingredientus, o mes Jums norime parodyti tradicinį, daugelio mėgstamą derinį. Galima naudoti jau virtas šaldytas krevetes, kurias pakaks atitirpinti.
Ši nachos traškučių užkepėlė tobulai tinka vakarui su draugais - žavingai atrodo, yra neatsivalgomai skani, o pagaminama vos per 20-30 minučių. Mėsos padažą galite pasiruošti ir iš anksto - atėjus laikui tereikės susluoksniuoti ingredientus kepimo inde, pašauti į orkaitę, o tada - mėgautis.
Šias Graikijos skonių įkvėptas krevetes paruošti be galo paprasta, tad tai puiki idėja užkandžiui. Patiektos su šviesia paskrudinta duonele jos tiesiog išnyksta nuo stalo!
Tiesiog labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.
Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė ala cukinijų picos. Ruošti galima ne tik su recepte siūlomais, bet ir kitais mėgstamais priedais. Rūkyta mėsytė suteikia puikaus skonio, bet jeigu mėsos nevalgote ar neturite po ranka, galima ruošti ir be jos.
Tako yra be galo universalus patiekalas, nes įdarai gali būti patys įvairiausi - nuo mėsos iki žuvies ar net tofu. Išbandykite šį tako variantą su vištiena ir daržovėmis.
Tai tikrai nėra klasikinis Chačiapurio receptas, tai - greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas, kurio skonis primena Chačiapurį. Kai nesinori ilgai suktis prie viryklės šis patiekalas tiesiog tobulas. Skanus ir vienas, ir su šviežiomis daržovėmis, ir šiltas, ir atvėsęs. Jam puikiai tinka sunaudoti įvairiausių sūrių likučius.
Paruošti šiuos kąsnelius visiškai nesudėtinga bei nereikalauja daug laiko. Šis užkandis nuo stalo dingsta labai greitai, puikiai įvertino net tie, kurie nėra dideli kalafiorų mėgėjai. Recepte daug vietos yra ir eksperimentams - papildomai galima įberti česnako miltelių, aitriųjų paprikų miltelių ar kitokių mėgiamų prieskonių.
Labai greitai paruošiami suktinukai vos iš kelių ingredientų. Tinka gaminti suktinukus tiek šventėms, tiek paprastomis dienomis dėl jų greito paruošimo ir puikaus skonio.
Greitai ir be didelio vargo pagaminami suktinukai, kuriuos pašaunate į orkaitę ir per tą laiką galite ruošti kitas vaišes. Suktinukai labai skanūs ir šilti, ir atvėsę. Beje, juos galima ruoštis ir didesnius, tuomet bus ne vieno kąsnio užkandėlė, o pagrdindinis patiekalas.
Graikiškų salotų skonis pažįstamas tikriausiai daugeliui. O šį kartą jas ruošiame kiek kitaip - įdomiau ir šventiškiau. Patogu valgyti laikant rankose, o ir paruošti neužtruks, spėsite tą padaryti, kol kepa pagrindinis patiekalas.
Paskutinės minutės šventinė užkandėlė ar vakarui su draugais! Juoda, traški duona, česnakinė varškė ir lašiša (ar upėtakis, kuris čia taip pat labai tinka) - tobulas skonių derinys. Užkandėlę galima paruošti truputį iš anksto, kadangi traškios duonelės taip greitai nesuminkštėja nuo varškės užtepėlės.
Norite pasigaminti skanų, bet ir paprastą užkandį? Šis receptas skirtas jums. Sumuštinukai nuo stalo dingsta akimirksniu tiek per pusryčius, tiek užsukus svečiams.
Kremiška užtepėlė su traškiais elementais - šonine ir riešutais. Derinys gali pasirodyti netikėtas, bet nustebsite, koks skanus šios užtepėlės skonis! Labai skanu patiekti ant duonos riekelės, sūrių sausainėlių ar traškučių.
Šie suktinukai spalvingi, nesudėtingai pagaminami ir draugiški vengiantiems gyvulinės kilmės produktų. Anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė, kuri naudojama suktinukų įdarui, labai universali. Ją tinka tepti ant duonelės, galima ja įdaryti užkandinius krepšelius ar šaukštelius arba perpus sumaišius su graikišku jogurtu kabinti daržovių lazdelėmis.
Labai greitai paruošiami užkandiniai tuno kamuoliukai. Švelnaus skonio, tad patiks ir išrankesniems ragautojams. Puikiai tinka tiekti kaip šaltą ar šiltą užkandį, o jei norisi juos galima tiekti pietums, pavyzdžiui, su salotų garnyru.
Neįtikėtino gardumo derinys, kuriam reikia vos iš dviejų ingredientų. Mėsos sūrumas ir pikantiškumas tobulai dera su meliono saldumu, o paruošti užtrunka vos kelias minutes!
Vos per kelias minutes paruošiama, labai skani užtepėlė - tinka ir ant duonos tepti, ir traškučiais kabinti, visaip labai skanu. Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!
Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.