Vasariški užkandžiai - 39 skanūs ir nesudėtingi receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-06-15
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Vasariški užkandžiai
@Shutterstock

Nors oras šią vasarą už lango kol kas ne visuomet džiuginantis, tačiau jau vis dažniau galime pasidžiaugti šiltomis ir saulėtomis dienomis. O su kaitriais orais dažniausiai sumažėja noras ilgai suktis virtuvėje prie puodų, bet tiesiog būtina mėgautis vasaros gėrybėmis ir kaupti jėgas pramogoms. Atrinkome net 39 labai skanių, vasariškų nesudėtingų užkandžių receptus. Kurį rinksitės Jūs?

 

 

Krevetės iškepa ypatingo traškumo. Krevetėms akompanuojančią gvakamolę papildome jogurtu bei kuminu ir ši primins indišką raitos padažą - sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.

Jie nuo stalo visada nušluojami. Ir nieko keisto, nes šiose užkandėlėse susijungia tarsi vienas kitam gimę ingredientai - traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus ir greitai pagaminamas patiekalas su smidrais. Kepti galima ne tik grilyje, bet ir iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tik keps šiek tiek ilgiau. Jeigu kepsite orkaitėje, papildomai smidrų galite ir neapvirti, nes jie spės suminkštėti.

Receptą rasite čia.

Suktinukai puikiai tinka tiek ant šventinio, tiek kasdienio stalo, o šie tokie gaivūs, sotūs, tad puikiai tinka vasariškoms vaišėms. Paruošimas tikrai ilgai neužtrunka, tik reikia šiek tiek laiko, kad sutvirtėtų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Tokie krevečių salotų krepšeliai tikrai papuoš švenčių stalą. Spalvingi, maistingi, puikiai suderinto, tačiau nenuobodaus skonio. Beje, vietoje mango galite naudoti ir konservuotus ananasus, o vietoje sriracha padažo tinka ir sweet chilli padažas ar tiesiog truputis aštresnių prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Į žodžius netelpta, kaip labai rekomenduojame pabandyti, šis greitas užkandis bus vakaro žvaigždė, pamatysite! Kas nežino, tai stracciatella yra tas minkštutis kreminis reikalas burrata viduje. Ir šiemet jo homemade receptai kaip reikiant numešė visus soc tinklus - nuo angliškų iki lietuviškų. Tikrai ne veltui, nes pagaminti beprotiškai paprasta, o perkamas jis eurų kainuoja nemažai. Tinka ne tik ant pomidorų, bet ir tiesiog ant toast’o, kepsniuko, salotų, pusryčių kiaušinių ir kur fantazija nuneš.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nuostabus atradimas ir vienas skaniausių (o tuo pačiu ir paprasčiausių) užkandžių! O pagrindinis ingredientas -  silkė be aliejaus! Kas galėtų pagalvoti, kad visų mūsų mėgstama silkė sukuria tokį nuostabų derinį su avokadu, mangu ir laimo sultimis?

Receptą rasite čia.

Legvai pikantiško skonio krapų sviestas, kurį pagaminsite per 5 minutes! Jis tobulai skanus užteptas ant paskrudintos duonelės, su virtomis ar keptomis bulvytėmis, prie lašišos ar vištienos ar kaip tik sugalvosite. Beje, ruošti tinka ir su kitokiais žalumynais - petražolėmis, kalendra ar kitokiais mėgstamais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Ryškus, gaivus ir skanus užkandis - cukinijų suktinukai. Paruošimui nereikės nei daug laiko, nei įmantrių ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Jei ieškote greito, paprasto ir labai gardaus recepto užkandžiui, šis tiks puikiai. Vos keli ingredientai, greitas paruošimas ir puikus skonis - puiki idėja tiek šventiniams užkandžiams, tiek tiesiog kai norisi skaniai ir greitai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiama, pikantiška ir labai skani užkandėlė, kurią galima valgyti tiek šaltą, tiek karštą. Beje, šoninę šiame recepte galima keisti ir šaltai rūkytu kumpiu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tik trys ingredientai ir labai gardūs kąsneliai paruošti. Šis užkandis tinka paruošti net iš likučių ir leidžia juos sujungti į naują, žavingą kombinaciją!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Suktinukai, tai vienas iš tų užkandžių, kurie greitai išgaruoja nuo stalo, bet yra taip nesudėtingai paruošiami, kad tampa vienu mėgstamiausių. Šie pavyksta labai skanūs, o ir prireiks neįmantrių ingredientų bei vos 15 minučių, o tuomet tik šiek tiek kantrybės iki kol skoniai šaldytuve susijungs ir suktinukas sutvirtės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Puiki užtepėlė, kurioje persipina viskas: ir malonus kremiškumas, ir gaiva, ir lengvumas, ir česnako pikantiškumas. Vietoje grietinės galima naudoti ir graikišką jogurtą, vietoje žaliosios citrinos - paprastą, o avokadus rinkitės gerai prinokusius.

Receptą rasite čia.

Kaprio salotų iešmeliai - idėja greitam Valentino užkandžiui. Paruošti visai paprasta ir neužtruks!

Receptą rasite čia.

Sausainiai varškėtukai, taip būtų galima juos pavadinti. Maloni minkšta varškės tekstūra, cukinijų drėgnumas ir švelnumas yra būtent tai, kas šiuos sausainius paverčia tokiais skaniais. Beje, šį receptą radau itališkame puslapyje, ten jie originaliai gaminami su rikota, tad jei norisi šiek tiek salstelėjusio skonio, galima varškę keisti būtent rikota. Patiks švelnių skonių mėgėjams, o skaniausi jie tą pačią dieną.

Receptą rasite čia.

Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skani avinžirnių užtepėlė. Jei neturite laiko virti avinžirnių, juos galite naudoti konservuotus. Beje, šiame recepte gausu vietos improvizacijoms: galite drauge su avinžirniais sutrinti šiek tiek šviežio čili pipiro, pagardinti humusą orkaitėje keptomis paprikomis ar net burokėliais, dėti kitų mėgstamų priedų, o gamtoje kabinti traškučiais ar duonos lazdelėmis!

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama užkandėlė, kuri pavyksta labai daili ir skani. Žinoma, šią tuno užtepėlę tinka tepti ir ant duonos ar bagetės riekelių, bet su agurkais derinukas yra ypač gaivus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Taip, tai nėra tikri sušiai, bet vasarą šie agurkų apgavikai džiugina ir dar kaip. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir tikrai labai skanūs! Jei nevalgote pieno produktų, kreminį sūrį keiskite avokadu ar humusu, o jeigu norisi veganiškai - vietoje lašišos puikiai tiks tofu gabalėlis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Su traškiomis bulvytėmis, ar lašiša, ar tiesiog užteptas ant juodos duonos - visoks jis labai gardus. Jeigu norite šį pesto paruošti be pieno produktų, vietoje sūrio dėkite 1 - 2 šaukštus šviežiai išspaustų citrinų sulčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nors šis užkandis atrodo ypač puošniai ir dailiai, paruošti jį daug paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio! Įdarui galite rinktis savo mėgstamus ingredientus, o mes Jums norime parodyti tradicinį, daugelio mėgstamą derinį. Galima naudoti jau virtas šaldytas krevetes, kurias pakaks atitirpinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Švelni burrata su gaiviais marinuotais pomidorais ir čili prieskoniu - tai, ką jums būtina išbandyti!

Receptą rasite čia.

Ši nachos traškučių užkepėlė tobulai tinka vakarui su draugais - žavingai atrodo, yra neatsivalgomai skani, o pagaminama vos per 20-30 minučių. Mėsos padažą galite pasiruošti ir iš anksto - atėjus laikui tereikės susluoksniuoti ingredientus kepimo inde, pašauti į orkaitę, o tada - mėgautis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šias Graikijos skonių įkvėptas krevetes paruošti be galo paprasta, tad tai puiki idėja užkandžiui. Patiektos su šviesia paskrudinta duonele jos tiesiog išnyksta nuo stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiesiog labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė ala cukinijų picos. Ruošti galima ne tik su recepte siūlomais, bet ir kitais mėgstamais priedais. Rūkyta mėsytė suteikia puikaus skonio, bet jeigu mėsos nevalgote ar neturite po ranka, galima ruošti ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus omleto vyniotinis su špinatais ir lašiša. Jis ne tik gardus, bet ir itin dailiai atrodo, todėl tikrai papuoš vasaros švenčių stalą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tako yra be galo universalus patiekalas, nes įdarai gali būti patys įvairiausi - nuo mėsos iki žuvies ar net tofu. Išbandykite šį tako variantą su vištiena ir daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Tai tikrai nėra klasikinis Chačiapurio receptas, tai - greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas, kurio skonis primena Chačiapurį. Kai nesinori ilgai suktis prie viryklės šis patiekalas tiesiog tobulas. Skanus ir vienas, ir su šviežiomis daržovėmis, ir šiltas, ir atvėsęs. Jam puikiai tinka sunaudoti įvairiausių sūrių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Paruošti šiuos kąsnelius visiškai nesudėtinga bei nereikalauja daug laiko. Šis užkandis nuo stalo dingsta labai greitai, puikiai įvertino net tie, kurie nėra dideli kalafiorų mėgėjai. Recepte daug vietos yra ir eksperimentams - papildomai galima įberti česnako miltelių, aitriųjų paprikų miltelių ar kitokių mėgiamų prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai paruošiami suktinukai vos iš kelių ingredientų. Tinka gaminti suktinukus tiek šventėms, tiek paprastomis dienomis dėl jų greito paruošimo ir puikaus skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki, greitai pagaminama užtepėlė, kurią labai tinka tepti ant duonos riekelės ar kabinti su daržovių lazdelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Viskas labai paprasta, lengva ir svarbiausia skanu! Užkandis puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.

Ypatingai skanūs kepti smidrai su feta - tai gali būti ir užkandis, ir vegetariškas karštas patiekalas, ir ypatingas garnyras!

Receptą rasite čia.

Greitai ir be didelio vargo pagaminami suktinukai, kuriuos pašaunate į orkaitę ir per tą laiką galite ruošti kitas vaišes. Suktinukai labai skanūs ir šilti, ir atvėsę. Beje, juos galima ruoštis ir didesnius, tuomet bus ne vieno kąsnio užkandėlė, o pagrdindinis patiekalas.

Receptą rasite čia.

Graikiškų salotų skonis pažįstamas tikriausiai daugeliui. O šį kartą jas ruošiame kiek kitaip - įdomiau ir šventiškiau. Patogu valgyti laikant rankose, o ir paruošti neužtruks, spėsite tą padaryti, kol kepa pagrindinis patiekalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Paskutinės minutės šventinė užkandėlė ar vakarui su draugais! Juoda, traški duona, česnakinė varškė ir lašiša (ar upėtakis, kuris čia taip pat labai tinka) - tobulas skonių derinys. Užkandėlę galima paruošti truputį iš anksto, kadangi traškios duonelės taip greitai nesuminkštėja nuo varškės užtepėlės.

Receptą rasite čia.

Norite pasigaminti skanų, bet ir paprastą užkandį? Šis receptas skirtas jums. Sumuštinukai nuo stalo dingsta akimirksniu tiek per pusryčius, tiek užsukus svečiams.

Receptą rasite čia.

Kremiška užtepėlė su traškiais elementais - šonine ir riešutais. Derinys gali pasirodyti netikėtas, bet nustebsite, koks skanus šios užtepėlės skonis! Labai skanu patiekti ant duonos riekelės, sūrių sausainėlių ar traškučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šie suktinukai spalvingi, nesudėtingai pagaminami ir draugiški vengiantiems gyvulinės kilmės produktų. Anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė, kuri naudojama suktinukų įdarui, labai universali. Ją tinka tepti ant duonelės, galima ja įdaryti užkandinius krepšelius ar šaukštelius arba perpus sumaišius su graikišku jogurtu kabinti daržovių lazdelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai greitai paruošiami užkandiniai tuno kamuoliukai. Švelnaus skonio, tad patiks ir išrankesniems ragautojams. Puikiai tinka tiekti kaip šaltą ar šiltą užkandį, o jei norisi juos galima tiekti pietums, pavyzdžiui, su salotų garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Neįtikėtino gardumo derinys, kuriam reikia vos iš dviejų ingredientų. Mėsos sūrumas ir pikantiškumas tobulai dera su meliono saldumu, o paruošti užtrunka vos kelias minutes!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos per kelias minutes paruošiama, labai skani užtepėlė - tinka ir ant  duonos tepti, ir traškučiais kabinti, visaip labai skanu. Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Veganiškai lentai puikiai tinka Jūsų mėgstami augalinės kilmės pagardai, užtepėlės, daržovių lazdelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

 

 

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital