Cukinijų suktinukai su anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Cukinijų suktinukai su anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Cukinijų suktinukai su anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Cukinijų suktinukai su anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Cukinijų suktinukai su anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Cukinijų suktinukai su anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Cukinijų suktinukai su anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Cukinijų suktinukai su anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Cukinijų suktinukai su anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėle
Autorius apie receptą: Šie suktinukai spalvingi, nesudėtingai pagaminami ir draugiški vengiantiems gyvulinės kilmės produktų. Anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė, kuri Šie suktinukai spalvingi, nesudėtingai pagaminami ir draugiški vengiantiems gyvulinės kilmės produktų. Anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė, kuri naudojama suktinukų įdarui, labai universali. Ją tinka tepti ant duonelės, galima ja įdaryti užkandinius krepšelius ar šaukštelius arba perpus sumaišius su graikišku jogurtu kabinti daržovių lazdelėmis. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
1 vienetas cukinijų (jaunos)
200 gramų anakardžių riešutų (išmirkytų vandenyje bent porą valandų arba žr. patarimą)
6 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (didesnių arba 7 mažesnių)
1 sauja riešutų (naudojome “Gėrybių rago” skrudintus migdolus su čili ir svogūnais)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba čiobrelio ar provanso žolelių)
1 pundelis žalumynų (petražolių, bazilikų ar kt.)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją supjaustome plonomis juostelėmis. Patogu tą daryti daržovių skustuku arba daržovių pjaustykle (vadinama mandolina).
2.
Cukinijų juosteles apkepiname gerai įkaitintoje keptuvėje po 1-2 minutes iš abiejų pusių. Grilio keptuvė tam tinka tobulai (kepant joje riebalai nereikalingi), bet galima ir paprastoje keptuvėje. Jei kepsite paprastoje, keptuvę labai lengvai patepkite aliejumi.
3.
Anakardžius ir saulėje džiovintus pomidorus sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės (mes trynėme rankiniu trintuvu, vadinamu blenderiu). Įpikite 2-3 šaukštus vandens (arba įdėkite jogurto, bus dar skaniau) ir išmaišykite.
4.
Į užtepėlę suberkite raudonėlį, saujelę pasmulkintų žalumynų ir pasmulkintus riešutus. Išmaišykite.
5.
Ant kiekvienos cukinijos juostelės per visą ilgį užtepkite anakardžių užtepėlės. Susukite į suktinuką. Patiekdami gali papuošti žalumynais.
Patarimai:
Jeigu skubate, anakardžius užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 15-20 minučių pastovėti, o tada nusunkite. Jie bus pakankamai suminkštėję.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Laima
2021-09-15 22:41
Dariau, labai patiko :) ATSAKYTI
Vaida
2020-12-28 18:04
Džiovintų pomidorų nereikia mirkyti? Ačiū. ATSAKYTI
Dovilė
2020-12-31 11:32
Aš naudojau mirkytus aliejuju (iš parduotuvinio stiklainiuko), tiesiog juos gerai nuvarvinau ir popieriniu rankšluostėliu nusausinau. Iš aliejaus jie būna minkšti, mirkyti nereikia. O jei naudotumėte džiovintus, tada reikėtų 8-10 min pamirkyti karštame vandenyje. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital