Pikantiški cukinijų ir varškės sausainiai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Cukinijų ir varškės sausainiai
Autorius apie receptą: Sausainiai varškėtukai, taip būtų galima juos pavadinti. Maloni minkšta varškės tekstūra, cukinijų drėgnumas ir švelnumas yra būtent tai, kas šiuos sausainius paverčia Sausainiai varškėtukai, taip būtų galima juos pavadinti. Maloni minkšta varškės tekstūra, cukinijų drėgnumas ir švelnumas yra būtent tai, kas šiuos sausainius paverčia tokiais skaniais. Beje, šį receptą radau itališkame puslapyje, ten jie originaliai gaminami su rikota, tad jei norisi šiek tiek salstelėjusio skonio, galima varškę keisti būtent rikota. Patiks švelnių skonių mėgėjams, o skaniausi jie tą pačią dieną. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
700 gramų cukinijų (naudojau dvi jaunas)
250 gramų varškės 9% (arba rikotos)
80 gramų džiūvėsėlių
60 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas džiovinto raudonėlio
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200 C (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Cukinijas aš naudojau jaunas, tad nelupau ir sėklų nepjoviau. Jei cukinijos didesnės, storesne žieve, tada pirmiausia nulupkite žievelę ir išpjaukite sėklų dalį (recepte kiekis nurodytas jau nuvalytų cukinijų).
3.
Cukinijas sutarkuoti burokine tarka. Įberti 1 šaukštelį druskos ir išmaišyti. Palikti pastovėti bent 10 minučių. Tuomet rankomis labai gerai nusunkti skystį.
4.
Į dubenį su nusausintomis cukinijomis dėti varškę, įmušti kiaušinį, įspausti česnako, berti džiūvėsėlius, sūrį, druską, pipirus, raudonėlį ir išmaišyti.
5.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Imti apie kupiną šaukštą paruoštos masės ir formuoti maždaug graikinio riešuto kevalo dydžio rutuliukus ir dėti į paruoštą formą. Man pavyko jų suformuoti 20 vienetų.
6.
Sausainius kepti įkaitintos iki 200 C orkaitės viduryje apie 40 min - viršus lengvai apskrus.
7.
Ištraukus iš orkaitės leisti sausainiams šiek tiek atvėsti ir sutvirtėti, o tada skanauti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital