Karšti sumuštiniai - tįstantis sūris, o gal ir be sūrio, traški duonelė ar net lavašas, mėsytė, daržovės, o gal net su šokoladu... Tikriausiai sunku būtų rasti žmogų, kuris nemėgtų sumuštinių, ypač karštų! Juos noriai valgo tiek maži, tiek dideli, dažniausiai skanūs jie išlieka net ir atvėsę, todėl puikiai tinka pasiimti į iškylą, darbą ar pasiruošti puikių užkandžių iš anksto.
O jei kartais pritrūksta idėjų, kokių sumuštinių iškepti, skubame į pagalbą. Atrinkome net 39 puikius karštų sumuštinių receptus, tad pagal savo skonį išsirinks kiekvienas! O kokie Jūsų mėgstamiausi?
Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip “tuna melts”. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis sutirpsta burnoje!
Sūriški, kremiški ir be proto puikūs - šiuos lengvai paruošiamus karštus sumuštinius sutiksite beveik kiekviename Paryžiaus restoranėlyje. Šis receptas klasikinis ir puikus savaime, bet drąsiai juo improvizuokite - į sumuštinius galima įdėti po riekelę pomidoro, įberti mėgiamų žalumynų, kumpį keisti sūdyta ar rūkyta lašiša ar kaip tik sugalvosite.
Daugelio mėgstamos, klasikinės kaprio salotos keptame sumuštinyje! Labai gaivus skonių derinys - su pomidorais ir bazilikais. Sumuštinis iškepa traškus išorėje ir su maloniai tįstančiu sūriu viduje.
Puikūs kepti tortilijų sumuštiniai pusryčiams, užkandžiams ar net pietums, ypač, jei šalia paruošite šiežių daržovių salotų. Skanūs ir atvėsę, todėl patogu pasiimti su savimi į darbą, net jei nėra galimybės pasišildyti pietų.
Šiems išskirtinio gurmaniško skonio karštiems sumuštiniams reikės vos kelių ingredientų, bet šiek tiek daugiau laiko. Neišsigąskite didelio svogūnų kiekio recepte - karamelizuojantis jų tūris sumažėja 4-5 kartus, o skonis iš aštraus tampa subtiliai salstelėjusiu. Papildomai tereikia šiek tiek prieskonių bei sūrio ir vieni puikiausių karštų sumuštinių garuos ant jūsų stalo.
Greiti ir labai skanūs sumuštinukai tiems, kas mėgsta grybus! Vietoje pievagrybių tinka ir baravyklų ar rudmėsių riekelės ar voveraitės, todėl puikiai tiks užkandžiams po grybavimo! Papildomai galima dėti rūkytos ar vytintos mėsytės.
Nors ir skamba netikėtai, šie sumuštiniai abejingų nepaliks. Švelnaus, bet sodraus skonio, su tįstančiu sūriu ir gaivia cukinijos vasariška. Po vieno, norisi ir antro, ir taip žiūrėk, jau ir trečio ranka tiesiasi, nes jie būtent tokie - neatsivalgomi.
Kepti sumuštiniai su tunu ir agurkėliais - įkvėpti tradicinių Maltos sumuštinių, tiek šiek tiek pakoreguoti pagal mūsų skonį. Tam tikrų priedų, tokių kaip alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai, jei nemėgstate, galite ir nedėti, ar drąsiai koreguoti proporcijas pagal savo skonį.
Šis sumuštinis tikras išsigelbėjimas ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar vakarienei - jis greitai paruošiamas, sotus ir labai labai skanus. Beje, gausu vietos ir improvizacijai - galima dėti kitokių mėgstamų daržovių, jei norisi - mėsytės, pvz., rūkyto kumpio, taip pat puikiai tiks ir sūdytos lašišos gabaliukas!
Labai greitai paruošiami ir labai skanūs kepti sumuštinukai. Mes juos ruošiame ant prancūziško ar paprasto batono. Rūkytą kumpį galima keisti rūkyta, kepta ar virta vištiena.
Kas gali būti geriau už legendinį prancūzišką karštą sumuštinį su kumpiu ir sūriu Croque Monsieur? Ogi didelis karštas sumuštinis! Ruošiamas vienoje skardoje, o tada belieka tiekti, pjaustyti ir skanauti. Užtikriname, skanesnių sumuštinių nebūsite ragavę! Jie tokie minkštučiai, kremiški, tiesiog skonių fiesta kiekviename kąsnelyje!
Vienas didžiulis karštas sumuštinis, kurio pakaks visos šeimos pusryčiams! Tiesa, jis toks skanus, kad gali nesinorėti dalintis. Paruošiamas gana greitai, o skonis - puikus. Sumuštinis gardus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs.
Greitai paruošiami, šiek tiek pikantiški ir labai skanūs kepti sumuštiniai. Tiks ir pusryčiams, ir užkandžiams, ir greitai vakarienei. Beje, šie sumuštiniai labai skanūs ne tik šilti, tik iškepę, bet ir atvėsę.
Labai greitai paruošiami sumuštiniai ypatingiems pusryčiams ar greitiems pietums! Į sumuštinius papildomai tinka dėti alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, marinuotų agurkėlių, taip pat tiks įvairiausi sūriai ar net kelių mišinys, rūkytas kumpis ar kepta vištiena. Įdarą rinkitės pagal norus ir šaldytuvo turinį!
Šie sumuštiniai gali būtų patiekti tiek šilti, tiek šalti. Tad galėsite mėgautis vėlyvais savaitgalio pusryčiais arba įsidėti į užkandžių dėžutę. Sumuštinius galima ruošti ne tik su tunu, bet ir su rūkyta, sūdyta ar kepta lašiša, skumbre, paukštiena ar mėsa.
Tuno sumuštiniai yra klasika, kuri be galo populiari daugelyje šalių - nuo Lietuvos, iki Prancūzijos (pvz. “Pan Bagnat”) ar JAV (garsieji “tuna melts"). Jų variacijų yra begalės ir daugelis bus tikrai gardžios, o šįkart mes dalinamės savo pačių mėgstamiausių karštų tuno sumuštinių receptu.
Gardūs ir tikrai labai greitai paruošiami sumuštinukai, kuriais mėgautis tinka tiek šiltais, tiek atvėsusiais. Jeigu darysite ant prancūziško batono ar mažesnių duonos riekelių, puikiai tiks ir užkandžių stalui.
Šį skonį tikriausiai daugelis atsimena dar iš vaikystės. Minkšti ir labai skanūs, šilti pusryčių skrebučiai, kuriuos ragaujame vienus, su uogiene ar tiesiog pabarstę cukraus.
Gardieji uždari karšti sumuštiniai su grybų įdaru. Juos galima kepti specialioje sumuštinių keptuvėje ar paprastoje, tiesiog šiek tiek paspaudžiant dangčiu. Skanaujame ir šiltus, ir atvėsusius.
Karšti sumuštiniai su kopūstais. Skamba neįprastai, tiesa? Mes irgi taip manėme, kol neparagavome! Tai tradicinis korėjiečių gatvės maistas. Receptas labai paprastas, o kopūstų kepsneliai netikėtai lietuviško skonio. Beje, kepsneliai tikrai labai skanūs ir ne sumuštiniuose, o patiekiant juos su virtais ryžiais.
Labai lengva, greita, kasdieniška... Puikus receptas, kai norisi kažko paprasto pasmaližiauti. Traškus batonas ir cinamonu kvepiantys obuoliai. Labai paprasta paruošti!
Šis Montekristo sumuštinis gali atrodyti labai matytas, nes primena populiarųjį prancūzišką sumuštinį French croque-monsieur. Na ir tikrai, šio sumuštinio variacijos Amerikoje, receptų knygose minimos jau 1930 - 1960 metais. Įdomu tai, kad sumuštinio gaminimas gali kisti priklausomai nuo regiono. Vienose šalies dalyse populiaru jį gaminti tik su kiaulienos kumpiu, o kitur dedama ir kalakuto mėsos, gali būti kepami ir grilyje, ir keptuvėje, ir orkaitėje. Išskirtinis akcentas - cukraus pudra apibarstytas viršus arba šaukštelis džemo šalia, bet skanu ir be to. Šis nuostabus sumuštinis su kumpiu ir sūriu puikus pasirinkimas sotiems, skaniems pusryčiams.
Pabodo įprastai kepti karšti sumuštiniai? Siūlome išbandyti šį skanėstą - paruošti juos ne ką sudėtingiau, bet daili išvaizda tikrai vilios paragauti net ir mažuosius nevalgiukus.
Nesudėtingi, bet tikrai labai skanūs sumuštinukai! Galima ruošti ne tik su virta vištiena, bet ir, pvz., orkaitėje kepta ar virta mėsa, rūkytu kumpiu ar šonine.
Tai labai skanūs kepti sumuštiniai, kuriuos ruošti tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums nes jie tikrai labai sotūs ir greitai paruošiami. Toks sumuštinis pirmiausia išpopuliarėjo JAV dėl atvykėlių iš Kubos. Sumuštiniams puikiai tinka įvairiausi keptos ar virtos mėsos likučiais - tradicinis ruošiamas su orkaitėje kepta sprandine, bet skanu ir su vištiena (kepta ar virta) ir net mėsos gabalėliais iš guliašo.
Greiti ir labai skanūs kepti sumuštiniai. Beje, jie skanūs ne tik šilti, ką tik iškepę, bet ir atvėsę, todėl puikiai tinka pasiimti su savimi pietums į darbą, net jei nėra galimybės pasišildyti.
Greitai paruošiami sumuštiniai, tobulai tinkantys savaitgalio pusryčiams. Paruošite labai greitai, o skanūs jie ir atvėsę! Sumuštiniams rinkitės mėgstamus žalumynus.
Tikriausiai daugelis esame pratę sumuštinius kepti orkaitėje, specialioje keptuvėje ar net mikrobangų krosnelėje, o šiuos skanuolius galima kepti paprasčiausioje keptuvėje! Sumuštiniai gardūs, nesudėtingai paruošiami ir puikiai tiks net ir sočiai vakarienei.
Labai nesudėtinga ir ypatingai skani pusryčių idėja tiems, kas mėgsta dieną radėti saldžiai. Galima ruošti ir be bananų ar vietoje jų dėti obuolių, kriaušių ar net uogų, o patiekti labai labai skanu su vaniliniais ledais!
Tortilijų sumuštinius galite kepti keptuvėje, orkaitėje ar kepsninėse. Ruošdami juos įdary galite drąsiai improvizuoti, taip sunaudodami įvairius maisto likučius.
Vos 15 minučių ir sumuštiniai paruošti - puiki idėja pusryčiams, priešpiečiams ar tiesiog, kai norisi kažko greitai, bet labai skaniai. Beje, sumuštiniai ruošiami be majonezo.
Puikus būdas, kaip likučius panaudoti greitiems pusryčiams ar pietums! Sumuštiniams galite naudoti rūkytą kumpį, vyniotinių gabalėlius, rūkytą dešrą ar net pagrindinio karšto patiekalo mėsos likučius, daržovių gabalėlius. Visus skonius gardžiai sujungia puikus garstyčių padažas!
Labai skanūs sumuštiniai su sočiu viršumi! Jei turite miško grybų, galima ruošti ir su jais, tik prieš tai reikėtų apvirti. Skanūs ir šilti, ir atvėsę.
Dar vienas puikus, didelis sumuštinis visos šeimos pusryčiams! Tai puiki idėja savaitgaliui, kai prie stalo susirenka visa šeima. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.
Labai paprastai paruošiami, bet nepaprastai skanūs sumuštiniai! Jie tobulai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek svečius pavaišinti. Rekomenduojame išbandyti.
Kai norisi greitai, skaniai ir paprastai. Šie sumuštinukai gali pasirodyti kiek neįprasti, tačiau tokie skanūs, kad patiks visai šeimai. Jei mėgstate kiek įdomesnius skonius, tai šis tikrai sužavės. Obuoliai taip gerai dera su sūriu, o ir gaminant užtruksite vos kelias minutes.