Karšti sumuštiniai įdomiau - 39 skanutėliai receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-04-11
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Karšti sumuštiniai
@Shutterstock

Karšti sumuštiniai - tįstantis sūris, o gal ir be sūrio, traški duonelė ar net lavašas, mėsytė, daržovės, o gal net su šokoladu... Tikriausiai sunku būtų rasti žmogų, kuris nemėgtų sumuštinių, ypač karštų! Juos noriai valgo tiek maži, tiek dideli, dažniausiai skanūs jie išlieka net ir atvėsę, todėl puikiai tinka pasiimti į iškylą, darbą ar pasiruošti puikių užkandžių iš anksto.

 

O jei kartais pritrūksta idėjų, kokių sumuštinių iškepti, skubame į pagalbą. Atrinkome net 39 puikius karštų sumuštinių receptus, tad pagal savo skonį išsirinks kiekvienas! O kokie Jūsų mėgstamiausi?

 

Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip “tuna melts”. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis sutirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Sūriški, kremiški ir be proto puikūs - šiuos lengvai paruošiamus karštus sumuštinius sutiksite beveik kiekviename Paryžiaus restoranėlyje. Šis receptas klasikinis ir puikus savaime, bet drąsiai juo improvizuokite - į sumuštinius galima įdėti po riekelę pomidoro, įberti mėgiamų žalumynų, kumpį keisti sūdyta ar rūkyta lašiša ar kaip tik sugalvosite. 

Receptą rasite čia.

Daugelio mėgstamos, klasikinės kaprio salotos keptame sumuštinyje! Labai gaivus skonių derinys - su pomidorais ir bazilikais. Sumuštinis iškepa traškus išorėje ir su maloniai tįstančiu sūriu viduje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Puikūs kepti tortilijų sumuštiniai pusryčiams, užkandžiams ar net pietums, ypač, jei šalia paruošite šiežių daržovių salotų. Skanūs ir atvėsę, todėl patogu pasiimti su savimi į darbą, net jei nėra galimybės pasišildyti pietų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šiems išskirtinio gurmaniško skonio karštiems sumuštiniams reikės vos kelių ingredientų, bet šiek tiek daugiau laiko. Neišsigąskite didelio svogūnų kiekio recepte - karamelizuojantis jų tūris sumažėja 4-5 kartus, o skonis iš aštraus tampa subtiliai salstelėjusiu. Papildomai tereikia šiek tiek prieskonių bei sūrio ir vieni puikiausių karštų sumuštinių garuos ant jūsų stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Greiti ir labai skanūs sumuštinukai tiems, kas mėgsta grybus! Vietoje pievagrybių tinka ir baravyklų ar rudmėsių riekelės ar voveraitės, todėl puikiai tiks užkandžiams po grybavimo! Papildomai galima dėti rūkytos ar vytintos mėsytės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nors ir skamba netikėtai, šie sumuštiniai abejingų nepaliks. Švelnaus, bet sodraus skonio, su tįstančiu sūriu ir gaivia cukinijos vasariška. Po vieno, norisi ir antro, ir taip žiūrėk, jau ir trečio ranka tiesiasi, nes jie būtent tokie - neatsivalgomi.

Receptą rasite čia.

Kepti sumuštiniai su tunu ir agurkėliais - įkvėpti tradicinių Maltos sumuštinių, tiek šiek tiek pakoreguoti pagal mūsų skonį. Tam tikrų priedų, tokių kaip alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai, jei nemėgstate, galite ir nedėti, ar drąsiai koreguoti proporcijas pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.

Šis sumuštinis tikras išsigelbėjimas ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar vakarienei - jis greitai paruošiamas, sotus ir labai labai skanus. Beje, gausu vietos ir improvizacijai - galima dėti kitokių mėgstamų daržovių, jei norisi - mėsytės, pvz., rūkyto kumpio, taip pat puikiai tiks ir sūdytos lašišos gabaliukas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami ir labai skanūs kepti sumuštinukai. Mes juos ruošiame ant prancūziško ar paprasto batono. Rūkytą kumpį galima keisti rūkyta, kepta ar virta vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kas gali būti geriau už legendinį prancūzišką karštą sumuštinį su kumpiu ir sūriu Croque Monsieur? Ogi didelis karštas sumuštinis! Ruošiamas vienoje skardoje, o tada belieka tiekti, pjaustyti ir skanauti. Užtikriname, skanesnių sumuštinių nebūsite ragavę! Jie tokie minkštučiai, kremiški, tiesiog skonių fiesta kiekviename kąsnelyje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ant grilio keptas sumuštinis su įvairiais sūriais - patiekiamas su sodraus skonio BBQ padažu. Puikiai tiks vasariškiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Vienas didžiulis karštas sumuštinis, kurio pakaks visos šeimos pusryčiams! Tiesa, jis toks skanus, kad gali nesinorėti dalintis. Paruošiamas gana greitai, o skonis - puikus. Sumuštinis gardus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. 

Receptą rasite čia.

Pavyksta labai skanūs ir nesunkiai paruošiami. Prieš patiekiant gardu apibarstyti svogūnų laiškais ir marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami, šiek tiek pikantiški ir labai skanūs kepti sumuštiniai. Tiks ir pusryčiams, ir užkandžiams, ir greitai vakarienei. Beje, šie sumuštiniai labai skanūs ne tik šilti, tik iškepę, bet ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami sumuštiniai ypatingiems pusryčiams ar greitiems pietums! Į sumuštinius papildomai tinka dėti alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, marinuotų agurkėlių, taip pat tiks įvairiausi sūriai ar net kelių mišinys, rūkytas kumpis ar kepta vištiena. Įdarą rinkitės pagal norus ir šaldytuvo turinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie sumuštiniai gali būtų patiekti tiek šilti, tiek šalti. Tad galėsite mėgautis vėlyvais savaitgalio pusryčiais arba įsidėti į užkandžių dėžutę. Sumuštinius galima ruošti ne tik su tunu, bet ir su rūkyta, sūdyta ar kepta lašiša, skumbre, paukštiena ar mėsa.

Receptą rasite čia.

Tuno sumuštiniai yra klasika, kuri be galo populiari daugelyje šalių - nuo Lietuvos, iki Prancūzijos (pvz. “Pan Bagnat”) ar JAV (garsieji “tuna melts"). Jų variacijų yra begalės ir daugelis bus tikrai gardžios, o šįkart mes dalinamės savo pačių mėgstamiausių karštų tuno sumuštinių receptu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gardūs ir tikrai labai greitai paruošiami sumuštinukai, kuriais mėgautis tinka tiek šiltais, tiek atvėsusiais. Jeigu darysite ant prancūziško batono ar mažesnių duonos riekelių, puikiai tiks ir užkandžių stalui.

Receptą rasite čia.

Šį skonį tikriausiai daugelis atsimena dar iš vaikystės. Minkšti ir labai skanūs, šilti pusryčių skrebučiai, kuriuos ragaujame vienus, su uogiene ar tiesiog pabarstę cukraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiek tiek kitokie karšti sumuštiniai - užkepti orkaitėje. Labai gardūs, sotūs ir nesudėtingai paruošiami.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai labai skanūs. Jei mėgstate špinatus, siūlau išbandyti. Labai skanu valgyti vienus, tiekti prie salotų ar sriubų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitai paruošiami, ypatingai šventiški kepti sumuštinukai su krevetėmis. Jei mėgstate krevetes, labai rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Gardieji uždari karšti sumuštiniai su grybų įdaru. Juos galima kepti specialioje sumuštinių keptuvėje ar paprastoje, tiesiog šiek tiek paspaudžiant dangčiu. Skanaujame ir šiltus, ir atvėsusius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Karšti sumuštiniai su kopūstais. Skamba neįprastai, tiesa? Mes irgi taip manėme, kol neparagavome! Tai tradicinis korėjiečių gatvės maistas. Receptas labai paprastas, o kopūstų kepsneliai netikėtai lietuviško skonio. Beje, kepsneliai tikrai labai skanūs ir ne sumuštiniuose, o patiekiant juos su virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Karšti sumuštiniai su raugintais kopūstais? Tikrai taip! Tai kiek kitokia nei tradicinė Reuben sumuštinio versija, ši ruošiama be mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai lengva, greita, kasdieniška... Puikus receptas, kai norisi kažko paprasto pasmaližiauti. Traškus batonas ir cinamonu kvepiantys obuoliai. Labai paprasta paruošti!

Receptą rasite čia.

Klasikinis keptas sumuštinis su sūriu pagardintas ypatingu ingredientu - jautienos kepsniu. Skonis tiesiog tobulas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Feel the beef

Šis Montekristo sumuštinis gali atrodyti labai matytas, nes primena populiarųjį prancūzišką sumuštinį French croque-monsieur. Na ir tikrai, šio sumuštinio variacijos Amerikoje, receptų knygose minimos jau 1930 - 1960 metais. Įdomu tai, kad sumuštinio gaminimas gali kisti priklausomai nuo regiono. Vienose šalies dalyse populiaru jį gaminti tik su kiaulienos kumpiu, o kitur dedama ir kalakuto mėsos, gali būti kepami ir grilyje, ir keptuvėje, ir orkaitėje. Išskirtinis akcentas - cukraus pudra apibarstytas viršus arba šaukštelis džemo šalia, bet skanu ir be to. Šis nuostabus sumuštinis su kumpiu ir sūriu puikus pasirinkimas sotiems, skaniems pusryčiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Savaitgalio pusryčiams šie sumuštinukai tobulai tinka. Žinoma, puikiai tiks ir kai tiesiog norisi kažko greito, lengvai paruošiamo, bet labai skanaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pabodo įprastai kepti karšti sumuštiniai? Siūlome išbandyti šį skanėstą - paruošti juos ne ką sudėtingiau, bet daili išvaizda tikrai vilios paragauti net ir mažuosius nevalgiukus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Vos kelios minutės ir šie gardūs sumuštinukai paruošti. Labai tinka pusryčiams, greitai vakarienei ar užkandžiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingi, bet tikrai labai skanūs sumuštinukai! Galima ruošti ne tik su virta vištiena, bet ir, pvz., orkaitėje kepta ar virta mėsa, rūkytu kumpiu ar šonine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tai labai skanūs kepti sumuštiniai, kuriuos ruošti tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums nes jie tikrai labai sotūs ir greitai paruošiami. Toks sumuštinis pirmiausia išpopuliarėjo JAV dėl atvykėlių iš Kubos. Sumuštiniams puikiai tinka įvairiausi keptos ar virtos mėsos likučiais - tradicinis ruošiamas su orkaitėje kepta sprandine, bet skanu ir su vištiena (kepta ar virta) ir net mėsos gabalėliais iš guliašo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vienas skaniausių karštų sumuštinių derinys! Šiems sumuštiniams net nereikės kaisti orkaitės - iškepsite paprastoje keptuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Greiti ir labai skanūs kepti sumuštiniai. Beje, jie skanūs ne tik šilti, ką tik iškepę, bet ir atvėsę, todėl puikiai tinka pasiimti su savimi pietums į darbą, net jei nėra galimybės pasišildyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitai paruošiami sumuštiniai, tobulai tinkantys savaitgalio pusryčiams. Paruošite labai greitai, o skanūs jie ir atvėsę! Sumuštiniams rinkitės mėgstamus žalumynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis esame pratę sumuštinius kepti orkaitėje, specialioje keptuvėje ar net mikrobangų krosnelėje, o šiuos skanuolius galima kepti paprasčiausioje keptuvėje! Sumuštiniai gardūs, nesudėtingai paruošiami ir puikiai tiks net ir sočiai vakarienei.

Receptą rasite čia.

Skani ir greita užkandėlė, kuria galima mėgautis ir šilta, ir šalta! Prireiks vos kelių ingredientų ir sotus skanėsas jau ant Jūsų stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai nesudėtinga ir ypatingai skani pusryčių idėja tiems, kas mėgsta dieną radėti saldžiai. Galima ruošti ir be bananų ar vietoje jų dėti obuolių, kriaušių ar net uogų, o patiekti labai labai skanu su vaniliniais ledais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprastai ir nepaprastai skanu! Beje, šie karšti sumuštiniai labai skanūs net ir atvėsę ir juos ypatingai mėgsta mažieji.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida

Tortilijų sumuštinius galite kepti keptuvėje, orkaitėje ar kepsninėse. Ruošdami juos įdary galite drąsiai improvizuoti, taip sunaudodami įvairius maisto likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Vos 15 minučių ir sumuštiniai paruošti - puiki idėja pusryčiams, priešpiečiams ar tiesiog, kai norisi kažko greitai, bet labai skaniai. Beje, sumuštiniai ruošiami be majonezo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kepti sumuštiniai be orkaitės ir specialiaus keptuvo - šie kepami tiesiog keptuvėje. Gardiname mėgstamais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Puikus būdas, kaip likučius panaudoti greitiems pusryčiams ar pietums! Sumuštiniams galite naudoti rūkytą kumpį, vyniotinių gabalėlius, rūkytą dešrą ar net pagrindinio karšto patiekalo mėsos likučius, daržovių gabalėlius. Visus skonius gardžiai sujungia puikus garstyčių padažas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanūs sumuštiniai su sočiu viršumi! Jei turite miško grybų, galima ruošti ir su jais, tik prieš tai reikėtų apvirti. Skanūs ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Dar vienas puikus, didelis sumuštinis visos šeimos pusryčiams! Tai puiki idėja savaitgaliui, kai prie stalo susirenka visa šeima. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai paprastai paruošiami, bet nepaprastai skanūs sumuštiniai! Jie tobulai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek svečius pavaišinti. Rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.

Kai norisi greitai, skaniai ir paprastai. Šie sumuštinukai gali pasirodyti kiek neįprasti, tačiau tokie skanūs, kad patiks visai šeimai. Jei mėgstate kiek įdomesnius skonius, tai šis tikrai sužavės. Obuoliai taip gerai dera su sūriu, o ir gaminant užtruksite vos kelias minutes.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Ostinas Grytas
2021-04-16 09:01
Liuksiški patarimai ATSAKYTI
Ostinas Grytas
2021-04-16 09:00
Liuksiški patarimai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital