Legendiniai tuno ir sūrio sumuštiniai Tuna Melt

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Tuno sumuštiniai su sūriu
Tuno sumuštiniai su sūriu
Tuno sumuštiniai su sūriu
Tuno sumuštiniai su sūriu
Autorius apie receptą: Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip Tuna Melt. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip Tuna Melt. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis sutirpsta burnoje! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 riekės duonos
180 gramų tuno savo sultyse (svoris jau nusunkto, naudojome ZIGMO)
100 gramų sūrio (naudojome čederio, bet tinka ir kitoks)
2 šaukštai majonezo (arba pagal skonį, žr. patarimus žemiau)
1 sauja marinuotų agurkų (smulkių, arba 1 vidutinio)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
1 pundelis krapų
1.5 šaukštelio garstyčių
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Tuną gerai nuvarviname nuo skysčio ir beriame į dubenį.
2.
Ten pat dedame smulkiai pjaustytus agurkėlius, smulkiai sukapotą svogūną, smulkintus krapus, garstyčias, druską bei piprus. Dedame majonezą ir gerai išmaišome.
3.
Imame vieną duonos riekelę. Ant jos dosniai užtepame tuno masės ir užberiame tarkuoto sūrio. Uždengiame kita duonos riekele. Jos viršų plonai aptepame sviestu. Taip paruošiame visus sumuštinius.
4.
Keptuvę įkaitinam ant vidutinės kaitros. Į ją dedame sumuštinius sviestu patepta puse žemyn. Ugnį truputį sumažiname ir kepame 3-4 minutes iki duona apskrus.
5.
Tada sumuštinių viršų vėl aptepame sviestu, juos apverčiame ir kepame dar 2-3 minutes iki apskrus ir antra sumuštinių pusė.
Patarimai:
Ar būtinas majonezas? Klasikiniuose amarikietiškuose “tuna melts” majonezo naudojama tikrai gausiai, šiame recepte aš jo dėjau kiek mažiau, t.y. tiek kad tuno masė neatrodytų sausa. Jeigu nemėgstate majonezo, jį galite pakeisti tepamu arba kreminiu sūreliu.
Kepti be riebalų. O jei norite sveikiau, sumuštinius galite kepti karšto oro gruzdintuvėje - tokiu atveju jų tepti sviestu nereikia. Tiesiog sudėkite į gruzdintuvę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 8-10 minučių, iki gražiai apskrus. Arba galite kepti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimas viršus+apačia+vėjelis).
RECEPTO DRAUGAI:     
  ir Delimano
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital