Saldžių bandelių keliais - 32 burnoje sutirpstantys receptai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-11-16
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 13)
@Shutterstock
Kvapnus bandelių aromatas, sklindantis iš virtuvės, praskaidrina dieną ir suteikia namams jaukumo. Šiame straipsnyje rasite įvairių bandelių receptų - nuo tradicinių varškės įdaro bandelių iki aguonų skonio, mielinių ir dar daugiau. Bandelės - tai ne tik desertas ar užkandis, tai dalis šeimos kuriamų tradicijų, kurios sujungia artimuosius prie bendro stalo, o namines bandeles skanauti taip gardu.
Taigi, ruoškite savo kepimo indus ir leiskitės į kulinarinę kelionę, kuri atneš ne tik nepakartojamą skonį, bet ir neįkainojamus akimirkas, praleistas gaminant su artimaisiais.
Išlaukę laisvesnio savaitgalio, suplanuokite pusryčius lyg šventę. Išsikepkite rudeniškiausių bandelių – mielinių cinamoninių ritinėlių su obuoliais. Cinamono ir obuolių derinys jau savaite vertas dešimties balų, o įsukus juos į minkštą, purią mielinę tešlą, tai – dievų maistas!
Pain au chocolat bandelės - tiesiog tobulas desertas. Ausiai malonus traškesys, burnoje lengvai tirpstantys sviestiniai sluoksniai ir malonus šokolado kartumas. Visa tai sukuria nuostabiai subalansuotą kepinį, kurį pamilo ne vienas.
Maritozzi – tai itin minkštos, purios, sviestinės brioche tipo bandelės, įdarytos grietinėlės, miltelinio cukraus ir vanilės kremu. Jas paruošti nėra sudėtinga. Gražios, kvapnios, gardžios – tokios yra maritozzi.
Kas gali būti geriau nei puodelis kvapnios arbatos ir dar kvapnesnė suraityta bandelė? Puodelis kvapnios arbatos ir suraityta švediška cinamoninė bandelė Kanelbullar! Puri ir minkštutėlė tešla, daugybė vijų, kvepiančių cinamonu ir traškūs cukraus perliukai - nesvarbu, ar labiau mėgstate tiesiog atsikąsti, ar plėšti sluoksnį po sluoksnio - ji tobula…
Labai skani mielinė tešla bandelėms! Minkštutėlės išliktų net kelias dienas, bet dažniausiai suvalgomos daug greičiau. Tešlai kildinti nereikia ieškoti pakankamai šiltos vietos namuose - ji kildinama šaldytuve. Bandeles galima ruošti be jokio įdaro ar gardinti lašinukais, tirštesne uogiene ar net apsukti dešreles.
Bandelės yra toks dalykas, kuris dingsta beveik iš karto nuo stalo. Labai lengvas receptėlis, viens du ir garuoja. Ir svarbiausia, kad tokio pat skanumo ir kitą dieną išlieka.
Vienas kruasano kąsnis - tiek tereikia, kad pasijustum lyg rojuj. Teikiantis malonumą traškesys ir byrantys trupiniai, švelnus sviesto pojūtis ir daug sluoksnių, kurie lengvai ištirpsta burnoje. Visa tai sukuria tobulą desertą.
Labai purios, kvapnios ir gardžios bandelės su varškės ir bananų kremo įdaru. Tinka smaližių pusryčiams ar desertui prie kavos, uogos tinka pačios įvairiausios, kokių turite.
Puikūs obuoliniai pyragėliai - tešlai nereikia nei mielių (todėl nereikia kiltinti), nei kepimo miltelių! Pyragėlius kepti galima keptuvėje, aliejuje, arba orkaitėje. Skaniausi jie, žinoma, dar šilti, bet gardūs ir atvėsę, taip pat juos galima pašildyti mikrobangėje! Pyragėliai nėra labai saldūs, todėl, jei norite, galite juos puošti cukraus pudra ar glajumi.
Bandelės ar pyragai su vaisiais, uogiene ar varške, mėsa, lašinukais, grybais, ryžiais ar kopūstais… Įdarai, žinia, yra skonio reikalas, vistik skonio pagrindas – teisinga tešla. Ši tešla yra viena paprasčių, pagirtinas yra ne tik tešlos paruošimo paprastumas ir greitis, bet ir gaminių iš jos skonis.
Minkštos ir purios mielinės bandelės, sviesto, cukraus ir citrinų įdaras, citrininis kremas bei kreminio sūrio glajus - visa tai sukuria nuostabaus skonio desertą, kurio paragavus sunku sustoti valgyti. Šias bandeles galima gaminti tiek tą pačią dieną prieš patiekiant, tiek ir pusę darbo atlikti iš vakaro ir gardžiuotis jomis ryte.
Tešla minkšta, putli, o kildinti ją galima šaldytuve netgi iš vakaro susiminkius. Ruošiame su įvairiausiais mėgstamais įdarais - tiek saldžiais, tiek sočiais.
Purios ir labai skanios. Beje, tikslus miltų kiekis priklausys nuo kiaušinio, apelsino dydžio, varškės drėgnumo ir miltų rūšies. Jeigu nenorite saldžių bandelių, o norisi ko nors saldesnio, dėkite mažiau cukraus, tiesiai į tešlą įtarkuokite rūkyto kumpio, sūrio, įmaišytkite paprikos gabalėlių.
Skamba galbūt neįprastai, bet majonezas šių bandelių tešlai suteikia puikios tekstūros ir minkštumo. Kvapnios bandelės tobulai dera su stikline pieno ar puodeliu arbatos.
Puri ir putli mielinė tešla ir uogienė - nuostabus derinys. Tuo įsitikinsite iškepę šių bandelių. Jos skanios ir šiltos, ir atvėsusios, patiks ir mažiems, ir dideliems.
Minkštos ir purios bandelės prie arbatos ar kavos - pagardintos obuoliais ir razinomis. Skanios jos ir šiltos, ir atvėsusios. Jei razinų nemėgstate, jų galima ir nedėti.
Maloniai traškūs, tokie gardūs ir puikūs. Galima ragauti vienus, perpjauti ir įdaryti mėgiamais priedais - sūriais ar saldžiais, priklausomai nuo skonio. Aplieti glajumi ar kitaip papuošti. Jiems tiesiog sunku atsispirti.
Rudens ir žiemos laikotarpis be aguonų skonio neįsivaizduojamas... O kai desertas dar primena vaikystę ir "mokyklines bulkutes", norisi tuoj pat kibti į darbą!
Mielinės bandelės su cukrumi, be galo paprastas ir daug ingredientų nereikalaujantis patiekalas, kurį būtina pagaminti ir pavaišinti gimines, kaimynus ir svečius.