Bandelės su aguonomis ir šokoladu

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
Autorius apie receptą: Kalėdų laikotarpis be aguonų skonio mūsų šeimoje neįsivaizduojamas... O kai desertas dar primena vaikystę ir "mokyklines bulkutes", norisi tuoj pat kibti į darbą! Kalėdų laikotarpis be aguonų skonio mūsų šeimoje neįsivaizduojamas... O kai desertas dar primena vaikystę ir "mokyklines bulkutes", norisi tuoj pat kibti į darbą! Simona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (naudojau Ekstra a.r. 405 D)
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų pieno
100 gramų sviesto (tirpinto)
100 gramų cukraus
10 gramų sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
Įdarui:
300 gramų aguonų
1 vienetas kiaušinių baltymų
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Glajui:
200 gramų šokolado
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti keletą valandų, po to nusausinti.
2.
Baltymą lengvai išplakti.
3.
Aguonas sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir lengvai išplaktu baltymu.
4.
Tešlai pieną pašildyti iki 36 C laipsnių.
5.
į dubenį persijoti miltus, suberti sausas mieles, cukrų ir druską. Supilti šiltą pieną, įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą. Tada supilti lydytą sviestą ir vėl gerai suminkyti tešlą. Užkloti ir padėti šiltai valandai, kad pakiltų.
6.
Pakilusią tešlą lengvai perminkyti. Tešlą iškočioti. Ant tešlos sudėti aguonų įdarą ir atsargiai suvynioti į vyniotinį. Vyniotinį padalinti į lygias dalis, sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarpus, nes dar pakils. Aptepti kiaušinio tryniu ir padėti 15 min šiltai.
7.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
8.
Glajui šokoladą ištirpinti ir sumaišyti su grietinėle.
9.
Atvėsusias bulkutes aplieti šokolado glajumi.
AUTORIUS: Simona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Aš manau...
2021-12-03 10:01
Konkurso sąlyga yra:dalyvauti šiame ir kitame receptų konkurse vienu metu negalima. Šis receptas jau dalyvauja lrytas. Skonis portalo maisto konkurse. Nėra sąžininga tuomet tvirtinti šį receptą konkursui ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2021-12-03 12:17
Dėkojame už pastebėjimą! Receptas konkurse nebedalyvauja. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital