Senovinės bandelės su varške

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Senovinės bandelės su varške
Senovinės bandelės su varške
Senovinės bandelės su varške
Autorius apie receptą: Senovinės, šiltos, kvapnios ir minkštos bandelės lyg iš močiutės krosnies. Senovinės, šiltos, kvapnios ir minkštos bandelės lyg iš močiutės krosnies. Simona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai:
370 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų pieno
75 gramai sviesto
1 vienetas kiaušinių
6 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
500 gramų varškės 9%
1 vienetas kiaušinių trynių
3 šaukštai cukraus
pagal poreikį razinų
Papildomai:
pagal poreikį aliejaus (indui patepti)
Pabarstymui:
pagal poreikį aguonų (nebūtina)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
60 ml pieno pašildyti iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų) suberti mieles bei šaukštą cukraus. Išmaišyti iki vientisos masės, palikti pastovėti, kol mielės suputos.
2.
Sviestą ištirpinti, atvėsinti iki kambario temperatūros ir supilti į likusį pieną.
3.
Į miltus įmušti kiaušinį, supilti kambario temperatūros pieną su sviestu ir suberti 5 šaukštus cukraus bei druska. Supilti mielių masę bei viską išmaišyti ranka, kol tešla sušoks į kamuoliuką. Minkyti apie 12 – 15 min – kol tešla taps lengvai minkoma ir elastinga, bet nekibs prie rankų. Jei trūksta miltų ir tešla yra per skysta, galima įdėti vieną kitą šaukštą miltų, tačiau svarbu nepadauginti, nes tuomet bandelės bus kietos ir visai nepurios.
4.
Išminkius, tešlą dėti į aliejumi išteptą didelį dubenį. Uždengti jį maistine plėvele ar virtuviniu rankšluostėliu, kad nedžiūtų ir padėti šiltai, kad tešla kiltų.
5.
Įdarui varškę, 1 trynį, cukrų ir razinas sumaišyti ir palikti pastovėti.
6.
Aptepimui paplakame trynį.
7.
Kai tešla pakyla, imame po nedidelį gabalėlį tešlos jį iškočiojame ir dedame varškės įdaro, kraštus užspaudžiame. Bandeles aptepame išplaktu kiaušinio tryniu. Bandeles galima pabarstyti aguonomis arba sviesto, cukraus ir miltų trupiniais.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių arba ilgiau, kol bandelės gražiai pagels.
AUTORIUS: Simona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital