Šaldytuve kildintos tešlos bandelės su obuoliais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Bandelės su obuoliais
Autorius apie receptą: Bandelės fantastiškos. Iškepa purios, kvapnios ir labai skanios. Būtinai išbandykite. Bandelės fantastiškos. Iškepa purios, kvapnios ir labai skanios. Būtinai išbandykite. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
Tešlai:
380 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
200 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
5 šaukšteliai cukraus
35 gramai sviesto (tirpinto, pravėsusio)
7 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
pagal poreikį aliejaus (aptepimui)
Įdarui:
2 vienetai obuolių (didesnių)
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal skonį cinamono
pagal skonį rudojo cukraus (arba balto)
pagal poreikį sviesto
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
Pabarstymui:
pagal skonį cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį supilti pieną, berti cukrų, mieles. Išmaišyti ir palikti pastovėti iki kol mielės aktyvuosis. Tuomet įberti druskos, dėti vanilės, įmušti kiaušinį, įpilti sviestą ir išmaišyti. Palaipsniui, nuolat maišant įsijoti miltus ir 6 - 7 minutes minkyti tešlą. Pradžioje tešla lips prie rankų, bet po kelių minučių minkymo ji bus elastinga ir beveik nelimpanti prie rankų. Miltų berti daugiau nerekomenduoju, geriau sutepkite rankas aliejumi, jei jau tešla labai prie jų lips.
2.
Dubenį ištepti aliejumi, dėti paruoštą tešlą, uždengti dangčių ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms (aš laikiau apie 9 valandas).
3.
Išimti tešlą iš šaldytuvo, apminkyti ir palikti pastovėti kambario temperatūroje 15 - 20 minučių.
4.
Įdarui obuolius nulupti, supjaustyti mažais gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis.
5.
Tešlą padalinti 9 lygias dalis. Iš kiekvienos iškočioti ovalios formos paplotėlį, per vidurį dėti supjaustytų obuolių, pabarstyti cukrumi, cinamono, uždėti nedidelį sviesto gabalėlį.
6.
Apatinę tešlos dalį užlenkti į viršų taip uždengiant obuolius, prispausti, kad prisitvirtintų krašteliai. Viršutinę tešlos dalį supjaustyti juostelėmis ir apsukti aplink bandelę.
7.
Į kepimo formą sudėti bandeles paliekant nemažus tarpus. Man reikėjo 2 kepimo formų. Uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti apie 25 - 30 minučių.
8.
Aptepimui į dubenį įdėti kiaušinio trynį, įpilti pieno ir išplakti. Aptepti bandeles.
9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes iki kol gražiai apkeps.
10.
Iškepusias bandeles uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir leisti joms visiškai atvėsti. Prieš patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ingrida
2021-10-15 19:53
O kiek cukraus i tešla dėt nėr parašyta ATSAKYTI
Ilona
2021-10-19 08:59
5 šaukštelių reikia :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital