Mielinės bandelės "Cukruotos sraigės"

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Mielinės bandelės "Cukruotos sraigės"
Autorius apie receptą: Mielinės bandelės su cukrumi, be galo paprastas ir daug ingredientų nereikalaujantis patiekalas, kurį būtina pagaminti per Užgavėnes ir pavaišinti gimines, kaimynus ir Mielinės bandelės su cukrumi, be galo paprastas ir daug ingredientų nereikalaujantis patiekalas, kurį būtina pagaminti per Užgavėnes ir pavaišinti gimines, kaimynus ir svečius. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė". (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
320 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
100 gramų cukraus
2 šaukštai aliejaus
5 gramai sausų mielių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildykite iki šiltumo, ištirpinkite šaukštą cukraus ir mieles. Palikite 10 min pastovėti, kad mielės atgytų.
2.
Kai raugo paviršius suputos, įmuškite kiaušinį, berkite druską, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir kruopščiai išmaišykite. Dalimis įsijokite miltus ir užmaišykite vientisą tešlą. Įminkykite 2 šaukštus aliejaus, susukite į kamuolį, užklokite rankšluosčiu ir kildinkite, kol tūris padvigubės - apie 40 min.
3.
Pakilusią tešlą išverskite ant stalo, apminkykite, iškočiokite į maždaug 30x40 cm dydžio stačiakampį ir supjaustykite jį apie 2 cm pločio juostelėmis. Stipriai nespausdami susukite juosteles į ritinukus. Sugnybkite ir priklijuokite kraštelį. Užklokite ruošinukus rankšluosčiu ir pakildinkite dar 10-15 min.
4.
Virkite bandeles iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol gražiai paruduos. Bandelės turi laisvai plaukioti panirusios iki pusės, viršų vis apliekite karštu aliejumi iš keptuvės.
5.
Iškepusias bandeles nusausinkite sudėję ant popierinio rankšluosčio, apvoliokite likusiame cukruje ir tiekite.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital