Tobulos mielinės bandelės su riešutais

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Mielinės bandelės su riešutais
Mielinės bandelės su riešutais
Mielinės bandelės su riešutais
Autorius apie receptą: Labai skanios ir sočios bandelės. Tobulai tinka prie kavos ar arbatos. Labai skanios ir sočios bandelės. Tobulai tinka prie kavos ar arbatos. Renata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
640 gramų kvietinių miltų (apytiksliai)
250 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus (apytiksliai)
25 gramai šlapių mielių
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
300 gramų riešutų (naudojau 150 g skaldytų lazdynų riešutų ir 150g pilnai maltų lazdyno riešutų)
60 gramų sviesto (tirpinto)
50 mililitrų pieno
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai rudojo cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis pieno
Glazūrai:
200 gramų cukraus pudros
3 šaukštai citrinų sulčių
1 šlakelis pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į indą sutrupinti mieles.
2.
Pašildyti pieną su cukrumi. Šiltą pieną supilti ant mielių. Išmaišyti ir palikti, kol suputos. Kai suputoja įmušti kiaušinius. Gerai išmaišyti.
3.
Sumaišyti miltus su druska, suberti į kiaušinių masę ir minkyti tešlą. Kai beveik nebelieka sausų miltų, supilti aliejų ir minkyti, kol taps vientisa masė ir nebelips prie rankų (minkyti reikia gan ilgai).
4.
Šiltai palikti, kol tešla patrigybės (apie 1,5 val), ją uždengiant rankšluosčiu. Arba galima dėti į šaldytuvą nakčiai, jeigu norite ryte šiltų bandelių.
5.
Stalviršį pasibarstyti miltais ar pasitepti aliejumi ir iš pakilusios tešlos iškočioti vieną didelį stačiakampį, arba kelis mažus.
6.
Inde sumaišyti riešutus, cukrų, rudąjį cukrų, supilti pieną. Ištirpinti sviestą ir jį taip pat supilti į riešutų masę. Viską gerai išmaišyti ir pagamintą įdarą tolygiai paskirstyti ant tešlos.
7.
Tešlą suvynioti į ritinį, jį supjaustyti norimo dydžio ritinėliais. Bandeles išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos didesniais tarpais ir palikti dar šiltai, kad gerai pakiltų.
8.
Dubenėlyje išplakiti kiaušinį ir juo aptepti iškilusias bandeles.
9.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių arba kol gražiai paruduos
10.
Į dubenėlį suberti cukraus pudrą, perpjauti citriną ir išspausti sultis, įpilti pieno, išmaišyti. Šiek tiek atvėsusias bandeles aptepti šiuo mišiniu.
Patarimai:
Tešla neturi būti kieta minkant.
AUTORIUS: Renata
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
vika
2020-01-16 16:28
kepiau ir saldzias ir su lasinukais ir skonis pasakiskas, tik gal noretusi kad jos nebutu tokios sausos :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital