Varškės bandelės su bananais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Varškės bandelės su bananais
Varškės bandelės su bananais
Varškės bandelės su bananais
Autorius apie receptą: Labai purios, kvapnios ir gardžios. Labai purios, kvapnios ir gardžios. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
360 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
190 mililitrų pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
60 gramų sviesto (ištirpinto, atvėsinto)
3 šaukštai cukraus
5 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Įdarui:
250 gramų varškės (sausesnės)
1 vienetas bananų (didelio)
30 gramų sviesto (ištirpinto)
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai maltų aguonų (apytikriai, naudojau sumaltas ir pasaldintas)
pagal skonį cukraus
pagal skonį vanilės
Viršui:
pagal poreikį vyšnių (naudojau šaldytas, galima ir iš kompoto)
pagal poreikį kukurūzų krakmolo
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį supilti pieną, suberti cukrų, mieles ir išmaišyti. Palikti pastovėti šiltoje vietoje apie 10 minučių.
2.
Tuomet į dubenį su mielėmis pilti sviestą, įberti druskos, vanilės, įmušti kiaušinį ir išmaišyti. Tuomet palaipsniui įsijoti miltus ir minkyti tešlą apie 6 - 8 minutes. Tešla turi būti minkšta, beveik nelimpanti prie rankų. Miltų daugiau berti nereikia.
3.
Dubenį ištepti aliejumi, dėti paruoštą tešlą, ją taip pat aptepti aliejumi. Uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje apie 1.5 valandos.
4.
Įdarui į dubenį dėti varškę, trynį, sviestą, berti cukrų ir vanilę. Sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Padalinti ją į dvi dalis. Į vieną dalį suberti aguonas ir išmaišyti.
5.
Bananą supjaustyti griežinėliais.
6.
Pakilusią tešlą padalinti į 8 lygias dalis. Iš kiekvienos suformuoti bandelę, viduryje pirštais ar stikline įspausti įdubimą.
7.
Į 4 bandeles sudėti varškę su aguonomis, o į kitas 4 sudėlioti bananų griežinėlius, tuomet uždėti likusią varškę be aguonų.
8.
Bandeles uždengti rankšluosčiu ir dar palikti kilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.
9.
Į dubenį suberti vyšnias, įberti krakmolo ir permaišyti.
10.
Ant paruoštų bandelių sudėti vyšnias, šiek tiek įspausti.
11.
Aptepimui į dubenį dėti kiaušinio trynį, pilti pieno išplakti. Aptepti bandelių kraštus.
12.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital