Minkštutės bandelės su džemu

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Bandelės su džemu
Bandelės su džemu
Bandelės su džemu
Autorius apie receptą: Jau tokio skanumo, pridariau su skirtingais įdarais. Jau tokio skanumo, pridariau su skirtingais įdarais. Renata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
700 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno (šilto)
2 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus (arba pagal ksonį)
100 gramų sviesto (tirpinto)
100 mililitrų kefyro
20 gramų šlapių mielių (arba 7 g sausų)
8 gramai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
pagal poreikį braškių džemo (arba abrikosų ar kito mėgstamo)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis pieno
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą pilti pieną, berti cukrų ir pašildyti.
2.
Į dubenį sutrupinti mieles, supilti pieną, uždengti dubenį ir palikti pastovėti apie 15 minučių iki kol mielės suaktyvės.
3.
Tuomet į dubenį su mielėmis pilti kefyrą, įmušti kiaušinius, berti vanilinį cukrų, druską ir gerai išmaišyti. Dalimis įsijoti miltus, maišyti, kai beveik nebelieka sausų miltų supilti sviestą. Užminkyti tešlą. Tešla turi būti labai minkšta.
4.
Paruoštą tešlą dėti į dubenį ir palikti kilti apie 1.5 valandos.
5.
Pakilus tešlai ją padalinti nedideliais gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką iškočioti į ovalo formą, ant vieno krašto dėti džemo, tešlą užlenkti iki vidurio ir prispausti kraštus, likusią tešlos dalį supjaustyti juostelėmis, susukti į ritinėlį ir sujungti kraštus.
6.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti bandeles, uždengti ir palikti dar apie 1.5 valandos.
7.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, įpilti pieno ir išplakti. Plakiniu aptepti bandeles.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių iki kol gražiai paruduoja. Iškepusias ir pravėsusias bandeles pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Įdarą galima ruošti bet kokį mėgstamą. Galima ruošti su mėgstamu džemu, obuoliais maišytais su cukrumi ir cinamonu ar kitu mėgstamu.
AUTORIUS: Renata
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Gintarė
2021-05-21 16:55
Tikrai be galo skanios, minkštutės ir pagaminti nėra sudėtinga. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital