Rudeniškos sriubos - 32 tobulo jaukumo ir skonio receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-11-12
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Rudeniškos sriubos - 32 tobulo jaukumo ir skonio receptai
@Shutterstock

Ruduo - metas, kai gamta nuspalvina lapus įvvairiausiomis spalvomis, o oras tampa vėsesnis. Tai taip pat metas, kai mums norisi šilumos ir jaukumo, o būtent šiuos dalykus puikiai suteikia sočios ir aromatingos sriubos. Nuo moliūgų iki burokėlių, nuo kopūstų iki įvairių mėsos ir vegetariškų variantų - tokios rudeniškos sriubos suteikia ne tik šilumą ir sotumą, bet ir nepakartojamą skonių derinį. Jas ruošiant, namai pripildomi kvapų, kurie primena jaukius vakarus šeimos rate.

Taigi, kviečiame leistis i į kulinarines keliones ir išbandyti įvairiausius rudeniškų sriubų receptus. Juk kiekviena iš jų - tai šilumos, sotumo ir tobulo aromato derinys mūsų lėkštėse.
 

Tokia rudeniškai žavi, spalvinga ir sušildanti sriuba. Daug daržovių, mėsytė, švelnumo suteikianti grietinėlė yra viskas, kas padaro šią sriubą nuostabia. Idėja pietums ar vakarienei visai šeimynai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai gardi, sušildanti, soti ir tokia neįmantri. Laiko patikrintas receptas, kuris nepaliks abejingų žiemos popietę ir vakarą. Puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kai norisi šilumos ir jaukumo, o ir labai tinka vegetarams! Labai greitai paruošiama, maistinga, soti, aromatinga ir spalvinga sriuba, kuri nepaliks abejingų, o ir pakartojimo norėsis vien dėl skonio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Trinta, tiršta, kvapni ir kremiškos tekstūros moliūgų sriuba yra neatsiejama nuo jaukių rudens dienų. Šiam sriubos receptui reikės vienintelio puodo ir paruošite itin paprstai. Jei taip jau nutiktų, kad lydyto sūrelio neturėtumėt, galite jį keisti puse stiklinės grietinėlės ar kokosų pieno, bet kai tik rasit progą – išbandykit ir su lydytu sūreliu!

Receptą rasite čia.

Soti, tirštą ir tooookia skani! Paragavus šią sriubą norėsis gaminti ne kartą ir ne du, o paruošti ją taip nesudėtinga! Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei ar net svečiams nustebinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Paprasta, tačiau labai skani sriuba, kuri primins, jog paprastume slypi geriausi, skaniausi ir maloniausi dalykai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kremiška, aromatinga, labai skani ir tokia, kurią norėsis ruošti ne kartą. Jei mėgstate garsiųjų „Cordon Bleu” vištienos suktinukų skonių junginį, tuomet pažadu, kad patiks ir sriuba. Paruošite lengvai, be įmantrių ingredientų, o gardžiuositės kiekvienu kąsneliu. Patiekiant puikiai tiks šviežios petražolės ar bazilikai, o jei norisi, į sriubą papildomai galima dėti apkeptą salierą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Norintiems paįvairinti sriubas, ši bus puiki išeitis. Pavyksta labai gardi, kvapni ir tokia, kurios porciją norėsis pakartoti. Na, o jei norisi dar sočiau, galima papildomai įdėti plėšytos vištienos ar kitos mėsytės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti nereikės, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite. Įkvėpta Italijos virtuvės, bet puikiai tinkanti ir lietuviškam skoniui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys žvarbiomis žiemos dienomis! Sriuba gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas. Tiekiame užbėrę žalumynų ar su grietine. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Aromatinga, sušildanti ir labai skani sriuba. Tokia tobula rudeniui, virtuvėje sukiotis ilgai nereikės, o ir ingredientai vos keli ir tokie paprasti. Receptas įkvėptas ispaniškos bulvių ir chorizo sriubos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Vakarienei lėkštė gardžios sriubos nuostabiai tinka, kai norisi ne tik sušilti, bet ir sočiai, skaniai pavalgyti, o ši būtent tokia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Ypatingai gardi moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais, bet jei jų neturite, bus gardu ir taip.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardūs barščiai, kurių paruošimas išieškotas, išbandytas ir puikiai pasitvirtinęs! Idealus pasirinkimas pietums ar vakarienei su riekele mėgstamos duonos.

Receptą rasite čia.

Kvapni gardi ir, šį vėsų pavasarį, sušildanti pomidorinė vištienos ir daržovių sriuba su pupelėmis. Labai skani, soti, o ir pagaminti nesudėtinga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši piemenų pyrago ingredientų įkvėpta sriuba pavyksta labai skani, soti, aromatingai ir greitai dingstanti nuo stalo. Sutrintos bulvės jai suteikia tirštumo ir išskirtinio kremiškumo, tad labai rekomenduojame šio gaminimo žingsnio nepraleisti. Jei mėgstate piemenų pyragą, šiai sriubai sunkiai atsispirsite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Soti, labai gardi ir su daug daržovių sriuba. Puikus variantas šeimos pietums vėsią rudens dieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši sriuba pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti jūsų mėgstamiausia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Tirštų sriubų mėgėjams ši bulvienė labai patiks. Puikiai sušildo, pasotina, o kiekvienas sriubos šaukštas labai labai gardus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tai išties gardi, soti ir sušildanti sriuba, kurią rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.

Kremiška, švelnaus skonio ir labai gardi sriuba. Pavyksta soti, puikaus aromato. Labai tinka kiek vėsesnės dienos pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti ir sušildanti, labai skani kopūstų sriuba su pomidorais ir vištiena. Galima ruošti ir su kalakutiena ar visai be mėsos! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skania, kvapnia ir sočia sriuba pasimėgaus kiekvienas. Tai labai gardi, tiršta, soti ir šildanti sriuba. 

Receptą rasite čia.

Ši klasikinė itališka sriuba maloniai nustebins savo sodriu skoniu ir tiršta konsistencija. Tai veganišką variantas, bet jei norisi sočiau, patiekiant galima pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ar ruošti su maltos mėsos kukuliais. Papildomai galite įdėti ir kitų mėgstamų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Soti, jauki ir šildanti rudens derliaus, gausi sezoninių daržovių ir sultingų mėsos kukuliukų. Galite improvizuoti, į receptą įtraukdami dar daugiau įvairesnių daržovių.

Receptą rasite čia.

Tokios sriubos yra tiesiog fantastiškas šalto sezono maistas. Ši sriuba pavyksta labai skani, švelni, soti, aromatinga, o geriausia, kad ir nesudėtingai paruošiama, ypač jei šaldiklyje turite šaldytų daržovių. Jas, beje, galima rinktis ir kitas mėgiamas ar keisti šviežiomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Itin paprastai pagaminama, o pavyksta tokia skani! Puikus pasirinkimas jaukiems rudens vakarams prie šiltos, gardžios sriubytės.

Receptą rasite čia.

Labai skani, jauki ir sušildanti tiršta sriuba. Ji savo ingredientais panaši į čili sriubą, tačiau ruošiama su vištiena, o ne malta jautiena ir be pomidorų, tad yra švelnesnio skonio. Žinoma, galite ruošti ir vegetarišką variantą be mėsos. Jei mėgstate, sriubai išvirus galite pabarstyti mėgstamu tarkuotu sūriu. Kaip tik toks jaukus maistas, kokio norisi rudenio vakarais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ir koks gi ruduo be moliūgų sriubos? Tai tikras namų šilumos ir jaukumo atspindys dubenėlyje.

Receptą rasite čia.

Gardi burokėlių sriuba su šonkauliukais. Labai soti, skani, o svarbiausia, kad tikrai neįmantri. Kaip gardu skanauti su šaukštu grietinės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital