Rudeniškos sriubos - 32 tobulo jaukumo ir skonio receptai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-11-12
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 13)
@Shutterstock
Ruduo - metas, kai gamta nuspalvina lapus įvvairiausiomis spalvomis, o oras tampa vėsesnis. Tai taip pat metas, kai mums norisi šilumos ir jaukumo, o būtent šiuos dalykus puikiai suteikia sočios ir aromatingos sriubos. Nuo moliūgų iki burokėlių, nuo kopūstų iki įvairių mėsos ir vegetariškų variantų - tokios rudeniškos sriubos suteikia ne tik šilumą ir sotumą, bet ir nepakartojamą skonių derinį. Jas ruošiant, namai pripildomi kvapų, kurie primena jaukius vakarus šeimos rate.
Taigi, kviečiame leistis i į kulinarines keliones ir išbandyti įvairiausius rudeniškų sriubų receptus. Juk kiekviena iš jų - tai šilumos, sotumo ir tobulo aromato derinys mūsų lėkštėse.
Tokia rudeniškai žavi, spalvinga ir sušildanti sriuba. Daug daržovių, mėsytė, švelnumo suteikianti grietinėlė yra viskas, kas padaro šią sriubą nuostabia. Idėja pietums ar vakarienei visai šeimynai.
Labai gardi, sušildanti, soti ir tokia neįmantri. Laiko patikrintas receptas, kuris nepaliks abejingų žiemos popietę ir vakarą. Puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei.
Puikus patiekalas, kai norisi šilumos ir jaukumo, o ir labai tinka vegetarams! Labai greitai paruošiama, maistinga, soti, aromatinga ir spalvinga sriuba, kuri nepaliks abejingų, o ir pakartojimo norėsis vien dėl skonio!
Trinta, tiršta, kvapni ir kremiškos tekstūros moliūgų sriuba yra neatsiejama nuo jaukių rudens dienų. Šiam sriubos receptui reikės vienintelio puodo ir paruošite itin paprstai. Jei taip jau nutiktų, kad lydyto sūrelio neturėtumėt, galite jį keisti puse stiklinės grietinėlės ar kokosų pieno, bet kai tik rasit progą – išbandykit ir su lydytu sūreliu!
Soti, tirštą ir tooookia skani! Paragavus šią sriubą norėsis gaminti ne kartą ir ne du, o paruošti ją taip nesudėtinga! Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei ar net svečiams nustebinti.
Kremiška, aromatinga, labai skani ir tokia, kurią norėsis ruošti ne kartą. Jei mėgstate garsiųjų „Cordon Bleu” vištienos suktinukų skonių junginį, tuomet pažadu, kad patiks ir sriuba. Paruošite lengvai, be įmantrių ingredientų, o gardžiuositės kiekvienu kąsneliu. Patiekiant puikiai tiks šviežios petražolės ar bazilikai, o jei norisi, į sriubą papildomai galima dėti apkeptą salierą.
Norintiems paįvairinti sriubas, ši bus puiki išeitis. Pavyksta labai gardi, kvapni ir tokia, kurios porciją norėsis pakartoti. Na, o jei norisi dar sočiau, galima papildomai įdėti plėšytos vištienos ar kitos mėsytės.
Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti nereikės, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite. Įkvėpta Italijos virtuvės, bet puikiai tinkanti ir lietuviškam skoniui.
Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys žvarbiomis žiemos dienomis! Sriuba gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas. Tiekiame užbėrę žalumynų ar su grietine.
Aromatinga, sušildanti ir labai skani sriuba. Tokia tobula rudeniui, virtuvėje sukiotis ilgai nereikės, o ir ingredientai vos keli ir tokie paprasti. Receptas įkvėptas ispaniškos bulvių ir chorizo sriubos.
Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių.
Ypatingai gardi moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais, bet jei jų neturite, bus gardu ir taip.
Labai gardūs barščiai, kurių paruošimas išieškotas, išbandytas ir puikiai pasitvirtinęs! Idealus pasirinkimas pietums ar vakarienei su riekele mėgstamos duonos.
Ši piemenų pyrago ingredientų įkvėpta sriuba pavyksta labai skani, soti, aromatingai ir greitai dingstanti nuo stalo. Sutrintos bulvės jai suteikia tirštumo ir išskirtinio kremiškumo, tad labai rekomenduojame šio gaminimo žingsnio nepraleisti. Jei mėgstate piemenų pyragą, šiai sriubai sunkiai atsispirsite.
Ši sriuba pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti jūsų mėgstamiausia.
Ši klasikinė itališka sriuba maloniai nustebins savo sodriu skoniu ir tiršta konsistencija. Tai veganišką variantas, bet jei norisi sočiau, patiekiant galima pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ar ruošti su maltos mėsos kukuliais. Papildomai galite įdėti ir kitų mėgstamų daržovių.
Soti, jauki ir šildanti rudens derliaus, gausi sezoninių daržovių ir sultingų mėsos kukuliukų. Galite improvizuoti, į receptą įtraukdami dar daugiau įvairesnių daržovių.
Tokios sriubos yra tiesiog fantastiškas šalto sezono maistas. Ši sriuba pavyksta labai skani, švelni, soti, aromatinga, o geriausia, kad ir nesudėtingai paruošiama, ypač jei šaldiklyje turite šaldytų daržovių. Jas, beje, galima rinktis ir kitas mėgiamas ar keisti šviežiomis.
Labai skani, jauki ir sušildanti tiršta sriuba. Ji savo ingredientais panaši į čili sriubą, tačiau ruošiama su vištiena, o ne malta jautiena ir be pomidorų, tad yra švelnesnio skonio. Žinoma, galite ruošti ir vegetarišką variantą be mėsos. Jei mėgstate, sriubai išvirus galite pabarstyti mėgstamu tarkuotu sūriu. Kaip tik toks jaukus maistas, kokio norisi rudenio vakarais.