Paprastieji keksiukai

AUTORIUS:
Rūta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1391)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1391)
Paprastieji keksiukai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Paprastieji keksiukai
Paprastieji keksiukai
Paprastieji keksiukai
Autorius apie receptą: Neįtikėtinai paprastai pagaminami ir labai labai gardūs keksiukai. Išbandykite ir tikrai pažadu, kad gaminsite dar ne kartą! Neįtikėtinai paprastai pagaminami ir labai labai gardūs keksiukai. Išbandykite ir tikrai pažadu, kad gaminsite dar ne kartą! Rūta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
170 gramų cukraus
120 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
110 gramų sviesto (arba neutralaus skonio aliejaus)
100 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtina)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
2.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei žiupsneliu druskos iki masė pabals, o tūris ženkliai padidės. Toliau plakdami supikite atvėsusį sviestą.
3.
Į plakinį per kelis kartus sudėkite miltus, po kiekvieno dėjimo švelniai išmaišydami iki neliks sausų miltų (maišykite šaukštu arba mentele, nebe plaktuvu).
4.
Į tešlą supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
5.
Masę pilkite į riebalais pateptas arba specialiais popieriukais išklotas keksiukų formeles: mase užpildykite daugmaž 2/3 formelės, nes keksiukai kepdami pakils.
6.
Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių. Ar keksiuki iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigus į keksiuko vidurį jį turėtumėte ištraukti sausą, neapsivėlusį tešla.
7.
Iškepusiems keksiukams leiskite truputį atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.
Patarimai:
Keksiukus kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje kaitinimo režimu viršus+apačia (be vėjelio).
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (385)
Ieva Petrikonytė
2021-10-12 18:25
puikus keksiukai :) <3 ATSAKYTI
irmáne
2021-10-12 18:23
liuks :))) labaaaaaaaaaai skanus keksiukai he he :) ATSAKYTI
Niamniam
2021-10-11 21:23
Labai skanus šlapias saldus gaunasi ATSAKYTI
Dorotėja
2021-10-05 13:58
Tikrai pabandisiu ATSAKYTI
Ritas
2021-08-11 18:45
nu super keksiukai! ATSAKYTI
sandra
2021-08-08 20:16
Šiandien pirmą kartą kepiau keksiukus pagal šį receptą viską dėjau kaip aprašyta gavosi nuostabūs ačiū už receptą :) !! ATSAKYTI
Viktorija
2021-08-04 17:31
Norėjau paklausti, o tikrai nereikia vanilinio cukraus? Nes skonis kaip žuvų taukų... ATSAKYTI
Diana
2021-08-05 16:50
Vanilinis cukrus recepte nurodytas, bet dažnai darau net ir be jo - skonis puikus, tikrai nieko panašaus į jūsų apibūdintą :) Gal sviestą naudojote nešviežią arba, jei ne sviestą o aliejų, gal jis buvo ne neutralaus skonio? Nes pvz. su nerafinuotų rapsų ar saulėgrąžų gaminant tikrai ne kažką būtų... Su švelnaus skonio alyvuogių aliejumi esu gaminusi - visai patiko, dar mėtų įdėjus toks gurmaniškas skonis būna :) ATSAKYTI
Kepam
2021-07-26 08:52
Tikrai labai skanūs! Tiesiog tobuli! ATSAKYTI
Iškepiau
2021-07-21 14:19
Ačiū už receptą! Labai skanūs keksiukai! Tik norėjau paklausti ar tešla kai jau ja galutinai padarai turi būti labai skysta ar tirštesnė? Nes man gavosi gana skysta tešla. Dabar planuoju vėl kepti ir kol tešla dar bus formelėje įdėti įdarą, bet įtariu, kad kepant jis sukris į apačią dėl tešlos skystumo. Panaršiusi internete pastebėjau, kad kituose receptuose, kuomet įdaras yra dedamas į žalią tešlą, tešla yra gerokai tirštesnė. Gal man tiesiog reikia įdėti daugiau miltų? Dėkoju už atsakymą. ATSAKYTI
Gustė
2021-07-29 09:33
Sveiki, tešla bent man gaunasi truputį tirštesė,gal dar miltų truputį bandykit.
O su įdaru tai pvz jei kakava tai į vidų viską sumaišykite po to ur viskas bus gerai. O jei bananas ar kas.reikia susmulkint laaabai gerai ir tada kai sudėjot jau į formules tešlą ant viršaus sudėti savo paruoštą maistą bananą ar braškę.
P.S galima ur uogienes dėt ATSAKYTI
2021-07-20 19:51
Gavosi labai skaniai ačiū už receptą! :) ATSAKYTI
Nežinomas
2021-05-26 13:07
Ar galima ipilti visą tešlą į tupervare torto formą?
ATSAKYTI
Greta
2021-05-27 09:43
Galima kepti ir kaip į pyragą, bet tuomet reikės tikriausiai kiek ilgiau kepti - stebėkit, kai viršus pradės ruduot, tikrinkit mediniu smeigtuku :) ATSAKYTI
Simona
2021-05-19 18:31
Labai skanu, bet mėgstu papildyti kakava tada gaunasi lyg šokoladiniai ATSAKYTI
Emilija
2021-05-07 15:37
Nesąmonė viskas pro kraštus prabėgo. O į formeles pyliau tiek kiek reikia 2/3. ATSAKYTI
Dovilė
2021-05-08 16:51
Gal orkaitė buvo per karšta (tada greičiau kyla) ar padauginote kepimo miltelių? Ar gal kepėte ne vidurinėje orkaitės lentynoje, o aukščiau? Daug kartų gaminau šiuos keksiukus - tikrai puikūs, labai skanūs ir visada pavykstantys :-) ATSAKYTI
Kepejas
2021-06-28 19:36
Gali būti kaskur suklydote arba naudojate poperinias formeles kai kurios stiprios kai kurios ne taigi siulyciai isigyti metalines formeles ir viskas gausis puikiai ATSAKYTI
Gustė
2021-07-29 09:33
Sveiki, geriausia pilti po puse.
O gal orkaitė per karšta buvo ATSAKYTI
Vitalija
2021-04-06 13:40
Labai skanūs ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital