Paprastieji keksiukai

AUTORIUS:
Rūta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1355)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1355)
Paprastieji keksiukai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Paprastieji keksiukai
Paprastieji keksiukai
Paprastieji keksiukai
Autorius apie receptą: Neįtikėtinai paprastai pagaminami ir labai labai gardūs keksiukai. Išbandykite ir tikrai pažadu, kad gaminsite dar ne kartą! Neįtikėtinai paprastai pagaminami ir labai labai gardūs keksiukai. Išbandykite ir tikrai pažadu, kad gaminsite dar ne kartą! Rūta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
170 gramų cukraus
120 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
110 gramų sviesto (arba neutralaus skonio aliejaus)
100 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus (nebūtina)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
2.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei žiupsneliu druskos iki masė pabals, o tūris ženkliai padidės. Toliau plakdami supikite atvėsusį sviestą.
3.
Į plakinį per kelis kartus sudėkite miltus, po kiekvieno dėjimo švelniai išmaišydami iki neliks sausų miltų (maišykite šaukštu arba mentele, nebe plaktuvu).
4.
Į tešlą supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
5.
Masę pilkite į riebalais pateptas arba specialiais popieriukais išklotas keksiukų formeles: mase užpildykite daugmaž 2/3 formelės, nes keksiukai kepdami pakils.
6.
Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių. Ar keksiuki iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigus į keksiuko vidurį jį turėtumėte ištraukti sausą, neapsivėlusį tešla.
7.
Iškepusiems keksiukams leiskite truputį atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.
Patarimai:
Keksiukus kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje kaitinimo režimu viršus+apačia (be vėjelio).
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (377)
Kepam
2021-07-26 08:52
Tikrai labai skanūs! Tiesiog tobuli! ATSAKYTI
Iškepiau
2021-07-21 14:19
Ačiū už receptą! Labai skanūs keksiukai! Tik norėjau paklausti ar tešla kai jau ja galutinai padarai turi būti labai skysta ar tirštesnė? Nes man gavosi gana skysta tešla. Dabar planuoju vėl kepti ir kol tešla dar bus formelėje įdėti įdarą, bet įtariu, kad kepant jis sukris į apačią dėl tešlos skystumo. Panaršiusi internete pastebėjau, kad kituose receptuose, kuomet įdaras yra dedamas į žalią tešlą, tešla yra gerokai tirštesnė. Gal man tiesiog reikia įdėti daugiau miltų? Dėkoju už atsakymą. ATSAKYTI
Gustė
2021-07-29 09:33
Sveiki, tešla bent man gaunasi truputį tirštesė,gal dar miltų truputį bandykit.
O su įdaru tai pvz jei kakava tai į vidų viską sumaišykite po to ur viskas bus gerai. O jei bananas ar kas.reikia susmulkint laaabai gerai ir tada kai sudėjot jau į formules tešlą ant viršaus sudėti savo paruoštą maistą bananą ar braškę.
P.S galima ur uogienes dėt ATSAKYTI
2021-07-20 19:51
Gavosi labai skaniai ačiū už receptą! :) ATSAKYTI
Nežinomas
2021-05-26 13:07
Ar galima ipilti visą tešlą į tupervare torto formą?
ATSAKYTI
Greta
2021-05-27 09:43
Galima kepti ir kaip į pyragą, bet tuomet reikės tikriausiai kiek ilgiau kepti - stebėkit, kai viršus pradės ruduot, tikrinkit mediniu smeigtuku :) ATSAKYTI
Simona
2021-05-19 18:31
Labai skanu, bet mėgstu papildyti kakava tada gaunasi lyg šokoladiniai ATSAKYTI
Emilija
2021-05-07 15:37
Nesąmonė viskas pro kraštus prabėgo. O į formeles pyliau tiek kiek reikia 2/3. ATSAKYTI
Dovilė
2021-05-08 16:51
Gal orkaitė buvo per karšta (tada greičiau kyla) ar padauginote kepimo miltelių? Ar gal kepėte ne vidurinėje orkaitės lentynoje, o aukščiau? Daug kartų gaminau šiuos keksiukus - tikrai puikūs, labai skanūs ir visada pavykstantys :-) ATSAKYTI
Kepejas
2021-06-28 19:36
Gali būti kaskur suklydote arba naudojate poperinias formeles kai kurios stiprios kai kurios ne taigi siulyciai isigyti metalines formeles ir viskas gausis puikiai ATSAKYTI
Gustė
2021-07-29 09:33
Sveiki, geriausia pilti po puse.
O gal orkaitė per karšta buvo ATSAKYTI
Vitalija
2021-04-06 13:40
Labai skanūs ATSAKYTI
stepas
2021-03-30 16:07
labai labai skanūs keksiukai tik labai daug kartū gaminau, bet vieną kartą jie lig sproge atrodė ir aš nežinau kodėl taip nutiko. Bet man tik 9 metai . Tikrai labai lengva pagaminti ATSAKYTI
Greta
2021-03-20 09:56
Su kepimu ir gaminimu 1val reikia gaminti? ATSAKYTI
Lina
2021-03-23 12:32
Aš tešlą užmaišiau per kokias 5-7, na max 10 min, tada 20 min kepimo ir viskas :) ATSAKYTI
Puiku
2021-03-10 23:20
Labai geras rėcėptas. Minkštučiai. Aš dar su šiuo recėptu darau nesaldu keksiuku. Cukraus nedėdu,puse šaukštelio druskos. Pakepu supjaustyta kopustą, morką tarkota ant vandens. Kai (ušžsitušina) dedu supjaustyta rūkytą dešrą. Ir dedu į keksiukų formą tešlą , paskui įdarą ir vėl tešlos. Labai skanu 180 laips. 30min.. ATSAKYTI
Ramutė
2021-03-07 15:09
Įdomu,ar pati autorė kepė keksiukus,be proto saldu ATSAKYTI
Rūta
2021-05-08 16:53
Tikrai kepiau ir daug kartų :) Taip, šie keksiukai saldūs, bet man jie būtent tokie yra patys skaniausi. Jeigu norite ne taip saldžiai, tiesiog dėkite mažiau cukraus :-) ATSAKYTI
Gustė
2021-07-29 09:35
Sveiki, na jūs jau kepėte tai jau žinosit kitą kartą kad mažiau dėt cukraus ar ko.
Ir išvis keksiukai visad turi būti saldūs ATSAKYTI
Tautvilė
2021-02-23 17:32
Ar galima dėti braškiu skysčio į tešla
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital