Tradicinė, labai skani Velykinė boba smaližiams, po sotaus stalo vaišių, prie puodelio kvapnios kavos. Tinkamas ne tik Velykoms, galima bet kokia proga kepti. Drėgnas, maistingas, kvapnus ir, be abejo, skanus.
Mielinė pynė tiesiai iš vaikystės. Pynė visuomet pavyksta minkšta ir puri. Papildomai galima įdėti arbatoje mirkytų razinų ar įtarkuoti apelsino žievelės - taip kepinys bus dar kvapnesnis.
Paprasti produktai, visai nedaug darbo ir prieš Jūsų akis puikus keksas! Keksu galėsite vaišinti ir namiškius ir svečius per Velykas - jis maloniai drėgnas, puikiai dera prie puodelio arbatos ar kavos. Patiekiant galite apiberti cukraus pudra ar apiberti šokolado glaistu.
Minkštutis keksas su daug aguonų, trupučiu citrinos viduje ir puikiu citrininiu glaistu, puoštas aguonomis. Tad keksas labai patiks tiems, kas mėgsta aguonas ir gaivų citrusų aromatą - dvigubai citrininis ir dvigubai aguoninis. Skanaus!
Drėgnas marmurinis keksas kitaip - su morkomis! Pyragą tikrai labai paprasta pagaminti, o visi ragaujantieji bus nustebinti jo dailumu ir puikiu skoniu. Išlieka drėgnas net atvėsęs.
Labai gardus, minkštas ir kvapnus kepinys... Tobulai tinka Velykų pusryčiams prie puodelio arbatos. Šis receptas paprastas, be įdaro, bet vainikas iškepa tikrai labai skanus.
Tikriausiai daugelis smaližių mėgsta šakotį, tačiau nedaugelis išdrįsta jį pasigaminti namuose. Siūlome paprastesnį variantą - išsikepti keksą, kuris skonis maloniai primena šakotį. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs!
Minkštas, drėgnas ir tikrai labai skanus varškės keksas su malonia citrinos rūgštele ir gaiva. Papuošti tinka cukraus pudra ar citrininių glaistu - išmaišyti citrinų sulčių, vandens ir cukraus pudros iki norimos konsistencijos ir skonio.
Keksas lygiai toks pats, kokį kepdavo mamos mūsų vaikystėje! Autorė receptą rado senojoje receptų knygoje GOST. Keksas drėgnas, minkštutėlis, sviestinis, pagardintas saldžiomis razinomis... Gabalėlis kekso tobulai dera prie puodelio arbatos ar kavos!
Gaminimas gali pasirodyti labai sudėtingas ir painus, bet tikrai puikiai pavyks, net jeigu ir esate nelabai įgudusi kepėja. Pyragas ne tik skanus, bet ir labai puošnus, bet, kol jo neprapjausite, niekas nė neįtars, kokia staigmena slypi viduje. Keksas ypač patinka mažiesiems.
Aguoninė pynė ne tik labai skani, ji - tikra gražuolė! Pagal senovinį receptą, iš paprastų, neįmantrių ir tikriausiai kiekvienoje virtuvėje sutinkamų produktų. Tokia, kokias kepdavo močiutės ir jų močiutės... Gomurį viliojančiai dvelkia Velykomis kaime...
Nesudėtingai paruošiamas, minkštas ir purus varškės keksas. Į tešlą galite įmaišyti mėgstamų uogų - tiks net šaldytos, tik jas reikėtų prieš tai atitirpinti ir nupilti skystį.
Šis keksas be galo skanus, patiks tiems, kuriems patinka sodraus skonio, gerai iškylantys, nedrėgni keksai. Su siūlomu kremu keksas tampa kone prabangiu desertu. Uogas ir uogienę galite keisti kitais jūsų mėgtamais.
MInkštas, dvislapvis, tradicinį marmurinį primenantis keksas. Tačiau šiame recepte tamsiai tešlai naudojama ne kakava, o šokoladinis riešutų kremas, dėl kurio keksas tikrai ypatingai skanus.
Tai puikus tradicinės mielinės Velykų bobos receptas. Tiesa, pagal jį iškepsite ne tik didelę bobą, bet papildomai net šešias mažas bobeles, tad, jeigu valgytojų nebus daug, rekomenduojame mažinti recepto proporcijas.
Minkštutėlis keksas su kvapniu citrinų glaistu! Į tešlą galite berti razinų, smulkintų riešutų, uogų ar šokolado gabaliukų - jie čia puikiai dera. Jei naudosite džiovintas uogas ar vaisius, juos prieš tai galite pamirkyti saldžioje arbatoje.
Labai drėgnas ir tikrai ypatingai skanus obuolių keksas! Patiks tiems, kas mėgsta sodresnius, sunkesnius kepinius. Tinka berti šiek tiek cinamono ar viršų pabarstyti migdolų ar kitų mėgstamų riešutų drožlėmis.
Minkštutėlė mielinė pynė ne tik labai skani, bet ir atrodo tikrai puošniai ant šventinio stalo! Paruošti paprasta, o skonis - puikus! Cinamoninį įdarą galite pakeisti šokoladiniu riešutų kremu. Pyne mėgaukitės su puodeliu kavos, arbatos ar stikline pieno!
Skanus, purus ir drėgnas keksas. Puikus būdas sunaudoti užsilikusią obuolienę ar kitą tirštesnę uogienę. Iš išvaidos keksas gana paprastas, todėl iškepusį labai tinka pabarstyti cukraus pudra - bus puošnesnis.
Gaivus Velykinės bobos keksas be mielių! Nereikės laukti, kol tešla iškils ir paruošimo procesas daug greitesnis. Jeigu mėgstate, be razinų dar tinka įmaišyti kitokių džiovintų uogų ar vaisių.
Drėgnas, maloniai citrusais kvepiantis keksas tiems, kas labai mėgsta aguonas! Gabalėlis šio gėrio tobulai dera su puodeliu nesaldintos arbatos po šventinių pietų.
Kvapnus ir labai skanus citrininis keksas. Nors rozmarinas ir citrinos tikrai puikus derinys, jei žolelių neturite, ir be jų pavyks iškepti gardų keksą.
Nesudėtingai paruošiamas, labai drėgnas ir kvapnus keksas, kuriame pelnytai vietą atrado morkos! Jeigu dar nesate ragavę saldžių kepinių su morkomis, rekomenduojame išbandyti.
Mielinė boba - klasikinis Velykų stalo skanėstas! Dar nesate tokios kepate ar ieškote naujų idėjų? Išbandykite mielinę bobą su aguonomis ir razinomis, ji tikrai labai skani.
Drėgnas ir labai labai šokoladinis keksas patiems tikriausiems smaližiams. Jis drėgnas, sodrus, pasakiškai skanus ir tobulai dera prie stiklinės pieno, su kava ar arbata.
Keksas minkštas, purus ir tobulai dera prie puodelio arbatos. Džiovintus vaisius jam galima naudoti bet kokius mėgstamus - slyvas, razinas, spanguoles ar jų nedėti visai, bus skanu ir taip!
Nuostabaus skonio, purus ir be galo gardus keksas. Tobulai dera prie puodelio kavos ar arbatos. Jeigu norite paįvairinti receptą, galite į tešlą įdėti razinų ar džiovintų spanguolių. O jeigu citrinos žievelę pakeisite apelsino žievele, labai tiks įdėti smulkiai pjaustytų ar tarkuotų šokolado gabalėlių.
Dar vienas puikios Velykų bobos receptas, kuris patiks tiems, kas nenori ruošti mielinės tešlos ir laukti kol ji pakils. Sulaistyti tinka ir saldinta arbata, o gaivos priduos citrininis glajus!
Keksas purus, sodraus skonio, neapsunkinantis ir tiesiog labai skanus, jo norisi dar ir dar gabalėlio. Kepant šį skanėstą nuostabių kvapnų prisipildys visi namai!
Sotus ir sordus kepinys, kuris turėtų patikti tiems, kas mėgsta sunkesnius kepinius. Keksas labai karamelinis ir su labai šokoladiniu glaistu, į tešlą labai tinka papildomai įmaišyti smulkintų riešutų.
Labai šventiškas ir labai aguoninis keksas, sužavės tuos, kurie tikrai labai mėgsta aguonas. Keksą paruošti nesudėtinga, neužtrunka, o rezultatas - puikus.
Šį turkišką skanėstą galima kepti didelėmis pynėmis ar vienos porcijos bandelėmis - kaip Jums labiau patinka. Recepte naudojamas itin kvapnus turkiškas prieskonis, kurio, jei nerasite, galite ir visai nenaudoti, bus skanu ir taip!
Su dvispalviu marmuriniu keksu jau tikriausiai pažįstami daugelis smaližių, o šis savyje slepia dar daugiau - net tris spalvas! Keksas purus ir puikiai iškyla, nors jam nenaudojama nei soda, nei kepimo milteliai.