Keksai, bobos, mielinės pynės - 38 puikios idėjos Velykų stalui

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-03-20
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Keksai, bobos, mielinės pynės - 38 puikios idėjos Velykų stalui
@ Shutterstock

Šventinį Velykų stalą puoškite gardžiausiais ir gražiausiais kepiniais! Minkštučiai pyragai, mielinės pynės ir drėgni keksai vilioja paragauti...

Dalinamės net 38 puikiais Velykų kepinių receptais!

 

Tradicinė, labai skani Velykinė boba smaližiams, po sotaus stalo vaišių, prie puodelio kvapnios kavos. Tinkamas ne tik Velykoms, galima bet kokia proga kepti. Drėgnas, maistingas, kvapnus ir, be abejo, skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia, Saldymetis

Mielinė pynė tiesiai iš vaikystės. Pynė visuomet pavyksta minkšta ir puri. Papildomai galima įdėti arbatoje mirkytų razinų ar įtarkuoti apelsino žievelės - taip kepinys bus dar kvapnesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprasti produktai, visai nedaug darbo ir prieš Jūsų akis puikus keksas! Keksu galėsite vaišinti ir namiškius ir svečius per Velykas - jis maloniai drėgnas, puikiai dera prie puodelio arbatos ar kavos. Patiekiant galite apiberti cukraus pudra ar apiberti šokolado glaistu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkštutis keksas su daug aguonų, trupučiu citrinos viduje ir puikiu citrininiu glaistu, puoštas aguonomis. Tad keksas labai patiks tiems, kas mėgsta aguonas ir gaivų citrusų aromatą - dvigubai citrininis ir dvigubai aguoninis. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Drėgnas marmurinis keksas kitaip - su morkomis! Pyragą tikrai labai paprasta pagaminti, o visi ragaujantieji bus nustebinti jo dailumu ir puikiu skoniu. Išlieka drėgnas net atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardus, minkštas ir kvapnus kepinys... Tobulai tinka Velykų pusryčiams prie puodelio arbatos. Šis receptas paprastas, be įdaro, bet vainikas iškepa tikrai labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tikriausiai daugelis smaližių mėgsta šakotį, tačiau nedaugelis išdrįsta jį pasigaminti namuose. Siūlome paprastesnį variantą - išsikepti keksą, kuris skonis maloniai primena šakotį. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas, drėgnas ir tikrai labai skanus varškės keksas su malonia citrinos rūgštele ir gaiva. Papuošti tinka cukraus pudra ar citrininių glaistu - išmaišyti citrinų sulčių, vandens ir cukraus pudros iki norimos konsistencijos ir skonio.

Receptą rasite čia.

Keksas lygiai toks pats, kokį kepdavo mamos mūsų vaikystėje! Autorė receptą rado senojoje receptų knygoje GOST. Keksas drėgnas, minkštutėlis, sviestinis, pagardintas saldžiomis razinomis... Gabalėlis kekso tobulai dera prie puodelio arbatos ar kavos!

Receptą rasite čia.

Gaminimas gali pasirodyti labai sudėtingas ir painus, bet tikrai puikiai pavyks, net jeigu ir esate nelabai įgudusi kepėja. Pyragas ne tik skanus, bet ir labai puošnus, bet, kol jo neprapjausite, niekas nė neįtars, kokia staigmena slypi viduje. Keksas ypač patinka mažiesiems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Aguoninė pynė ne tik labai skani, ji - tikra gražuolė! Pagal senovinį receptą, iš paprastų, neįmantrių ir tikriausiai kiekvienoje virtuvėje sutinkamų produktų. Tokia, kokias kepdavo močiutės ir jų močiutės... Gomurį viliojančiai dvelkia Velykomis kaime...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Nesudėtingai paruošiamas, minkštas ir purus varškės keksas. Į tešlą galite įmaišyti mėgstamų uogų - tiks net šaldytos, tik jas reikėtų prieš tai atitirpinti ir nupilti skystį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis keksas be galo skanus, patiks tiems, kuriems patinka sodraus skonio, gerai iškylantys, nedrėgni keksai. Su siūlomu kremu keksas tampa kone prabangiu desertu. Uogas ir uogienę galite keisti kitais jūsų mėgtamais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

MInkštas, dvislapvis, tradicinį marmurinį primenantis keksas. Tačiau šiame recepte tamsiai tešlai naudojama ne kakava, o šokoladinis riešutų kremas, dėl kurio keksas tikrai ypatingai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tai puikus tradicinės mielinės Velykų bobos receptas. Tiesa, pagal jį iškepsite ne tik didelę bobą, bet papildomai net šešias mažas bobeles, tad, jeigu valgytojų nebus daug, rekomenduojame mažinti recepto proporcijas.

Receptą rasite čia.

Minkštutėlis keksas su kvapniu citrinų glaistu! Į tešlą galite berti razinų, smulkintų riešutų, uogų ar šokolado gabaliukų - jie čia puikiai dera. Jei naudosite džiovintas uogas ar vaisius, juos prieš tai galite pamirkyti saldžioje arbatoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai drėgnas ir tikrai ypatingai skanus obuolių keksas! Patiks tiems, kas mėgsta sodresnius, sunkesnius kepinius. Tinka berti šiek tiek cinamono ar viršų pabarstyti migdolų ar kitų mėgstamų riešutų drožlėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutėlė mielinė pynė ne tik labai skani, bet ir atrodo tikrai puošniai ant šventinio stalo! Paruošti paprasta, o skonis - puikus! Cinamoninį įdarą galite pakeisti šokoladiniu riešutų kremu. Pyne mėgaukitės su puodeliu kavos, arbatos ar stikline pieno!

Receptą rasite čia.

Taupus, gardus ir nesudėtingai pagaminamas keksas. Gardiname razinomis, džiovintomis spanguolėmis ar abrikosais, o iškepusį pabarstome cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Minkštas, kvapnus ir labai skanus keksas, kuriam nereikia naudoti pridėtinio cukraus, tad pasmaližiauti tiks net sveikuoliams.

Receptą rasite čia.

Skanus, purus ir drėgnas keksas. Puikus būdas sunaudoti užsilikusią obuolienę ar kitą tirštesnę uogienę. Iš išvaidos keksas gana paprastas, todėl iškepusį labai tinka pabarstyti cukraus pudra - bus puošnesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivus Velykinės bobos keksas be mielių!  Nereikės laukti, kol tešla iškils ir paruošimo procesas daug greitesnis. Jeigu mėgstate, be razinų dar tinka įmaišyti kitokių džiovintų uogų ar vaisių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Drėgnas, maloniai citrusais kvepiantis keksas tiems, kas labai mėgsta aguonas! Gabalėlis šio gėrio tobulai dera su puodeliu nesaldintos arbatos po šventinių pietų.

Receptą rasite čia.

Kvapnus ir labai skanus citrininis keksas. Nors rozmarinas ir citrinos tikrai puikus derinys, jei žolelių neturite, ir be jų pavyks iškepti gardų keksą.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas, labai drėgnas ir kvapnus keksas, kuriame pelnytai vietą atrado morkos! Jeigu dar nesate ragavę saldžių kepinių su morkomis, rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.

Gardus spanguolinis keksas - drėgnas, purus, minkštas ir tiesiog neatsivalgomai skanus. Kekso vidus pavasariškai spalvingas, o skonis - gaivus.

Receptą rasite čia.

Mielinė boba - klasikinis Velykų stalo skanėstas! Dar nesate tokios kepate ar ieškote naujų idėjų? Išbandykite mielinę bobą su aguonomis ir razinomis, ji tikrai labai skani.

Receptą rasite čia.

Drėgnas ir labai labai šokoladinis keksas patiems tikriausiems smaližiams. Jis drėgnas, sodrus, pasakiškai skanus ir tobulai dera prie stiklinės pieno, su kava ar arbata.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Keksas minkštas, purus ir tobulai dera prie puodelio arbatos. Džiovintus vaisius jam galima naudoti bet kokius mėgstamus - slyvas, razinas, spanguoles ar jų nedėti visai, bus skanu ir taip!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio, purus ir be galo gardus keksas. Tobulai dera prie puodelio kavos ar arbatos. Jeigu norite paįvairinti receptą, galite į tešlą įdėti razinų ar džiovintų spanguolių. O jeigu citrinos žievelę pakeisite apelsino žievele, labai tiks įdėti smulkiai pjaustytų ar tarkuotų šokolado gabalėlių.

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikios Velykų bobos receptas, kuris patiks tiems, kas nenori ruošti mielinės tešlos ir laukti kol ji pakils. Sulaistyti tinka ir saldinta arbata, o gaivos priduos citrininis glajus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Keksas purus, sodraus skonio, neapsunkinantis ir tiesiog labai skanus, jo norisi dar ir dar gabalėlio. Kepant šį skanėstą nuostabių kvapnų prisipildys visi namai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Dar vienas puikus citrininio kekso receptas. Šis ypatingas savo švelnia, beveik kremiška tekstūra, nes ruošiamas su minkštu rikotos sūriu. 

Receptą rasite čia.

Labai puošnus ir labai skanus keksas! Paruošti šį skanėstą tikrai užtruks, bet nustebinsite visus ragautojus. 

Receptą rasite čia.

Sotus ir sordus kepinys, kuris turėtų patikti tiems, kas mėgsta sunkesnius kepinius. Keksas labai karamelinis ir su labai šokoladiniu glaistu, į tešlą labai tinka papildomai įmaišyti smulkintų riešutų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Gabrielės blogas

Labai šventiškas ir labai aguoninis keksas, sužavės tuos, kurie tikrai labai mėgsta aguonas. Keksą paruošti nesudėtinga, neužtrunka, o rezultatas - puikus.

Receptą rasite čia.

Šį turkišką skanėstą galima kepti didelėmis pynėmis ar vienos porcijos bandelėmis - kaip Jums labiau patinka. Recepte naudojamas itin kvapnus turkiškas prieskonis, kurio, jei nerasite, galite ir visai nenaudoti, bus skanu ir taip!

Receptą rasite čia.

Su dvispalviu marmuriniu keksu jau tikriausiai pažįstami daugelis smaližių, o šis savyje slepia dar daugiau - net tris spalvas! Keksas purus ir puikiai iškyla, nors jam nenaudojama nei soda, nei kepimo milteliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vaikai ir vanilė

Mielinė boba nauju kampu - susukta ir tikrai labai daili. Ši gražuolė su kvapniu riešutų ir šokolado įdaru - tiesiog neatsivalgomai gardi!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tarp vėjo gūsių

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital