Purus citrininis keksas su džiovintais vaisiais ir glajumi

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Citrininis keksas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Keksas minkštas, purus ir tobulai dera prie puodelio arbatos. Džiovintus vaisius jam galima naudoti bet kokius mėgiamus - slyvas, razinas, spanguoles ar jų nedėti visai. Keksas minkštas, purus ir tobulai dera prie puodelio arbatos. Džiovintus vaisius jam galima naudoti bet kokius mėgiamus - slyvas, razinas, spanguoles ar jų nedėti visai. Renata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų miltų (+trupučio vaisių apvoliojimui)
150 gramų sviesto
100 gramų cukraus
100 gramų pieno
100 gramų džiovintų slyvų (arba razinų, spanguolių)
4 vienetai kiaušinių
1 vienetas citrinų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Glajui:
100 gramų cukraus pudros (apytikriai)
1 vienetas citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinius ir šiek tiek paplakti, kol susimaišys tryniai ir baltymai iki vientisumo. Supilti kambario temperatūros pieną, permaišyti.
2.
Berti miltus ir kepimo miltelius ir išmaišyti, kad neliktų sausų miltų gumuliukų. Įtarkuoti vienos citrinos žievelę ir įspausti sultis, išmaišyti. Tešla turi būti maždaug riebios grietinės tirštumo.
3.
Pasmulkintas slyvas apvolioti miltuose ir įmaišyti į tešlą. Tešlą supilti į kekso formą (naudoju su skyle viduryje, didžiojo apskritimo skersmuo 20 cm). Kadangi naudoju silikoninę formą, todėl riebalais netelpu, bet jei naudosite ne silikoninę, formos vidų ir kraštus patepkite trupučiu sviesto.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Patikrinu mediniu smeigtuku - jei įsmeigus, ištraukiamas sausas, tuomet keksas jau iškepęs, jei ištraukiamas aplipęs tešla, keksą kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti. Kai keksas iškeps, jį pirmiausia šiek tiek atvėsinkite formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.
5.
Glajui cukraus pudrą išmaišyti su citrinos sultimis iki "košelės" konsistencijos (maišyti, kol neliks cukraus pudros gabaliukų). Glajumi apteptii atvėsusį keksą ir ant viršaus užtarkuoti citrinos žievelės.
AUTORIUS: Renata
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital