Šventiškai lietuviškas vanilinis - šokoladinis keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Lietuviškas vanilinis šokoladinis keksas
Lietuviškas vanilinis šokoladinis keksas
Lietuviškas vanilinis šokoladinis keksas
Lietuviškas vanilinis šokoladinis keksas
Lietuviškas vanilinis šokoladinis keksas
Lietuviškas vanilinis šokoladinis keksas
Lietuviškas vanilinis šokoladinis keksas
Lietuviškas vanilinis šokoladinis keksas
Lietuviškas vanilinis šokoladinis keksas
Lietuviškas vanilinis šokoladinis keksas
Lietuviškas vanilinis šokoladinis keksas
Autorius apie receptą: Sveikinu visus lietuvius visame pasaulyje su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiu. Mūsų šalis nuostabi ir joje gyventi labai gera. Nors, turiu prisipažinti, kartais minčių Sveikinu visus lietuvius visame pasaulyje su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiu. Mūsų šalis nuostabi ir joje gyventi labai gera. Nors, turiu prisipažinti, kartais minčių kyla visokių. Tuomet, it kokią mantrą, pradedu kartoti žodžius iš tautiškos giesmės - šviesa, tiesa, stiprybė, vienybė ir vėl imu didžiuotis savo šalimi ir kad esu lietuvė! Norint išsikepti vieną tokį keksą, reikia dviejų keksų. Pirma reikia iškepti kurį nors vieną. Man patinka pirmiau kepti šokoladinį. Tuomet iš jo išpjaustyti Gediminaičių stulpus (galima ir kokią nors kitą figūrą). Po to reikia pagaminti kito kekso tešlą. Išpjaustytas figūras sudėti į kepimo formą, užlieti tešla ir kepti. Štai ir visas stebuklas. Žemiau dalinuosi šokoladinio ir vanilinio keksų receptais. Šie keksai puikūs ir patys savaime. Tad galima išsikepti tik kažkurį vieną ir nevargti su tais išpjaustinėjimais. (...daugiau) Justina, Sugar to Dust
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tamsiai tešlai:
225 mililitrai raugintų pasukų
195 gramai miltų
190 gramų rudojo cukraus
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
60 gramų kakavos (geros kokybės)
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio jūros druskos (smulkios)
Šviesiai tešlai:
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
175 gramai sviesto (kambario temperatūros)
175 gramai cukraus
50 gramų maltų migdolų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio druskos
Glajui:
75 gramai juodojo šokolado (ne mažiau kaip 60% kakavos)
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 165C. Sviestu ištepkite ir šiek tiek kakavos milteliais pabarstykite pailgą pyrago formą.
2.
Tamsiai tešlai dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir druską.
3.
Kitame dubenyje, elektriniu plaktuvu keletą minučių plakite sviestą, kol šis pabals ir taps purus. Suberkite cukrų ir dar plakite apie 3 min. Įmuškite kiaušinį ir išpalkite. Supilkite pasukas ir gerai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį į tešlą ir išmaišyikite. Stenkitės nepermaišyti tešlos.
4.
Supilkite tešlą į pasiruoštą kepimo formą ir kepkite 50 - 60 min. ar kol įsmeigus medinį smeigtuką į pyrago centrą ištrauksite jį švarų. Palikite pyragą pravėsti kepimo formoje 10 - 15 min. Po to išimkite iš kepimo formos ir galutinai atvėsinkite.
5.
Šis keksas jau pagamintas ir yra labai skanus. Galite jau juo mėgautis. Bet jei bandysite kepti tokį įkeptą keksą kekse, kaip aš kepiau, tuomet supjaustykite jį riekėmis. Iš kiekvienos riekės išpjaukite norimą formą. Tam galite naudoti sausainių formeles. Aš Gediminaičių Stulpus pjausčiau iš kartono pasigaminusi trafaretą. Taigi iš visų kekso riekių išpjaukite vienodas figūras.
6.
Šviesiai tešlai dubenyje sumaišyikite miltus, kepimo miltelius, druską ir maltus migdolus.
7.
Kitame dubenyje išplakite sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius kas kartą gerai išmaišydami. Įmaišyikite vanilės ekstraktą. Galiausiai suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite.
8.
Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Sviestu ištepkite ir šiek tiek miltais pabarstykite pailgą pyrago formą. Į pasiruoštą kepimo formą įdėkite didelį šaukštą tešlos ir paskirstykite ją ant dugno. Ant tešlos, lygia eile išdėliokite iš šokoladinio kekso išpjautas figūras. Atsargiai, stengdamiesi neišvartyti šokoladinio kekso figūrų, sudėkite vanilinio kekso tešlą ant viršaus.
9.
Kepkite 50 - 60 min. ar kol įsmeigus medinį smeigtuką į pyrago centrą ištrauksite jį švarų. Palikite pyragą kepimo formoje atvėsti 10 - 15 min. Po to išimkite iš kepimo formos ir galutinai atvėsinkite.
10.
Glajui šokoladą sukapokite smulkiais gabalėliais, sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais ir viską sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Kaitindami ant labai mažos kaitros išlydykite šokoladą su sviestu ir gerai išmaišyikite, kol taps vientisa. Palikite glaistą atvėsti iki kambario temperatūros ir po to juo apliekite pyragą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis