Mano tobulas šokoladinis keksas

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 105)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 105)
Tobulas šokoladinis keksas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pasakiškai skanus keksas, kurio kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje! Jis drėgnas, sodrus, pasakiškai skanus ir tobulai dera prie stiklinės šalto pieno, su kava ar arbata. Pasakiškai skanus keksas, kurio kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje! Jis drėgnas, sodrus, pasakiškai skanus ir tobulai dera prie stiklinės šalto pieno, su kava ar arbata. Įkvėpimo pasisėmiau iš Jolantos. (...daugiau) Ieva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės
200 gramų miltų
170 gramų cukraus
50 gramų kakavos (riebios, kokybiškos)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
Glajui:
150 gramų juodojo šokolado
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek atvėsti.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir purumo. Supilti sviestą, grietinę, berti kakavą ir išplakti. Įmaišyti persijotus miltus ir kepimo milelius, kad neliktų sausų gumuliukų.
3.
Tešlą supilti į kepimo formą (galima ją prieš tai iškloti kepimo formoje). Peiliu perbraukti per kekso vidurį išilgai, kad kepdamas keksas gražiai kiltų, iir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Ar iškepęs, galima patikrinti įsmeigus medinį pagaliuką į storiausią kekso dalį - jeigu ištrauksite švarų, keksas iškepė. Jeigu kartais kekso viršus imtų smarkiau ruduoti, kol keksas dar neiškepęs, tiesiog pridenkite jį folijos arba kepimo popieriaus lapu.
4.
Iškepusį keksą pirmiausiai atvėsinti formoje, o tada galutinai atvėsinti ant grotelių. Pjaustyti reikėtų tik visiškai visiškai atvėsusį, o dar geriau - pastovėjusį per naktį, nes tada skoniai susistovi ir atsiskleidžia visas puikumas.
5.
Glajus nėra būtinas, bet jeigu jį gaminsite, tiesiog virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą su sviestu ir juo apliekite visiškai atvėsusį keksą.
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
Indrė
2023-10-27 13:06
Pavyksta puikiai, skonis nuostabus! ATSAKYTI
Julija
2022-05-21 19:29
Ačiū už receptą. Sviesto dėjau apie 220 g. Valgėme karštą, ką tik iškeptą, neužteko kantrybės vėsinti :) Įrašiau į savo receptų knygutę, darysiu dar, labai paprastas ir skanus ATSAKYTI
Mija
2022-02-19 20:14
Dėjau mažiau sviesto ,cukraus bei miltų tai gavosi labai puikiai ATSAKYTI
2021-05-09 21:27
Labai skanus keksas!!! Aš mažiau sviesto dėjau ir išėjo tobulas. Ačiū jums labai už šitą receptą!!! ATSAKYTI
dfghj
2020-12-27 20:40
Labai skanus, bet kažkodėl neiškyla:/ ATSAKYTI
Miglė
2020-10-19 13:24
Skanus, dariau pagal recepta. Dregnas gavosi, sokoladinis ATSAKYTI
Ieva
2020-08-25 22:54
Kokia butent yra ta riebi kakava? ATSAKYTI
Eva
2020-04-12 18:23
Superinis. As dar riesutuku kitam kartui įmečiau. Ir Grietine pakeičiau vaniliniu jogurtu du šokolado gabaliukais. Ir dar, 100g šokolado išlydziau su sviestu. Super gerai saldus! ATSAKYTI
Inga Tzhz
2019-10-27 17:47
as pamazinau cukraus 30g ir iplakiau 1 banana,dar puse miltu pakeiciau grikiu miltais:) iskilo tobulai,bet saldumo truuuko:( bet sejp pats paciausias!:))) tiesa dar sviesta pakeiciau aliejum,bet tai nieko nepagadino:) ačiū už recepta ATSAKYTI
Monika
2020-03-20 17:27
Praktiškai naujas receptas :) ATSAKYTI
Vilma
2019-09-29 18:36
Jau antrą kartą gaminau labai skanus ir vyruj ir bendradarbiams ATSAKYTI
Giedrė
2019-05-22 22:28
Keksas greit paruosiamas ir labai skanus, tik sviesto dejau dvigubai maziau ir viskas puikiai gavosi. Kakava dejau paprasta Nesquik, tai gal nebuvo to sokoladinio pojucio, bet labai gerai ir taip :-) ATSAKYTI
Rosita
2019-02-14 15:34
Labai skanus keksas kuri dievina visi mano namiškiai ATSAKYTI
Lina
2019-01-11 09:28
Dariau pagal recepta-tik mazinau cukraus kieki ir apipyliau ne sokolado glaistu-o citrininiu.nesijaute jokio riebumo.butinai vel darysiu;)aciu. ATSAKYTI
Rena
2018-11-01 23:14
Čia gal reikėtų ne riebios kakavos, o grietinės. Kaip manot? Tikrai rodos riebu. ATSAKYTI
Diana
2018-11-02 19:03
Kakavą rekomenduočiau dėti tik kuo riebesnę, nes nuo riebumo labai priklauso jos skonio "šokoladiškumas", su liesa kakava visai nebus to šokoladinio skonio. O jeigu baiminatės kekso riebumo, mažinkite sviesto perpus. Aš jau daug kartų kepiau šį keksą, tik sviesto dėjau ne 250, o 100 g, buvo pats tas. Tik miltų kiekį pakoreguoju, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo, nes pamažinus sviesto, miltų irgi čiut mažiau gali reikėti. ATSAKYTI
Meda
2018-08-27 11:33
Dariau pagal receptą, tai keksas išėjo laaabai riebus. Skonis geras, bet perriebu. Manau sekantį kartą patarčiau sau ir kitiems dėti mažiau sviesto. ATSAKYTI
Ieva
2018-08-27 14:36
O jūs ragavote tik atvėsusio, ar leidote pastovėti per naktį? Nes pastovėjus (galima ir šaldytuve palaikyti, dar skaniau) skoniai pasiskirsto geriausiai, riebumo bent man visiškai nesijaučia, tik toks sodrus šokoladinis skonis lieka. Bet aišku, kaip kas mėgsta, skoniai skirtingi mūsų visų. ATSAKYTI
Meda
2018-08-27 22:30
Žinokit, ragavau ir tokį, ir tokį. Jis labai riebus, ir ne tik apie skonį taip sakau. Padėjus keksą ant lėkštės likdavo daug slidaus riebalo. Paėmus gabalėlį į rankas, rankos likdavo stipriai riebaluotos ir jas reikdavo plauti. Manau tikrai truputį per daug riebalų, ne skonio, bet pojūčio atveju. :) ATSAKYTI
Živilė
2020-01-11 18:07
Man taip pat gavosi be galo riebus, antrą kartą dėsiu tik puse normos sviesto ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital