Žavingas šokoladinis keksas su špinatais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Margas šokoladinis keksas su špinatais
Margas šokoladinis keksas su špinatais
Margas šokoladinis keksas su špinatais
Margas šokoladinis keksas su špinatais
Margas šokoladinis keksas su špinatais
Autorius apie receptą: Gaminimas gali pasirodyti labai sudėtingas ir painus, bet tikrai puikiai pavyks, net jeigu ir esate nelabai įgudusi kepėja. Pyragas ne tik skanus, bet ir labai patrauklus akiai. Labai Gaminimas gali pasirodyti labai sudėtingas ir painus, bet tikrai puikiai pavyks, net jeigu ir esate nelabai įgudusi kepėja. Pyragas ne tik skanus, bet ir labai patrauklus akiai. Labai mėgstamas mažųjų valgytojų. (...daugiau) Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
420 gramų miltų
250 gramų cukraus
0.5 stiklinės kakavos
1 ir 1/4 stiklinės pieno
180 gramų sviesto (tirpinto)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų špinatų (šviežių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis aliejaus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
2.
Sujunkite sausus produktus: į išsijotus miltus dėkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Išmaišykite.
3.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir pilkite tirpintą sviestą. Išmaišykite.
4.
Masę daliname į 2 dalis. Į vieną dalį sijokite kakavos miltelius ir įpilkite 3/4 stiklinės pieno. Į kitą dalį dėkite trintus špinatus ir pilkite 1/2 stiklinės pieno. Gerai išmaišykite.
5.
Sausų produktų masę dalinkite į 2 dalis ir kiekvieną dalį sudėkite į atskiras mases. Vieną dalį miltų dėkite į kakavinę masę, kitą dalį - į špinatų masę. Abi mases atsargiai išmaišome.
6.
22 cm skersmens kekso formą patepkite aliejumi ir pilkite dalį kakavinės masės, ant viršaus pilkite dalį špinatų tešlos. Taip supilkite abi mases. Pagaliuku arba peiliu permaišykite tešlas.
7.
Keksą kepame iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 70-80 min. Kepimo laikas gali skirtis, priklausomai nuo kepimo formos dydžio ir orkaitės tipo. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku, jei įdūrus storiausioje vietoje ir ištraukus, pagaliukas neaplimpa tešla, keksas jau iškepęs.
Patarimai:
Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Adriana
2022-03-24 23:53
Labai skanus ir minkštas keksas! Dar apliejau tirpintu šokoladu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital