Aguoninis keksas su citrininiu glajumi

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 63)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 63)
Aguoninis keksas su citrininiu glajumi
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų miltų
200 gramų grietinės
100 gramų sviesto
200 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
5 šaukštai aguonų
1 vienetas citrinų
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Glajui:
1 stiklinė cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek vandens
Papuošimui:
šiek tiek aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 175°C.
2.
Daugmaž 2 l talpos kekso kepimo formą ištepame riebalais.
3.
Išlydome sviestą, o kitame inde sumaišome kvietinius miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atskirame inde sumaišome kiaušinius su cukrumi ir vėliau į juos supilame miltus, ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir grietinę. Viską maišom, kol masė tapa itin minkšta. Suberiame aguonas, nuo citrinos nutarkuotą žievelę ir išspaustas citrinos sultis. Išmaišome. Tešlą supilame į kepimo indą.
4.
Kepame orkaitės apačioje apie 50 minučių. Po to keksą paliekame atvėsti pirmiausia formoje, o galutinai atvėsiname išėmę iš formos ant grotelių.
5.
Citrininiam glajui sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis. Įpilkite truputį vandens iki gausite norimos konsistencijos glajų. Glajų užpilkite ant kekso, pabarstykite viršų aguonomis.
6.
Pats skaniausias šis keksas būna pastovėjęs keletą valandų ar per naktį. Tada jis tarsi subręsta, skoniai susijungia.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Rita
2021-05-01 20:20
O kokioje temperatūroje kepti? Kažkodėl neparašytas toks svarbus dalykas. ATSAKYTI
Jolanta
2019-01-13 10:11
Gavosi ATSAKYTI
Rasa
2018-09-27 21:54
Apsurdas.Keksas kepa el.orkaitei kaip ir nurodyta recepte apie 2 val.Pagal jusu laika nurodyta jis neiskepe, liko vidurys neiskepes ATSAKYTI
Sandra
2018-09-28 10:48
Jei atkreipsite dėmesį, nuotraukoje matosi, kad forma su skyle viduryje, tuomet vidurys lygiau iškepa :) Jei forma mažesnio skersmens ir aukštesnė, keksas kepsas ilgiau nei žemoje ir didelio skersmens formoje. Bet kuriuo atveju, reikėtų tikrinti mediniu krapštuku, ar iškepęs, labai nuo orkaitės priklauso. Man per 50 minučių kuo puikiausiai iškepa :) ATSAKYTI
Justina
2021-07-23 10:14
Blogam šokėjui ir k* trukdo. :D Jei rimtai, kiekviena orkaitė skirtingai kepa. Visad žiūrėkit pagal save, patikrinkit ir viskas gausis. ATSAKYTI
Kristina J.
2018-08-06 19:07
Labai patiko! Gaminau jau pora kartu ir abu kartus tobulai skanus! ATSAKYTI
Vita
2018-03-15 20:29
Be galo skanus sitas keksas, aciu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital