Purus citrininis rikotos keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Purus citrininis rikotos keksas
Purus citrininis rikotos keksas
Purus citrininis rikotos keksas
Purus citrininis rikotos keksas
Autorius apie receptą: Šaldytuve užsistovėjo indelis rikotos, jau tuoj tuoj baigsis vartojimo likotarpis, negaliu gi mest lauk, reikia panaudoti. Šalia rikotos, šaldytuve guli ir trys citrinos, jos Šaldytuve užsistovėjo indelis rikotos, jau tuoj tuoj baigsis vartojimo likotarpis, negaliu gi mest lauk, reikia panaudoti. Šalia rikotos, šaldytuve guli ir trys citrinos, jos susivienijusios suviliojo mane susukti jas į nuostabų keksą. Rankos pačios ima sviestinę, deda ją ant stalo, kojos mane neša iki spintos atsinešti miltų. Kiaušiniai, atrodo, patys atrieda pas mane. Taip, mano virtuvė ir aš esame vienas gyvis, mes alsuojame tuo pačiu oru, šokame pagal tą pačią muziką ir viena kitą labai gerai suprantame. Netrukus po kambarius pasklinda šilkinis vanilės ir citrinos kvapas. Lauke taip šalta, kad šaltis skverbiasi vidun, o aš sėdžiu su puodeliu arbatos ir gabalėliu gardaus pyrago – viskas taip kaip ir turėtų būti. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų rikotos sūrio
3 vienetai kiaušinių
3 vienetai citrinų
180 gramų miltų
170 gramų cukraus
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
2.
Sviestą išsukite drauge su cukrumi ir rikota, kol gausite šviesią purią masę, viso plakite apie 2 minutes. Įmaišykite nuo citrinų nutarkuotas žieveles, vanilės ekstraktą. Toliau maišant, vieną po kito įmuškite kiaušinius.
3.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, suberkite į rikotos, sviesto ir kiaušinių mišinį, sumaišykite mediniu šaukštu kol nebesimatys sausų miltų.
4.
Sviestu ištepkite 24 cm kekso formą, dugną išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Leiskite atvėsti. Kol šviežias ir dar šiltas, keksas yra labai viliojantis, bet pats gardžiausias jis bus, jei leisite jam gerai atvėsti, o jei galite palikti jį pastovėti per visą naktį, tada jis bus visų gardžiausias.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital