Greitas kefyro keksas - purus ir labai skanus

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Greitas kefyro keksas pyragas
Autorius apie receptą: Labai skanus, pigus ir lengvai pagaminamas. Beje, keksą nuotraukoje kepiau iš dvigubos šių ingredientų normos, o matavimui naudojau 250 mililitrų tūrio stiklinę. Labai skanus, pigus ir lengvai pagaminamas. Beje, keksą nuotraukoje kepiau iš dvigubos šių ingredientų normos, o matavimui naudojau 250 mililitrų tūrio stiklinę. Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus (arba pagal skonį)
1 stiklinė kefyro
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio)
1 sauja razinų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180C (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
3.
Kitame inde kiaušinius išplakti su cukrumi iki masė pabals ir tūris ženkliai padidės. Supilti kefyrą bei aliejų, šaukštu šmaišyti.
4.
Suberti vanilinį cukrų bei žiupsnelį druskos, išmaišyti. Per kelis kartus įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kaskart švelniais judesiais išmaišant, jog neliltų sausų miltų. Suberti razinas, išmaišyti.
5.
Kekso formą patepti trupučiu sviesto (arba aliejaus) ir pabarstyti trupučiu miltų. Supilti tešlą.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 50-60 min (iki įkišę medinį pagaliuką į storiausią kekso vietą, jį ištrauksite švarų, neapsivėlusį tešla).
7.
Iškepusiam keksui leisti visiškai atvėsti, o tada skanauti. Patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
Šeimininkė
2024-01-29 19:40
Labai skanus purus pyragas! ATSAKYTI
Lina
2023-11-26 20:33
Kodel man virsus sutruko,o siaip lb skanus ATSAKYTI
Lina
2023-03-14 17:05
O jei orkaiteje tik virsus kaista nera apacios ar bus gerai su ventiliatoriumi ATSAKYTI
Aiste
2023-02-12 23:28
Skanus, tikrai patiko! tik dejau puse stiklines cukraus, daugiau razinu ir ilasinau kelis laselius citrinos sulciu. seima ivertino puikiai! ATSAKYTI
Gabriele
2021-06-04 11:03
Puikus receptas, vietoj razinu dejau silauoges,seimai labai patiko! ATSAKYTI
Monika
2021-04-02 10:45
Sveikos. Ar galima kepti ši keksą iš pilno grūdo miltų? Aar geriau imti paprastus? Ačiū :) ATSAKYTI
Greta
2021-04-02 12:24
Skaniausiai saldūs kepiniai pavyksta su paprastais kvietiniais miltais :) ATSAKYTI
Kepėja
2024-02-18 19:31
Pradžiai pabandykite maišyti paprastus su pilno grūdo. Gal skaniausiai išeitų su avižiniais pilno grūdo miltais, nes kvietiniai pilno grūdo kiek rūgštoki. ATSAKYTI
Jovita
2021-02-05 18:04
Kepiau patiko tik isemus is orkaites pakrito ir man razinos sukrenta i apacia ATSAKYTI
Virginija Kaciukevicienė
2021-02-24 23:18
Reikia razinas pavolioti miltuose,truputi, ir jos nesukris
ATSAKYTI
Auguste
2021-02-04 08:45
Kepti pakanka 35 min. (180*karštas o. su vent. II lygis, dėti tik įkaitinus). Tešla turi būti tiršta, vietoj kepimo miltelių galima dėti sodos į kefyrą ar jogurtą (1 nubrauktą a.š) palaukti kol išputos, kad nesukristų iškepus, trumpam palikti pravertoj orkaitėj, vietoj aliejaus gali būti ir sviestas, galima ir pamaišyti, cukraus galima ir mažiau. Ir dar - kepiniai visada lengvai išsiims jeigu formelę ištepus sviestu, labai plonai, vos vos pabarstysite manų kruopom. ATSAKYTI
Laimutė
2020-12-23 15:40
Superinis!! ATSAKYTI
Vilma
2020-12-05 11:10
Man kažkodėl mažai pakilo, o išjungus kepimą dar ir pakrito ATSAKYTI
Giedrė
2019-05-22 22:33
Labai greitas ir geras receptas. Nemegstu razinu, tad dejau dziovintas spanguoles - labai puikiai tiko :) ATSAKYTI
Loreta
2019-04-17 18:49
Kiek gramu yra dvi stiklines miltu , ATSAKYTI
Ieva
2019-04-18 09:46
Priklausomai nuo miltų rūšies ir stiklinės dydžio, maždaug 130-160 gr. Kadangi beveik visi ingredientai matuojami stikline, tai labai didelės įtakos nepadarys, ar matuosite 200 ml ar 250 ml stikline, svarbu, visus ingredientus matuoti ta pačia :) ATSAKYTI
Jurga
2021-01-21 20:06
1 stikl.- 160 g. ATSAKYTI
Regina
2018-12-13 00:06
ar vietoj aliejaus galima dėti sviesto lydito? ar purumui nepakenks? ATSAKYTI
Diana
2022-01-13 16:13
Tikrai galima :-) ATSAKYTI
Vidmantas
2018-03-24 20:23
Aliejaus užtenka 60 gramų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital