Greitas kefyro keksas - purus ir labai skanus

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 101)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 101)
Greitas kefyro keksas pyragas
Autorius apie receptą: Labai skanus, pigus ir lengvai pagaminamas. Beje, keksą nuotraukoje kepiau iš dvigubos šių ingredientų normos, o matavimui naudojau 250 mililitrų tūrio stiklinę. Labai skanus, pigus ir lengvai pagaminamas. Beje, keksą nuotraukoje kepiau iš dvigubos šių ingredientų normos, o matavimui naudojau 250 mililitrų tūrio stiklinę. Loreta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė kefyro
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų aliejaus
1 sauja razinų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti kefyrą, aliejų ir išmaišyti.
2.
Suberti druską, įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir darkart permaišyti. Suberti razinas, išmaišyti.
3.
Tešlą supilti į kekso formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie valandą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
Gabriele
2021-06-04 11:03
Puikus receptas, vietoj razinu dejau silauoges,seimai labai patiko! ATSAKYTI
Monika
2021-04-02 10:45
Sveikos. Ar galima kepti ši keksą iš pilno grūdo miltų? Aar geriau imti paprastus? Ačiū :) ATSAKYTI
Greta
2021-04-02 12:24
Skaniausiai saldūs kepiniai pavyksta su paprastais kvietiniais miltais :) ATSAKYTI
Jovita
2021-02-05 18:04
Kepiau patiko tik isemus is orkaites pakrito ir man razinos sukrenta i apacia ATSAKYTI
Virginija Kaciukevicienė
2021-02-24 23:18
Reikia razinas pavolioti miltuose,truputi, ir jos nesukris
ATSAKYTI
Auguste
2021-02-04 08:45
Kepti pakanka 35 min. (180*karštas o. su vent. II lygis, dėti tik įkaitinus). Tešla turi būti tiršta, vietoj kepimo miltelių galima dėti sodos į kefyrą ar jogurtą (1 nubrauktą a.š) palaukti kol išputos, kad nesukristų iškepus, trumpam palikti pravertoj orkaitėj, vietoj aliejaus gali būti ir sviestas, galima ir pamaišyti, cukraus galima ir mažiau. Ir dar - kepiniai visada lengvai išsiims jeigu formelę ištepus sviestu, labai plonai, vos vos pabarstysite manų kruopom. ATSAKYTI
Laimutė
2020-12-23 15:40
Superinis!! ATSAKYTI
Vilma
2020-12-05 11:10
Man kažkodėl mažai pakilo, o išjungus kepimą dar ir pakrito ATSAKYTI
Jurga
2021-01-21 20:05
Aš kepiau, net man irgi nelabai iškilo ATSAKYTI
Diana
2020-02-08 19:53
Man visada buvo įdomu kodėl prie recepto niekada dauguma neparašo ant kokios funkcijos kepti? Ar ventiliatorius, ar viršus - apačia, ar tik apačia, ar tik viršus? ATSAKYTI
Asta
2020-02-10 09:25
Nes ne visos orkaitės turi tokias funkcijas :) Ir šiaip kiekviena orkaitė šiek tiek skiriasi - reikia stebėti kepimo procesą, jei kepsite su vėjeliu, kepimo laikas gali būti trumpesnis + gali reikėti kiek pridengti viršų, aš keksą kepčiau su kaitinimu viršus-apačia. ATSAKYTI
Giedrė
2019-05-22 22:33
Labai greitas ir geras receptas. Nemegstu razinu, tad dejau dziovintas spanguoles - labai puikiai tiko :) ATSAKYTI
Loreta
2019-04-17 18:49
Kiek gramu yra dvi stiklines miltu , ATSAKYTI
Ieva
2019-04-18 09:46
Priklausomai nuo miltų rūšies ir stiklinės dydžio, maždaug 130-160 gr. Kadangi beveik visi ingredientai matuojami stikline, tai labai didelės įtakos nepadarys, ar matuosite 200 ml ar 250 ml stikline, svarbu, visus ingredientus matuoti ta pačia :) ATSAKYTI
Jurga
2021-01-21 20:06
1 stikl.- 160 g. ATSAKYTI
Regina
2018-12-13 00:06
ar vietoj aliejaus galima dėti sviesto lydito? ar purumui nepakenks? ATSAKYTI
Vidmantas
2018-03-24 20:23
Aliejaus užtenka 60 gramų. ATSAKYTI
Nijolė
2018-03-25 09:58
Galima ir su tiek kepti, bet keksas bus sausesnis. Su 100g aliejaus bus drėgnesnis, tad kokį labiau mėgstate :) ATSAKYTI
Agota
2017-12-28 12:49
O galima vietoj kefyro piena naudoti? ATSAKYTI
Austė
2017-12-29 12:46
Su kefyru konsistencija jau bus kitokia. Geriau jau vietoje jo naudokite jogurtą, jeigu kefyro neturite. Jogurtas veikia panašiai kaip kefyras kepiniuose ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital