Gardusis keksas su datulėmis (be cukraus)

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Datulių keksas be cukraus
Autorius apie receptą: Be pridėtinio cukraus ir be galo kvapnus! Be pridėtinio cukraus ir be galo kvapnus! Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
225 gramai miltų
200 gramų medaus
110 gramų datulių
150 mililitrų pieno
110 gramų sviesto
60 gramų riešutų
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Datules smulkiai supjaustyti, riešutus sukapoto.
2.
Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais bei cinamonu.
3.
Nedideliame prikaistuvyje medų ištirpinti kartu su sviestu, vis pamaišant (neperkaitinkite, tik kol sviestas ištirps). Nuimti nuo ugnies ir supilti pieną, gerai išmaišyti. Į truputi atvėsusią sviesto masę sudėti išplaktus kiaušinius.
4.
Supilti sviesto mase į miltų mišinį ir išmaišyti, kad neliktų sausų miltų gumuliuku. Sudėti datules ir riešutus, dar kartą išmaišyti.
5.
Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pakils ir apskrus (man truko apie 1 valandą). Ar keksas jau iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią jo dalį - jeigu ištrauktas pagaliukas bus neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė.
6.
Iškepus pirmiausia šiek tiek atvėsinkite formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital