Puri šventinė Velykų boba pagal Loretą

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Puri šventinė Velykų boba pagal Loretą
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
650 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų pieno
120 gramų sviesto
6 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštas vanilinio cukraus
7 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
200 mililitrų vandens
200 gramų cukraus
100 mililitrų romo
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
3 šaukštai vandens
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į šiltą pieną įberiame mieles, išmaišome, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską, gerai išmaišome. Supilame ištirpintą ir atvėsintą sviestą, pamaišome. Pamažu beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir minkome tešlą. Miltus dėkite pamažu, nes jų gali reikėti kiek daugiau ar mažiau, priklausomai nuo kiaušinių dydžio bei pačių miltų rūšies. Tešlą reikia minkyti nepatingint, nes nuo išminkymo priklauso bobos minkštumas. Išminkyta tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Jeigu minkant tešla atrodo per lipni, įdėkite dar šiek tiek miltų. Išminkytą tešlą dedame į aliejumi pateptą dubenį, pridengiame švariu rankšluostėliu ir paliekame pastovėti šiltoje vietoje apie 1,5 valandos, jog pakiltų. Tada ją dedame į sviestu arba aliejumi pateptą kepimo formą ir dar pakildiname 15 - 20 minučių.
2.
Bobą šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 minutes. Tada sumažiname temperatūrą iki 150 C laipsnių ir dar kepame 25 minutes (arba kol iškeps). Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku (jeigu į storiausią bobos vietą įsmeigtas pagaliukas ištraukiamas švarus, neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė). Iškepus pirmiausia šiek tiek atvėsinti formoje, o tada apversti ir išimti iš kepimo formos. Bobą subadyti padarant 20 - 30 skylučių mediniu iešmeliu ar šiaudeliu.
3.
Sulaistymui skirtą vandenį pakaitinti ir jame ištirpinti cukrų. Truputį pavirti, o tada įmaišyti romą ir nuimti nuo ugnies. Šiuo sirupu sulaistyti kepinį.
4.
Glajui šiltą vandenį išmaišyti su cukraus pudra ir citrinų sultimis, iki košelės konsistencijos (jei reikia, dėkite dar šiek tiek cukraus pudros ar vandens). Glajumi aplieti pyragą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vilija
2017-04-13 12:15
Tokia dregna ir skani, butinai per sventes reiks iskepti! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital