Pagerintas obuolienės keksas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Pagerintas obuolienės keksas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Skanus, purus ir drėgnas keksas. Puikus būdas sunaudoti užsilikusią obuolienę ar kitą tirštesnę uogienę. Jo receptą kažkada seniai nusižiūrėjau iš Skanus, purus ir drėgnas keksas. Puikus būdas sunaudoti užsilikusią obuolienę ar kitą tirštesnę uogienę. Jo receptą kažkada seniai nusižiūrėjau iš Inos ir su nedideliais pakeitimais jis mūsų šeimoje labai prigijo. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 stiklinės miltų (apytikriai)
500 mililitrų obuolienės (tinka ir rūgtelėjusi)
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
200 mililitrų kefyro
100 gramų grietinės
100 mililitrų aliejaus (arba tirpinto sviesto)
100 gramų razinų (arba kitų džiovintų vaisių)
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukšteliai sodos (nugesintos actu arba citrinos sultimis)
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
pagal poreikį acto (arba citrinų sulčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Razinas užpilame trupučiu karšto vandens (arba juodos arbatos) ir paliekame 15-20 minučių pastovėti, jog truputį suminkštėtų.
2.
Dideliame dubenyje gerai sumaišome obuolienę bei actu (arba citrinos sultimis) nugesintą sodą. Paliekame 5 minutes pastovėti, jog soda tikrai nusigesintų. Įmaišome cukrų, vanilinį cukrų, lengvai paplaktus trynius, kefyrą, grietinę, cinamoną ir aliejų.
3.
Įmaišome persijotus miltus. Tikslus miltų kiekis gali priklausyti nuo obuolienės tirštumo, tad jų dėkite tiek, kad masė gautųsi daugmaž kaip tiršta grietinė. Razinas nusunkite, pavoliokite truputyje miltų (jog kepant nenusėstų į pyrago dugną) ir įmaišykite į tešlą.
4.
Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50-60 minučių. Ar keksas iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią kekso dalį - jeigu ištrauksite neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė. O jeigu keksas būtų dar neiškepęs, o viršus imtų per daug ruduoti, pridenkite jį kepimo folijos ar kepimo popieriaus lakštu.
5.
Iškepusį keksą 10-15 minučių atvėsiname formoje, o tada iš jos išimame ir galutinai atvėsiname ant grotelių.
6.
Atvėsusį keksą dar galima apibarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vida
2018-03-10 09:23
Kepiau, tikrai labai skanus, geras būdas sunaudoti užsilikusią obuolienę ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital