Pats skaniausias keksas su obuoliais

AUTORIUS:
Alina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Keksas su obuoliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai drėgnas ir labai skanus obuolių keksas! Man jis pats gardžiausias! Tikrai patiks tiems, kas mėgsta tokius sodresnius, sunkesnius kepinius. Jeigu norisi labiau rudeniu Labai drėgnas ir labai skanus obuolių keksas! Man jis pats gardžiausias! Tikrai patiks tiems, kas mėgsta tokius sodresnius, sunkesnius kepinius. Jeigu norisi labiau rudeniu kvepiančio kekso, galite berti šiek tiek cinamono ar viršų pabarstyti migdolo drožlėmis. Šiam skanėstui įkvėpė talentingosios Andželikos kepiniai. (...daugiau) Alina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
350 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
4 vienetai kiaušinių
230 gramų miltų
200 gramų obuolių (nuluptų, be sėklyčių)
180 gramų cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius labai gerai išpaku su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kol masė pabala ir tūris padidėja 2-3 kartus. Atskirai išplaku grietinėlę iki purumo (super standžiai nereikia) ir atsargiai įmaišau į kiaušinių masę.
2.
Miltus persijoju su druska ir kepimo milteliais ir atsargiai įmaišau į kiaušinių - grietinėlės masę. Obuolius supjaustau plonomis juostelėmis (kuo ploniau, tuo geriau, tada nenusės į tešlos dugną), apibarstau trupučiu miltų (irgi padeda nenusėsti) ir atsargiai įmaišau į tešlą.
3.
Masę sukrečiu į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Per kekso vidurį išilgai perbraukiu peiliu arba šaukštu, kad keksas gražiai per vidurį skiltų kildamas.
4.
Kepu iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių (ar iškepė tikrinu įsmeigdama medinį pagaliuką į storiausią kekso dalį). Jeigu kekso viršus imtų per daug svilti, kol keksas dar neiškepęs, pridenkite jį folijos arba kepimo popieriaus lapu.
5.
Iškepus pirmiausiai leidžiu 10-15 minučių atvėsti kepimo formoje, o tada galutinai atvėsinu ant grotelių.
AUTORIUS: Alina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Elvyra
2019-11-01 19:53
Kepu jau ne viena karta.Tikrai labai skanus ,dregnas,is vis labai megstu keksus ,bet sitas l,b skanus ATSAKYTI
Eglė
2017-09-12 08:57
Labai drėgnas ir labai skanus, jau išbandžiau pagal tokį patį receptą ir su kriaušėmis, ir su slyvomis. Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital