Gaminame be pridėtinio cukraus - 39 sveikesni skanėstai mums ir mūsų mažiesiems

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-04-23
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Receptai saldumynai be cukraus
@ Shutterstock

Kartais taip norisi pasilepinti saldžiu skanėstu, net stengiantis laikytis sveikesnio gyvenimo būdo. Ar žinojote, kad saldumynai be pridėtinio cukraus: misija - įmanoma?

Dalinamės net 39 sveikesnių patiekalų receptais be pridėtinio cukraus, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems! 

 

Juos taip pavadinome, nes šie skanūs ir maistingi batonėliai skoniu kažkuo primena Snickers šokoladuką. Jie yra tobulas užkandis, kai užsinori skanėsto prie popiečio kavos ar tiesiog greito energijos užtaiso. Paruošiami be galo paprastai - sumaišai ingredientus, pusvalandis šaldytuve ir viskas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gaivus ir labai greitai paruošiamas kreminio sūrio desertas. Aviečių gaivumas ir lengva rūgštelė čia tinka tobulai, bet galite jas keisti ir kitomis uogomis ar vaisiais - tiek šviežiomis, tiek šaldytomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.

Receptą rasite čia.

Šis virusinis veganiškas desertas ne veltui užkariavo soc. tinklus! Skoniu jis labai primena “Kinder country” batonėlius, kuriems mes visada sunkiai atsispiriame. Tik jis daug maistingesnis ir vos iš kelių ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nostalgiškas ir labai paprastai pagaminamas desertas. Jeigu norite klasikinio, gaminkite su razinomis ir riešutų kepurėlės galite nedėti (nors ji čia be galo tinka!). O jeigu norite įdomiau, vietoje razinų naudokite džiovintus abrikosus, datules ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstate sūrio pyragą ir snickers saldainius, šie kamuoliukai jums tikrai patiks. Pagaminami super paprastai, ir ne tokie nuodėmingi kaip klasikiniai saldumynai, nes cukrų juose keičiau becukriu saldikliu ir naudojau becukrį šokoladą. Žinoma, jei sveikumo aspektas nėra svarbus, galite saldinti tiesiog cukrumi ir apvolioti bet kokiame mėgiamame šokolade

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie kamuoliukai maistingi, skoniu primena pyragą ir yra labai sotūs. Puikiai tinka įsidėti į dėžutę ir neštis į darbą, mokslus ar užkąsti greitiems pusryčiams prie kavos ar arbatos puodelio ar, kai popiet norisi pasisaldinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be pridėtinio cukraus. Vietoje uogų puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.

Šie nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius, pastaraisiais mėnesiais užkariavo socialinius tinklus. Kas nieko keisto, nes jie visiškai puikūs - ingredientai paprastučiai, paruošimas užtrunka vos pusvalandį, o skonis mmm kaip džiugina. Datulių ir žemės riešutų sviesto derinys šiems sausainiams tinka tobulai, bet jei norite eksperimentuoti, datules drąsiai galite keisti kitais džiovintais vaisiais (ar tiesiog trupučiu klevų sirupo ar medaus), o vietoje žemės riešutų sviesto galite naudoti migdolų, anakardžių ar kitų riešutų kremus. Pamirkymas šokolade suteikia sausainiams dar daugiau žavesio bei skonio, bet jei skubate ar šokolado neturite po ranka, galite šį žingsnį praleisti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vos kelių ingredientų skanėstas be kiaušinių ir gyvūlinės kilmės produktų. O šis skanėstas dar ir sveikuoliškas! Klevų sirupą recepte galima pakeisti medumi bei jo kiekį koreguoti pagal skonį, o galima jo ir visai nedėti. Šokoladas šiem batonėliams tinka ir dar didesnio procento - juodesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Šokoladiškas, kremiškas ir tikrai labai skanus! Dar niekas nėra atspėjęs, iš ko pagamintas šis braunis. Avinžirniai jam suteikia ypatingo minkštumo bei drėgmės, tačiau jų pačių skonis visiškai pradingsta. Lieka tik be galo skanus ir maistingas gardumynas, kurio norisi dar ir dar.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nesudėtingai paruošiamas, labai skanus ir sveikas skanėstas iš avižų ir kitų puikių bei maistingų ingredientų! Šį gardėsį galima laikyti šaldytuve, kad visuomet turėtumėte sveikų užkandžių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivūs, veganiški kivių saldainiai. Saldainiai tikrai labai gaivūs, patiks mėgstantiems kivius. Į vidų papildomai tinka dėti po riešutėlį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie keksiukai ne tik veganiški, bet ir be glitimo, iš sveikų produktų. Jie yra tikrai labai skanūs! Tai nėra tas purūs minkštučiai klasikiniai keksiukai, bet jie labai gardūs, o ir gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis.

Receptą rasite čia.

Puikus skanėstas visiems smaližiams - reikia tik trijų ingredientų, dešimt minučių paruošimui, šiek tiek kantrybės iki kol sušals ir galima mėgautis saldžiais, labai gardžiais ir sveikesniais saldainiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nebrangūs saldainiai, kuriuos pagaminti greita ir paprasta! Saldus varškės apvalkalas, o viduje puiki staigmena - gaivi vynuogė. Cukrus recepte pakeičiamas medumi, taip saldainiai dar ir sveikuoliški! Saldainius galite apvolioti ne tik kokoso drožlėse, bet ir kitokiuose smulkintuose riešutuose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypač skanūs, maistingi ir itin paprastai pagaminami užkandžių batonėliai. Šiam skanėstui reikės tik trijų ingredientų, o jų derinimo būdų daugybė, atraskite savo mėgstamiausią ir būtinai išbandykite šį skanėstą! Beje, iškyloms juos geriau ruošti ne su pūstomis kruopomis, o avižiniais dribsniais - taip jie bus tvirtesni.

Receptą rasite čia.

Kremiški, puikios tekstūros ir skonio ledai! Mangų gaiva tiesiog užburia savo vasarišku skoniu. Paruošti juos užtruksite vos kelias minutes, o suvalgysite dar greičiau! Kokosų pieną galima pakeisti natūraliu jogurtu ar grietinėle.

Receptą rasite čia.

Vos keli ingredientai ir jokio pridėtinio cukraus! Guminukai sveikuoliški ir ypatingai skanūs, o pagaminti pavyks net virtuvės pradinukams - tuo įsitikinsite pamatę video receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viltė

Tobulai saldžiarūgščiai skoniai! Gaivi, kremiška, žavingai atrodanti, saldžiai rūgšti tiek, kiek reikia. Šiai tartai naudojami tik augalinės kilmės ingredientai, tad ji draugiška veganams, bet ja gardžiai mėgausis visi, kas tik paragaus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis kokteilis yra vienas mūsų mėgstamiausių. Puikiai tika ir kaip sveikesnis desertas, ir kaip greiti be galo gardūs pusryčiai. Mangai ir kokosų pienas suteikia kremiškumo, o braškės - gaivos, tinka ir šaldytos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kitoks skanėstas smaližiams - gardūs čirviniai blynai iš avižinių dribsnių. Blyneliai ne tik labai skanūs, bet ir labai sotūs. Blynai minkšti viduje ir traškūs išorėje, rekomenduojame ragauti dar šiltus.

Receptą rasite čia.

Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kremiškas želė gražuolis - užburia tiek skoniu, tiek dailiu vaizdu! Ruošti galima ir su kitomis mėgstamomis uogomis, net tik mėlynėmis, pvz., avietėmis, vyšniomis, šilauogėmis ar kitomis. Papuošti tinka šviežiomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Pasaulyje gyvena daugybė skonių ir būtent eksperimentuodami, o ne prisirišdami prie taisyklių galime savo gyvenimui suteikti daugiau spalvų ir patirčių. Tad šįkart su jumis Dovilė dalinasi savo mėgstama labai šokoladiško tinginio variacija, kuriai tekstūros suteikia džiovinti vaisiai, riešutai bei truputis avižinių dribsnių (jei nedrąsu, keiskite mėgiama granola ar tiesiog įdėkite daugiau riešutų), o konsistencijos ir tvirtumo - kokybiško juodo šokolado ir kokosų kremo derinys. Riešutų kremas tinginiui suteikia daugiau skonio ir minkštesnę konsistenciją, bet jei neturite, galite nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nuostabaus skonios kremas puikiai tiks pusryčiams ar labai greitai vakarienei. Užtruksite vos 5 minutes, prireiks vos 3 ingredientų ir galėsite mėgautis dieviško skonio mango kremu - maistingu ir fantastiškai gardžiu! Beje, kremui puikiai tinka ir šaldyti mangai, o skaniausia kremą valgyti šviežią.

Receptą rasite čia.

Sūrio pyragas ir pieno kokteilis vienoje stiklinėje - tobulas desertas visiems smaližiams! Mes ruošėme su avietėmis, bet labai skanu ir su kitokiomis uogomis ar vaisiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kuo pakeisti saldainius? Rasa siūlo pasigaminti skanius naminius saldainius iš varškės ir džiovintų abrikosų.

Receptą rasite čia.

Pagamintas iš saldžiųjų bulvių (ragaujant tuo sunku patikėti), pagardintas vos keletu priedų ir iškeptas be miltų, šis desertas ne tik labai skanus, bet ir maistingas. Pati braunio tekstūra - labai kreminė ir švelni, o skonis - labai šokoladinis. Tinkamai papuoštas tikrai nepadarytų gėdos net ir kaip tortas ypatingai progai. Kadangi gaminamas tik iš augalinės kilmės ingredientų, yra puikiai tinkamas net ir veganams.

Receptą rasite čia.

Skanūs, sveiki, lengvai paruošiami pavasariški pyragiukai su žaliu kremu! Kas mėgsta avokadą, tam turėtų patikti.

Receptą rasite čia.

Šie trisluoksniai batonėliai tikras gardumėlis tiek vaikams, tiek likusiems žemės smaližiams. Be cukraus, natūralūs, tinkantys veganams.

Receptą rasite čia.

Ragautojai tikrai nesupras, kad šių dangiškai gardžių triufelių sudėtyje yra... avokadų! Šis skanėstas dar ir tikras išsigelbėjimas tiems, kas labai mėgsta triufelius, tačiau nevartoja pieno produktų - avokadas suteikia triufeliams kremiškumo ir yra labai sveikas!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, maistingi avižiniai sausainiai. Šiaip šiems sausainiams pakanka tik 2 pagrindinių ingredientų, bet aš juos galima papildomai pagardinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Puiki sveikesnė alternatyva, mėgstantiems chalvą. Šiame recepte ji kiek kitokia - šokoladinė. Kvapni, greitai paruošiama ir labai patinka mažiesiems smaližiams. Be to, saulėgrąžos maistingos ir naudingos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Drėgnas, maistingas ir tiesiog labai skanus šokoladinis avokadų pyragas. Puiku ne tik tai, kad ruošiamas su naudingųjų riebalų kupinais avokadais, bet ir be jokio pridėtinio cukraus!

Receptą rasite čia.

Saldainius su avokadu išbandyti privalo visi avokadų ir saldainių mylėtojai. Saldžiai gaivūs! Maloniai gomurį lepinantys ir, tikriausiai, verti "Sveikiausių saldainių" apdovanojimo. Be gliuteno, be pridėtinio cukraus, tinkantys veganams ir vegetarams.

Receptą rasite čia.

Minkšti šokoladiniai keksiukai be pridėtinio cukraus, bet patenkins kiekvieno smaližio gomūrį! Labai skanūs su arbata ar stikline pieno!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Vos keturių ingredientų varškėčiai be cukraus ir kvietinių miltų. Jeigu norite švelnesnio skonio varškėčių, galima naudoti ir grikių ar avižiniais miltus. Labai skanu su graikišku jogurtu, uogiene, sirupu ar medumi.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
VILMA
2020-04-07 13:48
puiku ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital