Gaminame be pridėtinio cukraus - 39 sveikesni skanėstai mums ir mūsų mažiesiems
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-04-23
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 21)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 21)
@ Shutterstock
Kartais taip norisi pasilepinti saldžiu skanėstu, net stengiantis laikytis sveikesnio gyvenimo būdo. Ar žinojote, kad saldumynai be pridėtinio cukraus: misija - įmanoma?
Dalinamės net 39 sveikesnių patiekalų receptais be pridėtinio cukraus, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems!
Juos taip pavadinome, nes šie skanūs ir maistingi batonėliai skoniu kažkuo primena Snickers šokoladuką. Jie yra tobulas užkandis, kai užsinori skanėsto prie popiečio kavos ar tiesiog greito energijos užtaiso. Paruošiami be galo paprastai - sumaišai ingredientus, pusvalandis šaldytuve ir viskas.
Gaivus ir labai greitai paruošiamas kreminio sūrio desertas. Aviečių gaivumas ir lengva rūgštelė čia tinka tobulai, bet galite jas keisti ir kitomis uogomis ar vaisiais - tiek šviežiomis, tiek šaldytomis.
Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.
Šis virusinis veganiškas desertas ne veltui užkariavo soc. tinklus! Skoniu jis labai primena “Kinder country” batonėlius, kuriems mes visada sunkiai atsispiriame. Tik jis daug maistingesnis ir vos iš kelių ingredientų.
Nostalgiškas ir labai paprastai pagaminamas desertas. Jeigu norite klasikinio, gaminkite su razinomis ir riešutų kepurėlės galite nedėti (nors ji čia be galo tinka!). O jeigu norite įdomiau, vietoje razinų naudokite džiovintus abrikosus, datules ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.
Jei mėgstate sūrio pyragą ir snickers saldainius, šie kamuoliukai jums tikrai patiks. Pagaminami super paprastai, ir ne tokie nuodėmingi kaip klasikiniai saldumynai, nes cukrų juose keičiau becukriu saldikliu ir naudojau becukrį šokoladą. Žinoma, jei sveikumo aspektas nėra svarbus, galite saldinti tiesiog cukrumi ir apvolioti bet kokiame mėgiamame šokolade
Šie kamuoliukai maistingi, skoniu primena pyragą ir yra labai sotūs. Puikiai tinka įsidėti į dėžutę ir neštis į darbą, mokslus ar užkąsti greitiems pusryčiams prie kavos ar arbatos puodelio ar, kai popiet norisi pasisaldinti.
Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be pridėtinio cukraus. Vietoje uogų puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.
Šie nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius, pastaraisiais mėnesiais užkariavo socialinius tinklus. Kas nieko keisto, nes jie visiškai puikūs - ingredientai paprastučiai, paruošimas užtrunka vos pusvalandį, o skonis mmm kaip džiugina. Datulių ir žemės riešutų sviesto derinys šiems sausainiams tinka tobulai, bet jei norite eksperimentuoti, datules drąsiai galite keisti kitais džiovintais vaisiais (ar tiesiog trupučiu klevų sirupo ar medaus), o vietoje žemės riešutų sviesto galite naudoti migdolų, anakardžių ar kitų riešutų kremus. Pamirkymas šokolade suteikia sausainiams dar daugiau žavesio bei skonio, bet jei skubate ar šokolado neturite po ranka, galite šį žingsnį praleisti.
Vos kelių ingredientų skanėstas be kiaušinių ir gyvūlinės kilmės produktų. O šis skanėstas dar ir sveikuoliškas! Klevų sirupą recepte galima pakeisti medumi bei jo kiekį koreguoti pagal skonį, o galima jo ir visai nedėti. Šokoladas šiem batonėliams tinka ir dar didesnio procento - juodesnis.
Šokoladiškas, kremiškas ir tikrai labai skanus! Dar niekas nėra atspėjęs, iš ko pagamintas šis braunis. Avinžirniai jam suteikia ypatingo minkštumo bei drėgmės, tačiau jų pačių skonis visiškai pradingsta. Lieka tik be galo skanus ir maistingas gardumynas, kurio norisi dar ir dar.
Nesudėtingai paruošiamas, labai skanus ir sveikas skanėstas iš avižų ir kitų puikių bei maistingų ingredientų! Šį gardėsį galima laikyti šaldytuve, kad visuomet turėtumėte sveikų užkandžių.
Šie keksiukai ne tik veganiški, bet ir be glitimo, iš sveikų produktų. Jie yra tikrai labai skanūs! Tai nėra tas purūs minkštučiai klasikiniai keksiukai, bet jie labai gardūs, o ir gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis.
Puikus skanėstas visiems smaližiams - reikia tik trijų ingredientų, dešimt minučių paruošimui, šiek tiek kantrybės iki kol sušals ir galima mėgautis saldžiais, labai gardžiais ir sveikesniais saldainiais.
Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.
Nebrangūs saldainiai, kuriuos pagaminti greita ir paprasta! Saldus varškės apvalkalas, o viduje puiki staigmena - gaivi vynuogė. Cukrus recepte pakeičiamas medumi, taip saldainiai dar ir sveikuoliški! Saldainius galite apvolioti ne tik kokoso drožlėse, bet ir kitokiuose smulkintuose riešutuose.
Ypač skanūs, maistingi ir itin paprastai pagaminami užkandžių batonėliai. Šiam skanėstui reikės tik trijų ingredientų, o jų derinimo būdų daugybė, atraskite savo mėgstamiausią ir būtinai išbandykite šį skanėstą! Beje, iškyloms juos geriau ruošti ne su pūstomis kruopomis, o avižiniais dribsniais - taip jie bus tvirtesni.
Kremiški, puikios tekstūros ir skonio ledai! Mangų gaiva tiesiog užburia savo vasarišku skoniu. Paruošti juos užtruksite vos kelias minutes, o suvalgysite dar greičiau! Kokosų pieną galima pakeisti natūraliu jogurtu ar grietinėle.
Vos keli ingredientai ir jokio pridėtinio cukraus! Guminukai sveikuoliški ir ypatingai skanūs, o pagaminti pavyks net virtuvės pradinukams - tuo įsitikinsite pamatę video receptą.
Tobulai saldžiarūgščiai skoniai! Gaivi, kremiška, žavingai atrodanti, saldžiai rūgšti tiek, kiek reikia. Šiai tartai naudojami tik augalinės kilmės ingredientai, tad ji draugiška veganams, bet ja gardžiai mėgausis visi, kas tik paragaus.
Šis kokteilis yra vienas mūsų mėgstamiausių. Puikiai tika ir kaip sveikesnis desertas, ir kaip greiti be galo gardūs pusryčiai. Mangai ir kokosų pienas suteikia kremiškumo, o braškės - gaivos, tinka ir šaldytos.
Kitoks skanėstas smaližiams - gardūs čirviniai blynai iš avižinių dribsnių. Blyneliai ne tik labai skanūs, bet ir labai sotūs. Blynai minkšti viduje ir traškūs išorėje, rekomenduojame ragauti dar šiltus.
Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.
Kremiškas želė gražuolis - užburia tiek skoniu, tiek dailiu vaizdu! Ruošti galima ir su kitomis mėgstamomis uogomis, net tik mėlynėmis, pvz., avietėmis, vyšniomis, šilauogėmis ar kitomis. Papuošti tinka šviežiomis uogomis.
Pasaulyje gyvena daugybė skonių ir būtent eksperimentuodami, o ne prisirišdami prie taisyklių galime savo gyvenimui suteikti daugiau spalvų ir patirčių. Tad šįkart su jumis Dovilė dalinasi savo mėgstama labai šokoladiško tinginio variacija, kuriai tekstūros suteikia džiovinti vaisiai, riešutai bei truputis avižinių dribsnių (jei nedrąsu, keiskite mėgiama granola ar tiesiog įdėkite daugiau riešutų), o konsistencijos ir tvirtumo - kokybiško juodo šokolado ir kokosų kremo derinys. Riešutų kremas tinginiui suteikia daugiau skonio ir minkštesnę konsistenciją, bet jei neturite, galite nedėti.
Nuostabaus skonios kremas puikiai tiks pusryčiams ar labai greitai vakarienei. Užtruksite vos 5 minutes, prireiks vos 3 ingredientų ir galėsite mėgautis dieviško skonio mango kremu - maistingu ir fantastiškai gardžiu! Beje, kremui puikiai tinka ir šaldyti mangai, o skaniausia kremą valgyti šviežią.
Sūrio pyragas ir pieno kokteilis vienoje stiklinėje - tobulas desertas visiems smaližiams! Mes ruošėme su avietėmis, bet labai skanu ir su kitokiomis uogomis ar vaisiais.
Pagamintas iš saldžiųjų bulvių (ragaujant tuo sunku patikėti), pagardintas vos keletu priedų ir iškeptas be miltų, šis desertas ne tik labai skanus, bet ir maistingas. Pati braunio tekstūra - labai kreminė ir švelni, o skonis - labai šokoladinis. Tinkamai papuoštas tikrai nepadarytų gėdos net ir kaip tortas ypatingai progai. Kadangi gaminamas tik iš augalinės kilmės ingredientų, yra puikiai tinkamas net ir veganams.
Ragautojai tikrai nesupras, kad šių dangiškai gardžių triufelių sudėtyje yra... avokadų! Šis skanėstas dar ir tikras išsigelbėjimas tiems, kas labai mėgsta triufelius, tačiau nevartoja pieno produktų - avokadas suteikia triufeliams kremiškumo ir yra labai sveikas!
Puiki sveikesnė alternatyva, mėgstantiems chalvą. Šiame recepte ji kiek kitokia - šokoladinė. Kvapni, greitai paruošiama ir labai patinka mažiesiems smaližiams. Be to, saulėgrąžos maistingos ir naudingos!
Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus.
Drėgnas, maistingas ir tiesiog labai skanus šokoladinis avokadų pyragas. Puiku ne tik tai, kad ruošiamas su naudingųjų riebalų kupinais avokadais, bet ir be jokio pridėtinio cukraus!
Saldainius su avokadu išbandyti privalo visi avokadų ir saldainių mylėtojai. Saldžiai gaivūs! Maloniai gomurį lepinantys ir, tikriausiai, verti "Sveikiausių saldainių" apdovanojimo. Be gliuteno, be pridėtinio cukraus, tinkantys veganams ir vegetarams.
Vos keturių ingredientų varškėčiai be cukraus ir kvietinių miltų. Jeigu norite švelnesnio skonio varškėčių, galima naudoti ir grikių ar avižiniais miltus. Labai skanu su graikišku jogurtu, uogiene, sirupu ar medumi.