Varškės ir uogų želė desertas be cukraus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Varškės ir uogų želė desertas be cukraus
Varškės ir uogų želė desertas be cukraus
Varškės ir uogų želė desertas be cukraus
Autorius apie receptą: Gaivus ir maistingas varškės desertas, kuriam puikiai tinka tiek šviežios, tiek šaldytos uogos. Kai gaminu kaip skanėstą, aš jį darau šiek tiek saldesnį, bet jeigu Gaivus ir maistingas varškės desertas, kuriam puikiai tinka tiek šviežios, tiek šaldytos uogos. Kai gaminu kaip skanėstą, aš jį darau šiek tiek saldesnį, bet jeigu nepadauginsite saldumo (nes net ir natūralių cukrų vis tiek reikėtų vartoti saikingai), šis skanumynas puikiai tiks ir kaip gaivūs maistingi pusryčiai, užkandis ar vakarienė. Datules aš paprastai naudoju šviežias, bet ne prašmatniąsias "Medjol" rūšies, o paprastas - jų rasite daugumos prekybos centrų šaldytuvuose, esančiuose vaisių ir daržovių skyriuose, supakuotas 500-600 g dydžio dėžutėse. Dėžutė kainuoja apie 3-4 eurus ir jos man užtenka ilgam. Džiovintų datulių saldinimui naudoti nepatariu, nes jos nesusitrina taip tolygiai kaip šviežios ir saldumas nepasiskirsto. Geriau jau tada įdėkite šiek tiek medaus, klevų sirupo, stevijos ar kito mėgiamo saldumo. Datules keisti trintais bananais irgi nepatarčiau - bandžiau šį variantą, bet sutrinti bananai greitai tamsėja, tad nemaloniai pakinta ir deserto spalva, ir tekstūra. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
400 gramų varškės 9%
400 gramų jogurto, natūralaus
200 gramų uogų (naudojau šilauoges, bet tinka ir kitokios)
6 vienetai datulių (arba pagal skonį medaus)
100 mililitrų vandens (karšto)
20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pirmiausiai pasiruošiu želatiną. Želatiną aš naudoju tirpią, kurią tiesiog užpilu karštu (bet ne verdančiu) vandeniu ir išmaišau, kol granulės ištirpsta. O tada palieku atvėsti. Jeigu naudotumėte įprastą brinkinamą želatiną, ją užpilkite vėsiu vandeniu ir palikite 15-20 min išbrinkti, o tada ištirpinkite virš garų vonelės ir palikite atvėsti.
2.
Kai želatina atvėsta, į trintuvo indą pilu jogurtą, dedu uogas, beriu datules (prieš tai išimu kauliukus), varškę ir viską sutrinu iki vientisos konsistencijos.
3.
Paragauju, ar patinka skonis, ar pakanka saldumo. Jeigu trūksta, papildomai įdedu šiek tiek medaus. Galima papildomai įdėti ir datulių, bet didesnis jų kiekis šiek tiek keičia kremo atspalvį į rusvą pusę, tad stengiuosi jų nepadauginti. Tada supilu želatiną ir viską dar kartą perplaku.
4.
Masę supilstau į nedidelius stiklinius indelius, juos uždengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą bent 4-5 valandoms (o dar geriau - nakčiai).
5.
Skanėstus puošiu pagal nuotaiką - šįkart tiesiog papuošiau šviežiomis šilauogėmis ir trupučiu kreminės varškės, pasaldintos medumi.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Gražina
2020-07-23 18:56
Kadangi naudojau džiovintas datules, desertas gavosi labiau balvos spalvos nei rausvos, bet visai skanus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital