Konservuotas tunas - 39 receptai, kam jį panaudoti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-03-22
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Tuno receptai

Konservuotas tunas - vienas iš tų ingredientų, kuriuos tikriausiai daugelis turime savo virtuvių spintelėse, o jei neturite, galbūt verta papildyti atsargas? Tunas, aliejuje ar savo sultyse - tikras skanumėlis ir pritaikomas daugybei patiekalų nuo sumuštinių ir salotų iki apkepų ir net picoms! Konservuotą tuną paprastai mėgsta ne tiek, kurie nėra dideli žuvis patiekalų gerbėjai.

 

Atrinkome net 39 mūsų mėgstamiausius receptus su konservuotu tunu, iš kurių, neabejojame, išsirinksite ir Jūs. Skanių eksperimentų!

 

 

Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip “tuna melts”. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis sutirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Taip paruošti makaronai yra modernesnė itališka klasika, dar žinomi Pasta alla puttanesca con tonno vardu. Šiame recepte jie gaminami su tunu, bet tuną galite keisti mažomis krevetėmis ar keletu ančiuvių ar tiesiog gaminti vegetarišką versiją be jo. Jei norite švelnesnio pomidorų skonio, galite pomidorų kiekį mažinti perpus ir/ar papildomai padažui drauge su svogūnu apkepinti smulkintą saldžiąją papriką, saliero lapkotį ar kitų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Viskas labai paprasta, lengva ir svarbiausia skanu! Užkandis puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.

Kepti sumuštiniai su tunu ir agurkėliais - įkvėpti tradicinių Maltos sumuštinių, tiek šiek tiek pakoreguoti pagal mūsų skonį. Tam tikrų priedų, tokių kaip alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai, jei nemėgstate, galite ir nedėti, ar drąsiai koreguoti proporcijas pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.

Greitas receptas tuno bei avokadų fanams – paprastos, bet labai skanios salotos. O dar padažas! Jį tikrai galėsite panaudoti ir kitokioms salotoms ruošti. Tinklaraštininkė kitchenJulie dalinasi greita vakarienės idėja.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Šis makaronų ir tuno apkepas yra pats skaniausias ir kremiškiausias iš visų mūsų ragautų, o ingredientai visiškai paprastučiai. Apkepui pagardinti mes dažniausiai renkamės konservuotus kukūrūzus ir saldžiąją papriką, bet drasiai galite naudoti ir kitas savo mėgiamas daržoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiami, skanūs ir itin ekonomiški ryžių ir tuno kotletai patiks visiems (nebent nemėgstate tuno). Jei svarstote, ar tunas per daug nesijaučia kotletuose, Liucija patikina, kad valgant sunku ir suprasti iš ko kotletai pagaminti. Kai visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje nebelieka ką pridėti ar atimti. Kotletus galite patiekti su salotomis, troškintomis daržovėmis ar tiesiog kaip užkandį su padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Puikus ir greitai pagaminamas užkandis. Beje, skanu  ne tik tepti ant duonelės, bet ir kabinti traškučiais.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamos ir gardžios salotos, gaivios ir puikiai tinka pavasariškiems pietums ar vakarienei. Ruošiamos be majonezo.

Receptą rasite čia.

Ar ruošite šias tortilijas savaitgalio pusryčiams, ar vaišinsite svečius - jūsų pasirinkimas. Tik žinokite, kad jos skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios. Svarbiausia, kad įdaras nebūtų per skystas ir tortilijos nepermirktų.

Receptą rasite čia.

Paruošiami per kelias minutes, gardus ir spalva džiugina akis. Juos galite valgyti su salotomis, su mėgstamu padažu ar tiesiog vienus.

Receptą rasite čia.

Šventiškos, gardžios ir spalvingos tuno salotos, kurios tikrai patiks mėgstantiems sotesnį salotų variantą. Jei ruošite permatomamte inde, jos bus tikra stalo puošmena. Beje, vietoje tuno galima naudoti ir mažasias krevetes - jos čia be galo tinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai paruošiami užkandiniai tuno kamuoliukai. Švelnaus skonio, tad patiks ir išrankesniems ragautojams. Puikiai tinka tiekti kaip šaltą ar šiltą užkandį, o jei norisi juos galima tiekti pietums, pavyzdžiui, su salotų garnyru. O jei norite, pvz., su makaronais, juos, iškepusius, labai tinka trumpai patroškinti pomidorų padaže!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Minkštas ir labai gardi mielinė tešla savyje paslepia gardųjį tuną. Pyragas labai skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Galima kepti ir mažesnius pyragėlius, kuriuos bus patogu valgyti rankomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Gaivios, greitai paruošiamos, maistingos tuno salotos - su traškiomis daržovėmis, gardinamos jogurtu, bet jei norite, tinka ir majonezas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiama, kremiška tuno užtepėlė su sūreliu. Užtepėlę labai tinka skanauti su trumpai orkaitėje paskrudintu prancūzišku batonu.

Receptą rasite čia.

Labai skanios, todėl rekomenduojame išbandyti. Darbo nereikia labai daug, tik šiek tiek laiko kol tešla pakils, bet jos vertos laukimo. Jei mėgstate tuną, kepkite su juo, o jei ne - rinkitės kitus mėgstamus priedus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nicos salotos tai kiek pagerintos tuno salotos su šparaginėmis pupelėmis, na, ir dar dažniausiai virtomis bulvėmis. Bet labai skanu ir su gardžiu orkaitėje paskrudintu batonu - su juo visos salotos yra tiesiog skanesnės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šie sumuštiniai gali būtų patiekti tiek šilti, tiek šalti. Tad galėsite mėgautis vėlyvais savaitgalio pusryčiais arba įsidėti į užkandžių dėžutę. Sumuštinius galima ruošti ne tik su tunu, bet ir su rūkyta, sūdyta ar kepta lašiša, skumbre, paukštiena ar mėsa.

Receptą rasite čia.

Paprasta, gražu ir greitai pagaminama. Puikiai tinka šventinėms vaišėms. Tiekiame ant pomidoro ar duonos riekelių.

Receptą rasite čia.

Greitos ir ypatingai skanios salotos, kurias papildomai padaryti dar gardesnėmis galima įdėjus smulkintos paprikos - ji čia irgi labai tinka, bet jei nemėgstate, ji tikrai nebūtina. Skanu ne tik su tunu, bet ir... šprotais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pavasariškas pusryčių omletas su tunu ir pomidorais - maistinga ir labai skanu! 

Receptą rasite čia.

Tėčio receptas! Maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai skanus ir nepriekaištingai patiektas.

Receptą rasite čia.

Gaivios, maistingos ir be majonezo - labai skanu lengviems pietums ar vakarienei. Beje, šias salotas galima paversti visai kitokiomis, pakeitus vos vieną ingredientą - jos bus labai skanios ir su vištiena vietoje tuno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tuno sumuštiniai yra klasika, kuri be galo populiari daugelyje šalių - nuo Lietuvos, iki Prancūzijos (pvz. “Pan Bagnat”) ar JAV (garsieji “tuna melts"). Jų variacijų yra begalės ir daugelis bus tikrai gardžios, o šįkart mes dalinamės savo pačių mėgstamiausių karštų tuno sumuštinių receptu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai pagaminamos, iš paprastų produktų, sočios ir labai skanios salotos be majonezo. Puošiame svogūnų laiškais ar, jei jų nemėgstate, čia puikiai tiks ir krapai ar porai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greitai paruošiama ir tikrai ypatingai skani užtepėlė! Ją galima ne tik tepti ant skrebučio, bet ir įdaryti tešlos krepšelius ar šaukštelius. Sūrį galite rinktis, kokį labiau mėgstate - intensyvesnio ar švelnesnio skonio ir kvapo, o vietoje majonezo drąsiai galima naudoti ir kreminį varškės sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ispanai šią mišrainę dažniausiai valgo su traškiomis lazdelėmis arba traškiais, mažais riestainiais. Kartais patiekia ant batono riekelės arba tiesiog vieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Dar viena mišrainė su konservuotu tunu arba su bet kokia kita konservuota žuvimi. Ir nors receptas panašus kaip, kad tai būtų „Silkė patale“, skonis bus daug švelnesnis nei gaminant su silke. Sudėtinės dalys taip pat šiek tiek skirsis.

Receptą rasite čia.

Užkandis labai skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Valgant tikrai nepagalvotumei, kad jame nėra nei trupinėlio mėsos. Čia tunas puikiai sužaidžia.

Receptą rasite čia.

Tunas – ypač vertinga žuvis. Ši žuvis – neriebi, tad lengvai virškinama. Tai tarsi sumuštinis, kurį patogu valgyti pusryčiams, užkandžiui, įsidėti į darbą.

Receptą rasite čia.

Šventiška kiaušinių užkandėlė su burokėliais ir tunu - skamba galbūt neįprastai, bet derinys yra puikus! TInka Velykų vaišėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitai paruošiami sumuštinukai, ypač tinka pusryčiams ar užkandžiams su draugais. Papildomai tinka dėti smulkinto poro ar rausvojo svogūno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Šios salotos pagardintos raudonaisiais serbentais, kurie labai tiko ir salotoms suteikė "cinkelį", jei neturite raudonų serbentų, tuomet puikiai tiks granatų sėklos ar spanguolės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Greitai paruošiamas ir labai skanus užkandis su tortilijomis ir tunu. Beje, vietoje tortilijų galima naudoti ir lavašą.

Receptą rasite čia.

Paprasta ir labai skanu: traškūs skrudintos duonelės sumuštinukai su tunu ir pomidorais. Tinka pusryčiams ir šventinėms vaišėms!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Dar vienas puikus Velykų užkandis - tunu įdaryti kiaušiniai. Užkandis truputį pikantiškas, skanutėlis ir akimirksniu dingsta nuo stalo.

Receptą rasite čia.

Gaivios, lengvos, tuno salotos. Jas mielai renkuosi pietums ar vakarienei, kaip lengvą ir neapsunkinantį variantą.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami pyragėliai - labai skanūs tiek šilti, tiek jau atvėsę.

Receptą rasite čia.

 

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital