Naminiai ledai be aparato - patarimai + 29 patikrinti receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-05-21
Naminiai ledai be aparato
@ Shutterstock

Vasarą smagu pasmaližiauti ir atsigaivinti gardžiausiais ledais! Dar šauniau, kai tiksliai žinome, kas įeina į skanėsto sudėtį ar galime jį paruošti sveikesnį. Ypač, kai tam nereikia jokių įmantrių įrankių! Dalinamės naudingais patarimais, kaip paruošti naminius ledus, ir net 29 išbandytais LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptais!

 

Išbandę mūsų patarimus ir puikius receptus, vargu ar dar kada norėsite pirktinių ledų! 

 

Taigi, kaip pagaminti pasakiškai skanius naminius ledus be ledų aparato? 

 

Greiti vaisių arba uogų ledai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Šis ledų paruošimo būdas labai greitas ir paprastas, jis tinkamiausias ruošti puikiai atgaivinančius vaisinius ledus. Jeigu bijotės kad tokiems ledams pritrūks kremiškumo, juos gamindami būtinai naudokite ir šaldytus bananus arba mangus. Nuo jų ledai bus švelnesnės, į klasikinius ledus panašios tekstūros. Beje, šie vaisiai ledams suteikia saldumo, todėl nereikia jokio papildomo cukraus. Kremiškesnei tekstūrai suteikti į gaminamus ledus galite įdėti šiek tiek jogurto, grietinėlės arba kokoso pieno. Tik skystų ingredientų nepadauginkite, nes trinami ledai gali suskystėti (200 g šaldytų vaisių dėkite ne daugiau kaip 50-70 ml skystų ingredientų). Toks ledų paruošimo būdas tiks ir sveikai besimaitinantiems smaližiams, ir vegetarams, ir veganams.

 

Kaip paruošti greitus vaisių ar uogų ledus?

  1. Norimus vaisius ir stambesnes uogas, pvz., braškes, supjaustyti maždaug 3*3 cm gabaliukais.
  2. Vaisius ir uogas sušaldyti. Kai šaldysite, juos paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardelės ar silikoninio kilimėlo, kad nesukibtų į vieną gabalą.
  3. Šaldytus vaisius dėkite į elektrinį trintuvą ar kokteilinę (prietaiso instrukcijoje patikrinkite, ar jis tinkamas trinti šaldytus produktus), sudėkite likusius ingredientus (jogurtą, kokoso pieną, medų ar kt. jeigu naudojate) ir sutrinkite iki kol viskas susijungs į vientisą konsistenciją. Tikslus trynimo laikas labai priklauso nuo trintuvo galingumo ir pačių trinamų vaisių. Trindami galite kelis kartus stabtelėti ir nubraukti vaisius nuo sienelių link trintuvo ašmenų. 
  4. Viskas, galite skanauti! O jeigu norite tvirtesnių ledų, sutrintus juos galite paskleisti negilioje formelėje ir 15 - 20 minučių palaikyti šaldiklyje arba suformuoti rutuliukus ledų šauktu ir tuomet dar truputį pašaldyti.

Taip paruoštų ledų ilgai nelaikykite šaldiklyje, nes jie pernelyg sustings. Na, o jei visgi norite jų pasiruošti iš anksto, prieš skanaudami maždaug 15 minučių perdėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek suminkštėtų.

 

Klasikiniai ledai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Klasikiniuose ledų receptuose dažniausiai naudojama grietinėlė, grietinė ar kitoks pieno gaminys ir/arba žali kiaušiniai. Šie produktai klasikiniams ledams suteikia kreminę konsistenciją ir saldų, gomūrį pamalonintį riebumą. Nuo plaktų produktų klasikiniai ledai pasigauna oro burbuliukų, todėl dažniausiai būna purios, lengvos konsistencijos. Lengviausia tokius ledus plakti elektriniu plakikliu, tuomet darbai vyksta sparčiau, o rezultatu galima mėgautis greičiau!

 

Kaip paruošti klasikinius ledus?

  1. Kol ruošite ledų masę, į šaldiklį įdėkite indą, kuriame juos šaldysite. Šis žingsnis nėra būtinas, tačiau pagreitins ledų sušalimą. Indą rinkitės atsparų šalčiui, didesnio ploto, nes kuo plonesniu sluoksniu šaldysite ledus, tuo jie greičiau ir tolygiau sušals. Šaldymui idealiai tinka stiklinės ar keraminės kepimo formos, nes jų sienelės storos, tad gerai laiko temperatūrą.
  2. Prieš plakdami masę ledams, būtinai kruopščiai išmaišykite ingredientus, pvz. riebią plakamąją grietinėlę gerai išmaišykite su cukrumi, įsitikindami, kad cukraus granulės ištirpo, kitaip valgant ledus jausis cukraus kristalai. Arba galite naudoti cukraus pudrą.
  3. Indą su pagal receptą paruošta ledų mase dėkite į šaldiklį. Po 30-40 minučių, ledų masę masę gerai perplakite mikseriu (neišimdami jos iš indo) ir vėl šaldykite. Perplakimą galite kartoti 3 - 4 kartus kas 30-40 minučių iki ledai visiškai sušals. Po paskutinio perplakimo ledus sudėkite į sandarius indelius ir laikykite šaldiklyje.

 

Svarbu pabrėžti, jog būtent šis perplakimo šaldant momentas suteikia ledams minkštumo, nes plakant į juos patenka daugiau oro. Bet jeigu ledai, kuriuos ruošiate, yra gana saldūs bei į juos dosniai įdėjote iš anksto išplaktų purenančių ingredientų (riebios grietinėlės ir/ar kiaušinio baltymų), net ir be papildomo permaišymo ledai bus skanūs ir ne per kieti. Visgi perplakti ledai visada pavyks dar puresni ir dar panašesni į pirktinius. Kad ledai lengviau kabintųsi ir būtų švelnesnės konsistencijos, prieš skanaujant, reikėtų juos 15 - 20 minučių palaikyti šaldytuve.
 

Jeigu ledus norite skanauti ne tiesiog iš indelio ar prie garuojančio obuolių pyrago, o porcijomis, rekomeduojame išskiepti šių puikių vafliukų, juos susukti ir ledus patiekti vafliukuose.

 

Beje, ruošiamus ledus galite paskaninti įmaišydami šokolado gabaliukų, mirkytų razinų, vaisių ar kitų priedų. Taip pat ledus galite iš karto ruošti kaip šokoladinius, įmaišydami kakavos, ar kaip egzotiškesnius žaliosios arbatos ledus, įmaišydami Matcha arbatos miltelių.

 

Skanių eksperimentų, o dabar pristatome puikius receptus, iš kurių tikrai išsirinksite!

 

Tikrų tikriausi vasaros ledai! Gaivūs, saldūs, pagaminti nesunku, o sudėtyje jokio pridėtio cukraus! Ir tikrai taip - šiems ledams pagaminti Jums nereikės ledų aparato! Šiems skaniems ledams tinka tiek šviežios, tiek šaldytos braškės ar kitos uogos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs ir itin paprastai pagaminami ledai, o jau skonis! Receptui ingredientų reikia vos dviejų, bet jeigu norite įvairiau, eksperimentuokite drąsiai - į šiuos ledus labai tinkai įmaišyti rome mirkytų razinų, tarkuoto šokolado, riešutų ar ko tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Saldūs grietinėlės ledai, patiekiami sausainių suvožtinyje - ne tik gardu, bet ir labai dailu! Šiuos ledus pagaminti itin paprasta ir nesudėtinga, todėl turėtų pavykti net visiškiems virtuvės pradinukams. Į juos taip pat tinka įmaišyti tarkuoto šokolado, riešutų ar kitų mėgiamų priedų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiški, puikios tekstūros ir skonio ledai! Mangų gaiva tiesiog užburia savo vasarišku skoniu. Paruošti juos užtruksite vos kelias minutes, o suvalgysite dar greičiau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai skanūs, visai nesudėtingai paruošiami ir gaivūs ledai be jokio pridėtinio cukraus! Gaminti galima į specialias formeles, pilti į vienkartines stiklines ir smeigti pagaliukus, o galima tiesiog stingdyti paprastoje formoje ir vėliau iš jos kabinti šaukštu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Siūlome išbandyti klasikinių naminių vanilinių ledų receptą! Ledai saldūs ir tobulai skanūs tiek vieni, tiek su šiltu pyragu, sirupais, šokolado pabarstukais ar pagardinti uogomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ledai tik iš dviejų ingredientų! Kas gali būti paprasčiau? Šiuos puikius ledus pagaminti labai paprasta ir jie patiks smaližiams, nors juose nėra jokio pridėtinio cukraus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie puikūs ledai nereikalauja jokio maišymo šaldant. Dalį grietinėlės galima pakeisti liesesne, dėti šokoladinį sūrį. Kiekvienas variantas bus vis kitoks ir labai skanus!

Receptą rasite čia.

Pasakiškai gaivūs ir skanūs ledai! Receptas draugiškas tiek vegetarams, tiek veganams, o ledų variacijų galite prikurti daugybę pagal skonį, nuotaiką ar namuose turimus produktus - rinkitės norimo skonio augalinį ar gyvūlinį pieną, saldinkite mėgstamais priedais, žaiskite su sluoksnių proporcijomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Mėgstate šokoladinius ledus? Šis nuostabus receptas kaip tik Jums. Kremiški, švelnūs ir labai labai šokoladiniai ledai... Juos galite ruošti nedideliuose indeliuose ir smeigti pagaliukais arba šaldyti dideliame inde ir ledų šaukštu skobti dailius rutuliukus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gaivūs, labai skanūs ir maistingi ledai! Jiems tereikės dviejų ingredientų ir jokio pridėtinio cukraus. Vietoje ananasų taip pat galite naudoti uogas ar vaisius (ypač skanu su mangais ar persikais).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs ir gaivūs ledai. Šiuose leduose mažai kalorijų, todėl jais be sąžinės graužimo galės mėgautis net ir tie, kurie itin kruopčiai jas skaičiuoja. Ledus galite ruošti įvairių skonių - su braškėmis, mėlynėmis, avietėmis ar kitomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabaus skonio ir purumo šokoladiniai grietinėlės ledai - tikriausiai visų šokoholikų svajonė. Papildomai ledus galite gardinti smulkintais riešutais, mirkytomis razinomis ar vyšniomis iš uogienės - tobulas derinys!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Arbūzo skonis ir dailumas! Ledai skanūs, maistingti ir tikri gražuoliai, tad ypač vilios mažuosius smaližius. Pagaminti visai nesudėtinga, reikės tik trupučio kantrybės, kol sustings. Šiuos ledus galima ruošti ne tik dviejų skonių ir du skonius atskirai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tikrų tikriausių sveikuolių ledai ir vos iš dviejų ingredientų! Visa jų gardumo paslaptis - nesudėtinga technika, kurią rasite recepte. Šiuos ledus galima paversti šokoladiniais, tereikia įmaišyti šiek tiek kakavos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai ir paprastai pagaminami ledai! Ledams naudokite mėgstamiausias uogas, tinka net šaldytos, gardinkite šokolado gabaliukais, karamele ar mirkytomis razinomis. Ledai bus labai skanūs ir trumpai šaldyti, todėl nebūtina ilgai lūkuriuoti prieš ragaujant.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ledai greitai pagaminami ledai, reikės tik truputėlio kantrybės, kol sustings ir galima bus ragauti! Puikūs orai - gera proga išbandyti naminius ledus. Patiekti galima vienus arba aplieti šokoladu, karamele ar pabarstyti uogomis.

Receptą rasite čia.

Pieną galite keisti riešutų, sojų, kokosų pienu - skonis įgaus naują atspalvį. Naudokite natūralų arba kitokį savo mėgstamiausią pusryčių jogurtą. Vietoje granolos puikiai tiks sausi dribsniai, riešutai, pūstos burnočių sėklos. Svarbiausia išlaisvinti fantaziją!

Receptą rasite čia.

Ledai sveikuoliški ir greitai pagaminami, o gerai pažįstamas ananasų ir kokoso skonių derinys užburs visus smaližius! Ledai švelnios konsistencijos, saldūs ir puikiai tiktų prie gabalėlio garuojančio obuolių pyrago...

Receptą rasite čia.

Labai skanus, labai vasariškas ir labai gaivus desertas! Žemuoges recepte galima pakeisti braškėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis - visaip bus gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Desertas, pakeičiantis skaniausius ledus.

Čia tai bent receptas! Skanutėliai naminiai ledai be jokio cukraus ir sveikuoliškai. Puikiai tiks ir skanauti vienus, ir kaušelį įsidėti į traškius naminius vafliukus, ir prie garuojančio obuolių pyrago... Nuostabius ledus galite ruošti mėgstamo skonio - su avietėmis, braškėmis ar kitomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Kondensuotas pienas, grietinė ir uogos - nuostabaus skanumo ledai! Tereikia viską išplakti ir trupučio kantrybės, kol sustings. Braškes galima pakeisti ir kitokiomis mėgstamomis uogomis, pvz., avietėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jogurtiniai ledai su braškėmis - tai, ko reikia atsigaivinimui karštomis dienomis. Šiems ledams pagaminti sugaišite vos kelias minutes, o ir ingredientų prireiks vos kelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Talentingoji Renata dalinasi receptu ledų, kuriuos vadina pačiais skaniausiais! Verta išbandyti ir įsitikinti - ledai pagaminami vos iš dviejų ingredientų ir norimų priedų paskaninimui - uogų, kavos, riešutų ar šokolado.

Receptą rasite čia.

Kremiški ir lengvai pagaminami šokoladiniai ledai be pieno produktų ir be kiaušinių. Jie skanūs savaime, arba galite pagardinti norimais priedais - tinka riešutai, kokoso drožėlės, šokolado lašai ar kitokie mėgstami paskaninimai.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, gaivūs ir netgi sveikuoliški ledai! Jeigu trūksta saldumo, galite dėti medaus, bet labai skanu ir be jo. Tiekiame su uogomis ar vaisių gabaliukais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Visai nesudėtingi ir labai skanūs kavos ledai gurmanams! Ledai saldūs, sodraus skonio, patiks patiems tikriausiems smaližiams! Ledai ruošiami su stipria kava, o jeigu norite paįvairinti, galite naudoti kavą su skoniais ar net tirpią kavą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Skanios dienos

Dvigubai puikius receptas! Pagal jį paruošite ne tik puikų naminių ledų, bet ir traškių vaflių ragelių jiems įsidėti. Tai tikrai puikus desertas tikriems smaližiams. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saulėta virtuvė

Kreminiai, pieniški grietinėlės ledai, kuriems nereikia kiaušinių. Ledus paruošti visai nesudėtinga, o ragauti labai skanu vienus ar su uogomis, šokolado gabaliukais, pabarstyti kakava ar net cinamonu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Šeimos virtuvė

Pagal šį nesudėtingą receptą pagaminsite net litrą labai skanių ledų! Ledai salsvi, bet su malonia braškių gaiva ir rūgštele, kiekvienas jų šaukštelis akimirksniu ištirpsta ant liežuvio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Skanėstai

Švelni gaiva ir labai maloni tekstūra - štai tokie šie citrininiai ledai. Pakerės ir tai, kad leduose yra kepintų kokoso drožlių (jas apkepinti galima tiesiog sausoje keptuvėje), taip jos tampa traškesnės ir ryškesnio skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Skanios dienos

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Kepeja
2018-05-08 16:19
Visi ledai nuostabūs ,neradau nė vieno kuris būtų nepatikės ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital