Autorius apie receptą:
Vasara ir ledai – tobula pora. Tokia pat, kaip žiema ir sniegas. Žinoma dar vasarai reikia saulės, uogų ir jūros. Receptą radau Beatosvirtuvė.lt svetainėje.
Vasara ir ledai – tobula pora. Tokia pat, kaip žiema ir sniegas. Žinoma dar vasarai reikia saulės, uogų ir jūros. Receptą radau Beatosvirtuvė.lt svetainėje.
Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
800 gramų
braškių
400 gramų
graikiško jogurto
350 mililitrų
grietinėlės, 35% riebumo
397 gramai
kondensuoto pieno, saldinto
(1 skardinės)
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Braškes suberiame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Ten pat sudedame graikišką jogurtą, grietinėlę, kondensuotą pieną ir žiupsnį druskos. Viską gerai išmaišome.
2.
Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, masę supilame į jį ir statome į šaldiklį. Visą darbą atliks jis. Jeigu ledų aparato neturite, masę supilkite į tinkamą šaldyti indą ir dėkite į šaldymo kamerą, po 2 val, masę dar kartą permaišykite -, šąlant, nesusidarys ledo kristalai. Dabar galima pilstyti į norimas formeles arba palikti tame pačiame inde, kol ledai visiškai sušals.